Sorun nerde?

cakall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi benim bir sorum olcak sorumdan önce sistemimi söyleyeyim

1950gt ekran kartım var 3.20 ghz işlemci 1gb da ram var şimdi sorunumu söylüyorum arkadaşlar benim ekran kartımdan daha düşüşk olanlar bile pes2008 gibi oyunları herşey hight da açarken ben neden hala medium da bile takılmalar yaşıyorum:angry:
bir yerde okumuştum benim ekran kartı çok fazla psu istiyor diye bendeki psu ise 350 watt acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi... çünkü psu yetmediği zaman oyundanda atar demişti bende bazen oyundan atılıyorummm sizcede bende ki takılmaların sebebi nedir?
şimdiden teşekkürler:helpsmilie:

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
bazen psu nun üzerinde 400-440 watt gibi yazsa da piyasada belli başlı kaliteli markaların dışındakiler şişirme sayı yazıyor. belki senin psu 300watt felandır ama 1950gt nin 350'den yukarı psu isteyeceğini sanmam. ekran kartının fanına bak, ısınmadan da kaynaklanıyor olabilir. en son ati catalyst 8.9 sürücüsünü de indir.

cakall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama kardeşim sen 1950 gt de kartın ayrı güç girişi oldunun biliyomusun bide kutusunda tavsiye edilken 450 watt yazıyo

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kesinlikle güç kaynağı ilk nedenlerinden biri.bunu hallettikten sonra büyük ihtimal sorunun kalmayacak ancak kötü bir güç kaynağı alma sakın.
bak bu firma güç kaynağı ile ilgili epey güvenilir testler yapıyor.onların tavsiye ettiği güç kaynaklarından al derim.ben öyle yaptım şu an memnunum.
satıcıların sana tavsiye edeceği güç kaynakları emin ol sistemin için büyük risk.sen bilinçli olarak almalısın.şu linklere bir göz at istersen;

http://www.pclabs.com.tr/2005/06/13...meyenler-ve-asus-a-g45a-450w-gk-incelemesi/3/

http://www.cizgi.com.tr/psu/

ben epey inceledikten sonra bana tavsiye edilen güç kaynağının tamamen fos olduğunu bir gün içerisinde anladım ve hemen değişim yaptım.şu anda ısınma dahi yok makinede.
önceden kasanın dışı dahi ısınma yapıyordu.

eğer sorunun güç kaynağını değiştirdikten sonra devam ederse ki sanmam ama bu durumda ekran kartının fanında bir problem olabilir.ekran kartıyla iligli araştırmayı pek çok internet sitesinde bulabilirsin ancak güç kaynağı bilgisi çok fazla paylaşılmıyor nedense ki bence en önemli parça.
çünkü voltaj koruması olmayan bir performans pc si çok büyük risk altında.hele Türkiye ortamında elektirikteki dalgalanmalar bütün elektronik eşyaların ömrünü kısaltıyor.

ben güç kaynağını değiştirdikten sonra dvd yazıcım bile tekrar çalışmaya başladı.anlıcan pek çok problemin kaynağı aslında bu parça ama gözardı ediyoruz
şimdiden sana kolay gelsin...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
ama kardeşim sen 1950 gt de kartın ayrı güç girişi oldunun biliyomusun bide kutusunda tavsiye edilken 450 watt yazıyo

Çizginin sitesinden baktımda yazdım zaten. 1950 modelinde şu kadar güç kaynağı istiyor diye yazmıyordu o yüzden bende öyle yorum yaptım. O zman sen en kısa zamanda en az 500watt lık bir psu al.