LittleMonster
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 33
Htc one m8 , htc one e8 , htc desire eyeSamsung, HTC, Nokia bir yıl içerisinde bir çok telefon çıkartıyor, fakat hepsi amiral gemisi değil. Amiral gemileri Samsung 2 tane çıkartıyor çünkü bir normal, bir de phablet serisi var. Onun dışında her kesime her bütçeye hitap edebilecek çeşitlilik yapıyorlar. Sony'nin yaptığı Apple gibi fanlarım alırsa alsın gerisi umrumda değil demek oluyor. Ama unuttuğu bir şey var. Apple gibi kendine hayran bırakacak bir işletim sistemin yok. Bu durumda objetif bakan siz olmuyorsunuz sanırım :dirol: Çeşitlilik ve her bütçeye hitap etmek bence daha güzel bir davranış. Sony çok bencilce davranıp cins cins işler yapıyor 6 ayda bir amiral gemisi çıkartmak da kendi bir eski modelini eskitmek oluyor. Bu duruma Sony kullananlar da üzülüyor sonuçta kullanıcının elindeki telefonun modeli geçmiş oluyor. Yoksa kötü marka diyen veya dandik çöp diyen yok. Kalitesini biliyoruz Sony'nin ama satış stratejisi bence çok yanlış. Windowstan Sony'ye veri aktarım programları, Apple'den Sony'ye aktarım programları falan bunlarla uğraşacaklarına çeşitlilik ile uğraşsalar daha fazla satış yapabilirler. Önce düşük donanımlı veya amiral gemilerine yakın donanımlı düşük bütçelere de hitap edebilecek bir cihaz yap. Millet bir kullansın bir benimsesin senin markanı kaliteni, çeşitleri var ama rakiplerine oranla hem düşük donanımlı hem de rakiplerinden düşük donanımına rağmen pahalı. Bir markayı kullanmayan birisi nasıl o markaya güvensin veya beğensin de amiral gemisini alsın ? LG ne yaptı ? Rakiplerine oranla çok makul bir fiyattan amiral gemisi G2 çıkarttı. Alanlara kalitesini hissettirdi ve G3 buna istinaden iyi sattı. Samsung zaten yıllardır kendisini her yönüyle ispatlamış firma ve çeşit çeşit telefonu var. Arayüzü üzerinde çalışması gerek tabi... O ayrı mesele. Yani ben objektif baktığımda bunları görüyorum.
lg g3 , lg g3 cat 6
galaxy s5 , galaxy s5 cat 6 , s5 active vs vs bunlar hep benzer donanımla çıkmış cihazlar yani sizin savunduğunuzun aksine aynı segmentte bulunan cihazlar bunların daha birçok örneği var
Kısacası biri z2 z3 diye isimlendirilince tepki gösteriliyor ama diğerinde s5 den sonra s6 gibi bir isimlendirme yerine s5 cat 6 gibi bir isimlendirmede bulununca oldukça normal karşılanıyor benim anlattığım bu
Öte yandan geri kalan fikirleriniz bir bütünü kapsamadığı gibi kişiden kişiye değişen öznel yargılara dayanıyor :dirol: