Yardım Sorunlarımı nasıl atlatırım?

Reaksiyon puanı
68
Arkadaşlar, şimdi size olayımı tam anlatayım: Küçükken 1.-2. sınıftayken pek dışarı çıkmazdım, 3. sınıfta ise vitiligo hastalığından dolayı pek dışarı çıkamıyordum, sürekli içime kapanıktım, 5. sınıfta ise dışarı çıkmaya başladım. Futbol oynarken iyi oynadığım için bazen arkadaşlar istemeden faul yapıyordu, bundan dolayı ise dirseklerimde hep yaralar oluştu (3-4 kez). Annem ve ablam yüzünden hep beceriksiz, sürekli düşüyorsun diye azarlandım. Sebebi ise ablamda da vitiligo hastalığı düşüp yaralandıktan sonra çıkmış, sonra yine bir süreliğine dışarı çıkmadım fazla (minimum 6 ay, maksimum 12 ay) (hastalığım bitti), sonra 1-2 arkadaşlarımla çıkmaya başladım. Şimdiye kadar şu an ise öz güven eksikliği bazı insanlarla konuşurken heyecanlanıyorum, utangacım. Nasıl sorunlarımı çözebilirim?

Wankula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Knk özgüven için özgüven gerektiren işlere girmen lazım.Bunu yenmek için üstüne gitmen lazım.Nerde sosyallik var orada ol insanlar ile konuş yeni arkadaşlıklar edin.Okulda ki etkinlikler e katıl.Hata yapmaktan korkma emin ol bir süre sonra özgüvenin yerine gelir.