Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
[MENTION=33622]Rom[/MENTION]
Az önce 150mbitlik adaptör denedim ama yine 54mbit hız verdi nedense.
Modemim airties rt 211

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
@Rom
Az önce 150mbitlik adaptör denedim ama yine 54mbit hız verdi nedense.
Modemim airties rt 211

Modemin driverlarını bi güncellemeyi dene olmazsa modemde sorun var, ama 125Mb hızını hangi ortamlarda neye göre denemişler de oraya yazmışlar mechul tabii, her 2 aygıtta da yükselmediyse hız modemde sorun vardır ya da dediğim gibi driverı güncellemek çözebilir işi, etraftaki parazitler de etkili olabilir diyeceğim ama tam üstüne koyuyorum diyorsun o da şaşırtıcı tabii.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Modemin driverlarını bi güncellemeyi dene olmazsa modemde sorun var, ama 125Mb hızını hangi ortamlarda neye göre denemişler de oraya yazmışlar mechul tabii, her 2 aygıtta da yükselmediyse hız modemde sorun vardır ya da dediğim gibi driverı güncellemek çözebilir işi, etraftaki parazitler de etkili olabilir diyeceğim ama tam üstüne koyuyorum diyorsun o da şaşırtıcı tabii.
Bir forumda okudum eğer ağda 125mbit altında adaptör varsa modem ona göre düşürme yapıyormuş. Aslında çok saçma geldi, 54 mbit alabilen adaptör alır hızını devam eder, niye diğerlerinin hızını durdursun ki.
Neyse buna rağmen 54mbit olan hiçbir aygıt olmaması için modemde mac filtreleme yaparak sadece benim telefonun girmesini sağladım, modemi kapatıp açtım.
Modemin önünde yine hız denemesi yaptım ama düzelmedi.
Parazit olacağını sanmıyorum modem 1. kanaldan yayın yapıyor ve o kanalda çalışan hiçbir aygıt yok. Evin kablosuz telefonunun bazını bile kontrol ederek kanalı seçmiştim.
Ve çevredeki ağların da kanallarını tarayarak.

Ek olarak; adaptör ve modem günceldi, ama mac filtrelemeden sonra telefonu yeniden başlatmadım belki etkisi olmaz diyeydi heralde. Sadece wifi kapat aç yaptım.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
[MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION] Pointte yardırıyon ya :P

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar faiz oranları aynıyken araç kredisi(fiyatın tamamına kredi) almak mı daha iyi olur, yoksa farklı bankadan çekip bayiye peşin para vermek mi?
Birinde heralde bayiye para ödenecek kredi onlardan alınınca, diğeri de bankaya olacak yanlış mı tahmin ediyorum?
Bayi parayı bizim adımıza mı çekiyor yoksa?

Sormamım sebebi bayiden kredi alındığında kasko olmadığı, ama bankaların sitesine baktığımda taşıt kredisi kısmında kaskolu kredi yazması.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Çevremde keşke androidli ioslu telefonlar olsaydı da kimseye muhtaç kalmasaydım. Allah'ım beni kimseye muhtaç etmesin, bana muhtaç olana da yardım ederim inşallah...

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
ya forum bugün çokmu sakin banamı öyle gelior ? :P

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar faiz oranları aynıyken araç kredisi(fiyatın tamamına kredi) almak mı daha iyi olur, yoksa farklı bankadan çekip bayiye peşin para vermek mi?
Birinde heralde bayiye para ödenecek kredi onlardan alınınca, diğeri de bankaya olacak yanlış mı tahmin ediyorum?
Bayi parayı bizim adımıza mı çekiyor yoksa?

Sormamım sebebi bayiden kredi alındığında kasko olmadığı, ama bankaların sitesine baktığımda taşıt kredisi kısmında kaskolu kredi yazması.
Cevap verecek var mı arkadaşlar, acaba bankadan çeksem krediyi, bayi iyi indirim yapar mı peşin parayla?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Cevap verecek var mı arkadaşlar, acaba bankadan çeksem krediyi, bayi iyi indirim yapar mı peşin parayla?

Her iki durum için geri ödeyeceğiniz toplam tutarı hesaplayın. Hangisi daha az ise ona karar verin.

Yani bayiye peşin 30bin vereceksiniz ama x ay sonunda toplamda bankaya kaç tl ödemiş olacaksınız. gibi.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Günaydın arkadaşlar.

Saat 3' te dersim var bu saatte ayaktayım. :) Bir de 2' de yattım.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Her iki durum için geri ödeyeceğiniz toplam tutarı hesaplayın. Hangisi daha az ise ona karar verin.

Yani bayiye peşin 30bin vereceksiniz ama x ay sonunda toplamda bankaya kaç tl ödemiş olacaksınız. gibi.
Faiz oranları aynı, hem marka hem de banka aynı faizle kredi veriyor. Ama kasko yok bayide, kredi kartına taksit olur dedi ama yaşa göre hesaplanıyor o dedi ondan bilinmiyor ne fiyat çekileceği. Bankaya da bayiye de ödenecek miktar 1.108 lira civarı ve 60 aylık. Araç biraz fazla faiz yemiş oluyor ama durum başka şekilde olmuyor. Zaten faize bulaştık mı iş her şekilde fazla parayla halloluyor.
Bayiye parayı peşin götürsem en fazla ne kadar indirim yaparlar, krediyi onlar ayarlasa en fazla ne kadar indirim olur bunları hiç bilmiyorum ve fikrim de yok.
Peşin paraya indirim yapıyorlar.
Telefonla bile kredili olmasına rağmen 1000 lira indirimden bahsetti ama bunun yüzyüze görüşmesi var sohbeti var, işin rengi lehimize değişir mi onun hakkında birşey yok. Peşin parayı gören her bayi yelkenleri suya indirir heralde?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[MENTION=57891]pcwolf[/MENTION]; madem öyle kredini çekmeden önce git bayiye, yüz yüze görüş. araç için kendin bir fiyat belirle, onun verdiği bin tl lik indirime tav olma. sen daha fazla düşür. önce ona sor en son ne olur diye. daha sonra söylediği rakamın da altında yuvarlak bir rakam söyle bu kadar param var veriyorsan alayım de. peşin. çek restini, o nasıl olsa kazanır. kazanmasa veremez.

bu arada çok istekli bir alıcı rolünü oynama, yoksa onun verdiği fiyattan aşağısına ikna edemezsin. dediğim gibi vur masaya, başka bayi mi yok, araba mı yok...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
@pcwolf; madem öyle kredini çekmeden önce git bayiye, yüz yüze görüş. araç için kendin bir fiyat belirle, onun verdiği bin tl lik indirime tav olma. sen daha fazla düşür. önce ona sor en son ne olur diye. daha sonra söylediği rakamın da altında yuvarlak bir rakam söyle bu kadar param var veriyorsan alayım de. peşin. çek restini, o nasıl olsa kazanır. kazanmasa veremez.

bu arada çok istekli bir alıcı rolünü oynama, yoksa onun verdiği fiyattan aşağısına ikna edemezsin. dediğim gibi vur masaya, başka bayi mi yok, araba mı yok...
Yok 1000 liralık indirimden ne olur ki, tabi etkilemez beni. Şu tavsiyeleri cidden not alacam unutup da mağdurum demeye gerek yok. Arabanın ederi 41000 felan ama 45e satıyorlar nerdeyse.

Valla bir tane satış danışmanı mı ne vardı test sürüşü yapılan aracın yanında, o istekli olduğumu biliyor ve durumu plazaya yansıttıysa mecbur trabzon yollarına düşerim(diğer bayi orduda). Aslında en iyisi hiç görüşmediğim yere yüz yüze gidip orda isteksiz görünmek ve fiyat alıp çıkmak olur heralde, eğer indirim fazla olmazsa direkt orduya giderim Allah'ın izniyle.

Tavsiyeleriniz için çok sağolun

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Yav arkadaş bilgisayardaki dropbox simgesinden launch dropbox siteye tıklayınca word açıp site içeriğini oraya alıyor bu sorun nasıl çözülür...

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Allahın rahmeti bereketi selamı üzerinize olsun ..Hayırlı sabahlar..Hayırlı cumalar..

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Hayırlı Cumalar herkese. :D Bugün dişçi günü, kanal + dolgu kitleyecek hadi hayırlısı. :yes:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...