Sosyal Medyanın Kısıtlanması Önerisi

mapii

Asistan
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
240
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sosyal Medyanın Kısıtlanması Önerisi

Yurdum: Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, sosyal medyanın kısıtlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Ünüvar, sosyal medyanın da bir ‘kullanım kılavuzu’ olduğunu ve herkesin bu kılavuza göre sosyal medyayı kullanması gerektiğini söyledi.


Bilişim suçlarını teknik ve hukuki yönü ile birlikte sosyal ve psikolojik boyutunu ele aldıklarını vurgulayan Ünüvar, “İşin sosyal ve psikolojik yönü ile internet bağımlılığı, internetin aile üzerindeki etkisi, evlenme ve boşanmalardaki payı gibi konuları araştırırken, teknik ve hukuki yönü ile de işin elektronik ticaret, internet ile ilgili hukuki düzenlemeler, siber saldırı gibi konuları araştırıyoruz” dedi.



“TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 35 MİLYON İNTERNET KULLANICISI VAR”

Bugün Türkiye’de çok detaylı yapılmış bir çalışma olmamasına rağmen, yaklaşık 35 milyon civarında bir internet kullanıcısı olduğunun tahmin edildiğini vurgulayan Ünüvar, bunun da yaklaşık 800 bininin ‘internet bağımlısı’ olarak öne çıktığının altını çizdi. Artık teknolojiye daha bağımlı bir hayatın içinde oldukları yorumunda bulunan Ünüvar, bu nedenle de bağımlı sayısının artma eğilimi gösterebileceğini dile getirdi.

Bilişim suçları ile ilgili olarak yapmış oldukları çalışmaları, bir rapor halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunacaklarını kaydeden Ünüvar, “Bu raporu da şu anda basın ile paylaşmamız doğru olmaz” ifadesini kullandı. Ünüvar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kullanıcıları artan bir eğilim gösteren ‘Facebook’ ve ‘Twitter’ gibi sosyal paylaşım sitelerine ‘kısıtlama’ getirilmesine yönelik iddialar ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.



“SOSYAL MEDYANIN BİR KULLANIM KILAVUZU VAR HERKES BUNA UYMALI”

Söz konusu iddianın gündeme geldiğini, ancak söz konusu iddiaların da bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yalanlandığını vurgulayan Ünüvar, Bakan Yıldırım’ın; “Facebook ve Twitter’a müdahale gibi bir planımız yok” ifadesini hatırlattı. Ünüvar, “Peki siz, sosyal medyanın kısıtlanması ve bir çerçevesinin çizilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi; “Konuya kişisel olarak baktığımızda; sosyal medyanın kültürel yönü ile düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani şöyle ki, sosyal medyanın bir kullanım kılavuzu var. Herkes sosyal medyayı bu kullanım kılavuzuna göre kullanması gerektiği kanaatindeyim.”

Kaynak
 

İOS

Asistan
Katılım
17 Aralık 2011
Mesajlar
340
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Facebook Kendini Ebedi Yaşam Zannediyor Çünkü Bir Kere Kayıt Oldun Mu?
Kendini Ordan Silemiyorsun Silebilen Varsa Bana Göstersin yani Öğretsin?
 

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Facebook Kendini Ebedi Yaşam Zannediyor Çünkü Bir Kere Kayıt Oldun Mu?
Kendini Ordan Silemiyorsun Silebilen Varsa Bana Göstersin yani Öğretsin?

Üyeliğinizi silmekten bahsediyorsanız var; ama tüm detayları kendi bilgisayarınızdan bile silemiyorken el oğluna güven olmaz. :)
 
Üst