Sony Z5 almaya değer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TypeX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Z5 ile iyi karar vermişsin. Samsung belirli bir süre sonra delirtiyor, Sony ilk baştaki gibi hızını koruyor. Arkadaşımda Z3 var ondan biliyorum.

Bana göre Z5' in tek hatası 810 ile çıkmak oldu. O da 007 filmine yetişsin diye yaptılar sanırım, yoksa 820 bekleyebilirlerdi. Yinede Sony kendi özel çözümünü geliştirmiş, yapılan testlerde Z5 deki 810 da aşırı bir ısınma olmuyor. Yada farklı bir seri 810 tedarik etti.

Renk konusu sana kalmış, bence her rengi birbirinden güzel. Kendim alsam siyah alırım diyorum ama beyaz rengi de telefonu masaya koyunca sürekli ben buradayım diyor :) Bu yüzden beyaz tavsiye ederim.
Telofon cikmadan once beyaz almayi dusunuyordum Siyahi gorunce, siyah rengide hos gozuktu gozume. Hala karar veremdim. Kac gundur renk yuzunden almaya gidemedum. Cunku kararsizim cok. Halada kararsizim. Siyaha yoneldim ama bubseferde beyaz diyen cikmaya basladi cok.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhabalar;

Sony ürünleri beğendiğim bir ürün yapısına sahip. Fakat hiçbir ürünün 4/4'lük olmadığı gibi z5'te 4/4'lük değil. Xperia ailesinin z modelinden bu yana kamera konusunda rakiplerinin hep bir adım gerisinde kaldı. Günümüzde akıllı telefonlarda en çok.dikkat edilen noktalardan biri olan kamera konusunda bekleneni veremedigi için bir türlü beklenen başarıyı yakalayamadı. Aslında sade,akıcı,stabil çalışan yapısını güzel bir ram ile ve işlemciye gereksiz yük olmasın diye ekranda full hd çözünürlük tercih eden sony bu doğru hamleleri kamerayla süsleyemedi. Son çıkan z5 modelinde kamerayı önceki modellerine göre geliştiren sony daha.başarılı bir performans sunuyor. Ama z5'i fiyat olarak 2500tl fiyAt bandindaki rakipleriyle kıyasladığımızda (samsung note 5, lg v10 gibi) hala kamera konusunda bu modellerin gerisinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca işlemci olarak snapdragon 810 tercih eden sony performans olarak exynos 7420 kullanan note 5 in gerisinde. Snapdragon 810 sitede bulunan ukt videosunda tolga bey'in de belirttiği ısındığı zaman özellikle oyunlarda ufak takilmalar yaşadığını da belirtiyor. Bu nedenle ısı sorunlarindan dolayı snapdragon 810'un yanlış bir tercih olduğu belirtmekte fayda var. Bu gibi dezavantajların 2500tl lık bir telefonda olmasını pek iyi bulmadim. Bu nedenle 2500 tl bandında sony z5 in doğru bir tercih olmadığını belirtmek istiyorum. En azından 2500 tlye note 5 daha iyi bir deneyim sunduğu için android platformunda 2500 tl bandında samsung note note 5 almanızı ios da ise indirimde denk getirip iphone 6s almanızı tavsiye ederim.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Kudurcini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BENCE deger bence al... Ama Isınma sorunu var diye duydum .

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
ısınma sorunu yok... iSheeplerin iftirası...

İsheepmiş. Teknolojiden gram anlamıyorsun gelmiş yorum yapıyorsun. Sana göre intel kullanan Ada'm değil. Windows kullanmaz. [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] bu gort değil demi Eminsin.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Sony z5 almayı düşünüyorum. Acaba 2,400 Tl veremeye değer mi? Yorum yaparsanız sevinirim?
Z3 kullanmış birisi olarak kamerası vasattı. Hiç öyle 21,7 mp tadı vermiyordu. Ne manuel çekimde ne otomatik çekimde.Bir yakınımda da z3 vardı. Kendisi havuza girip 10 dk video çekti. Sonuç hüsran.Telefonun artık sesi çıkmıyor. Ne yaptı ise olmadı.2 gün boyunca pirince gömdü falan filan.Geçenlerde ise arkadaşa telefon bakma bahanesi ile gittiğim bir mağazada Z5 inceledim. Kamerayı bayağı bi geliştirmişler.Ön kamerası da gayet canlı resimler ve videolar çekebiliyor.2500 tl vermeye değer mi dersen değmez . 1 yıl sonra yarı fiyatına zor satacağın makinayı niye alasın ki ? Git İphone 6s al , İphobe 6 al.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
İsheepmiş. Teknolojiden gram anlamıyorsun gelmiş yorum yapıyorsun. Sana göre intel kullanan Ada'm değil. Windows kullanmaz. [MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] bu gort değil demi Eminsin.

o olmalı gort ağzıyla konuşuyor.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
[MENTION=475363]subita[/MENTION] sende bir [MENTION=465243]GORT[/MENTION]'luk seziyorum isheep demeler amd fanlığı, intelcilere alaylı konuşmalar falan. Herkesin kendine göre favori bir ürünü olabilir ve bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez.

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sony Z5 beyaz aldım arkaşlar. Şimdilik memnunum bir problem yok fakat şu Masmelow andorid 6,0 a güncelleme gelmedi neden?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
zamanla gelir güle güle kullan hayırlı olsun.

yucesezar

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Sony Z5 beyaz aldım arkaşlar. Şimdilik memnunum bir problem yok fakat şu Masmelow andorid 6,0 a güncelleme gelmedi neden?
Z5 bir nexus yada google play edition cihaz değil bu sebepten Sony firması marsmellow işletim sistemini kendi firmware ına kalibre etmesi gerek ve bu işlem biraz zaman alıyor! Merak etmeyin güncelleme nizi almanız fazla uzun sürmez!

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Telefonu aldım ama android 6.0 almadı daha neden?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Telefonu aldım ama android 6.0 almadı daha neden?

Güncelleme Türkiye için dağıtılmaya başlayınca alırsın. Ocak 2016 da dağıtıma başlanacak Xperia Z5 için. Türkiye'ye de Ocak-Şubat gibi gelir.
Hayırlı olsun telefon. Renk konusuna çok takma, hangisi gözüne güzel geldiyse onu almışsın.

mustafaatess_

Asistan
Reaksiyon puanı
10
O fiyata note5 varken. Elinde bile daha premium hissi veriyor. Z5te kötü değil tabikide ama bi note5 değil hayırlı olsun

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selam arkadaşlar z5 premium gold ve krom renklerin arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz acil yardım lütfen

TypeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam arkadaşlar z5 premium gold ve krom renklerin arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz acil yardım lütfen

Bende z5 aldım krom rengi alacaktım güzel hoş ama sürekli telefona bakacaksın ve sürekli yanında olacak. Biraz içimi karartmıştı. Beyazını aldım ve pişman değilim renk konusunda.

Browni34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vala kardeş ben S6 EDGE 64gbkullanıyorum çok memnunum her açıdan çok klasik duruyor tasarım perfect kamera desen üstüne tanımam alacaksan edge alabilir sin Z5 alıcam diyorsan krom rengi favorim

S

SDN Okurua

SDN Okuru
ya ben başta sonyi severdim şuan z2 kullanıyorum fakat tema olarak yani general mobileden farkı yok neredeyse saf android kullanılmış bi kaç görsel dışında o yüzden benim şimdiki aklım olsa note 5 alırdım veya şubat-mart'ı beklerdim s7 note 6 falan çıkıyo..

REGAİP14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony z5 almayı düşünüyorum. Acaba 2,400 Tl veremeye değer mi? Yorum yaparsanız sevinirim?
kamera senin için çnemliyse otomatik çekimde fazla iyi çekmiyor ama elle diye bölüm var eğer onu ayarlayıp fotoğraf çekersen seni tatmin eder z5 iyi bir telefon bende z2 kullanıyorum hiç bir yazılım sıkıntısı çekmedim