Sony Z5 almaya değer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TypeX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sony z5 almayı düşünüyorum. Acaba 2,400 Tl veremeye değer mi? Yorum yaparsanız sevinirim?

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Valla kardeşim bende senin gibiyim 2400 lira bütçe Z5 veya Note 5 alıcam... İkisinin de artıları var ama Sony seven biriolarak Note 5 in daha fazla artısı var diyebilirim şu arada 2499 a indi fiyatı

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gercekten kararsiZ kalrim. Sonynin tasarimi cok iyi bence. Samsunga biraz soguk bakiyorum. Sony z5 alayim diyorum ama bu seerde renk konuaunda kararsiz kaldim. Aslinda m5 alacaktim beyaz renk ama z5inde krom rengi guzel ama onunun siyah olmasini istemiyordum. Siyah renk ic ekrandaki renkleride yiyor gibi telefonlarda. Telefonlarin beyaz ya da siyah olmasinin bir nedeki var mi acaba? Genelde siyah yaparlar bunun nedeni nedir?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gercekten kararsiZ kalrim. Sonynin tasarimi cok iyi bence. Samsunga biraz soguk bakiyorum. Sony z5 alayim diyorum ama bu seerde renk konuaunda kararsiz kaldim. Aslinda m5 alacaktim beyaz renk ama z5inde krom rengi guzel ama onunun siyah olmasini istemiyordum. Siyah renk ic ekrandaki renkleride yiyor gibi telefonlarda. Telefonlarin beyaz ya da siyah olmasinin bir nedeki var mi acaba? Genelde siyah yaparlar bunun nedeni nedir?

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Neden??

Ayrıca renk konusundada bir şey dersenizsevinirim. krom rengi olan mı beyaz mı sizcE?

Kardeş biraz arastirirsan s810 un sorunlu olduğunu anlarsin bu işlemciyi kullanan telefonları aldirmayi önermem renkte krom iyi

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;kv9_YrbG6mk]https://www.youtube.com/watch?v=kv9_YrbG6mk[/video]

Yukarıdaki video sorunuza cevap olacağını düşünüyorum.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ıphone 6s al onun yerıne uzun yıllar rahat edersın...

sony = cöp.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
kemal_ksk daha iyisi sen yap da görelim muhteşem ses kalitesi var xperia z5 alınır.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Sony z5 almayı düşünüyorum. Acaba 2,400 Tl veremeye değer mi? Yorum yaparsanız sevinirim?
Z3 veya z3+ dan parmak izi sensörü dışında çok büyük bir artısı yok gibi tamam kamerası geliştirilmiş ama öncekiler de çok iyiydi! note 5'e samsung olduğundan dolayı soğuk bakıyorsanız note serisi samsung üstüdür!

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
şu ısınma sorununa takanları anlamıyorum. o telefonlardaki yani z5 ailesindeki telefonlardaki s810 lar yeni mimari yani ısınma gibi bir derdi yok denecek kadar az ama tabi siz magazaya gidip sürekli sarjda olan telefonları incelerken farklı yorumlayıp firmaya gömebiliyonuz! ve bence kesinlikle alınır. note serisi kalemi ve büyüklüğüyle bence daha farklı amaçlara hitap eden bir telefon.

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
şu ısınma sorununa takanları anlamıyorum. o telefonlardaki yani z5 ailesindeki telefonlardaki s810 lar yeni mimari yani ısınma gibi bir derdi yok denecek kadar az ama tabi siz magazaya gidip sürekli sarjda olan telefonları incelerken farklı yorumlayıp firmaya gömebiliyonuz! ve bence kesinlikle alınır. note serisi kalemi ve büyüklüğüyle bence daha farklı amaçlara hitap eden bir telefon.
aynen. bende öle düşünüyorum

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
1 sene önce araştırmışsın bir daha bakmamışsın sanırım. Kaç tane firmanın elinde patladı bu işlemci. Şimdi bu yeni varyasyonları. Koskoca firmalar hala bu işlemciyi kullanıyorsa vardır bir sebebi.

Sacmala z5 incelemelerine bak z3+ kadar degil fakat hala sorunlu git gide azaldi ama hala sorunlu islemci

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bayılırım belaya z5 bana uyar özellikle stok kulaklığı iyi ses kalitesi iyi ısınmasına neden olacak şekilde kullanmam zaten muhtemelen onuçok soğuk bir yerde kullanıyor olurum ...

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
z5 in ısınma sorunu diğer tellere göre bariz kötü değil. şg g4 te en fazla 5 dk asphalt oynadım telefonun bellibir bölümü bariz sıcaktı. diğer markalarda aynı şekilde incelemelere baktığımızda. sanırım z5 konuşmaya değer teksıkıntısı o konuşulan ısınması. ama oda normal bence

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Peki bu ısınma sorunu ile ilgili bir sorum olucak. Ben telefonda çok nadir oyun oynarım. Oynadığım zamanda boyle yüksek grafikli değilde daha çok paramanya tarzı oyunlar. Bu tarz bir kullanımda ısınma çok fazla sorun olmaz gibi geliyor bana. Sizce Nasıl olur ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
incelemelerde görülüyor ki ısınma sorunu sorun olmaktan çıkarılmış z5'de. yani telefon kendimi kapatayım demiyor. elbette bir ısı oluşuyor ama bu diğer cihazlardan çok da fazla değil.

bir incelemede 30 dk 4k çekim yaptılar mesela onda pek ısınmadı. oyunlarda biraz fazla ısındı

ZECKSE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
ısınma olayı o kadar da abartılacak bir durum değil, bir çok farklı telefon kullandım neredeyse hepsi ısınıyor ne yazıkki. şuan günlük kullanım için iPhone 6 kullanıyorum fakat, iPhone'da bile 5-10 dakikalık aktif kullanım sonrası ciddi derecede ısınıyor :) bu kadar takıntı haline getirilmemesi gerek bu konunun, ısınmayan akıllı telefon yok diyebiliriz üst seviye modellerde.

eksi ve artısı tabiiki tartışılır fakat, konu sahibi arkadaşa kesinlikle kamera ve günlük kullanım konusunda xperia z5 tavsiye ediyorum. olabildiğince samsung'dan uzak durmak gerek ne yazıkki :(

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Isinma bence butun telefonlarda oluyor. Cok sorun etmem sadece renk konusunda kararsiz kaldim. Ayrica sony z5in sarji iphone 6dan daha iyi sanirim. Sarj durumda sikintli iphone.

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Isinma bence butun telefonlarda oluyor. Cok sorun etmem sadece renk konusunda kararsiz kaldim. Ayrica sony z5in sarji iphone 6dan daha iyi sanirim. Sarj durumda sikintli iphone.

Şarj konusunda yanlis bir sey söylemek istemem ama Sony şarj konusunda bir numara.

BerkanArton

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony Xperia Z5 Beyaz al derim daha Premium hissi veriyor ayriyetten Fotoğraf çekmeyi seviyorsanda gayet iyi bir kamerası var ki bilindiği üzere tüm markalar sonyden alır kamerayı.İşletim sistemine gelecek olursak Android sürümünün en hızlı ve ilk güncelleme alan markalarından birisi.Verdiğin paraya verecek emin olabilirsin ve daha bir çok özelliğide var simdi yazmak istemiyorum ama özelliklerini arastırırsan iyi bir telefon olduğunu anlarsın.Telefon okadar cok ısınmıyor bence bende Note4 kullanıyorum ısınan oyunlar oluyor Ama Cleanmaster gibi programlar yükleyerek CPU sogut diyorum 2 dakika içinde normal ısısını alıyor.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Çöp diyerek ortamayı germeye gerek yok iphone kullanıcısı olarak z5 i çok beğendim.

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Z5'e karar verdim. Simdi rengini oylamaya gecelim bence :) Hangi renk? Su rengi begenuyorum cunku.... Diye bir aciklama yzilirsa iyi olur. Cunku alacaklar icinde bir fikir olusur

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Z5 ile iyi karar vermişsin. Samsung belirli bir süre sonra delirtiyor, Sony ilk baştaki gibi hızını koruyor. Arkadaşımda Z3 var ondan biliyorum.

Bana göre Z5' in tek hatası 810 ile çıkmak oldu. O da 007 filmine yetişsin diye yaptılar sanırım, yoksa 820 bekleyebilirlerdi. Yinede Sony kendi özel çözümünü geliştirmiş, yapılan testlerde Z5 deki 810 da aşırı bir ısınma olmuyor. Yada farklı bir seri 810 tedarik etti.

Renk konusu sana kalmış, bence her rengi birbirinden güzel. Kendim alsam siyah alırım diyorum ama beyaz rengi de telefonu masaya koyunca sürekli ben buradayım diyor :) Bu yüzden beyaz tavsiye ederim.