Sony Xperia Z4 Sızdırıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Samsung, HTC, Nokia bir yıl içerisinde bir çok telefon çıkartıyor, fakat hepsi amiral gemisi değil. Amiral gemileri Samsung 2 tane çıkartıyor çünkü bir normal, bir de phablet serisi var. Onun dışında her kesime her bütçeye hitap edebilecek çeşitlilik yapıyorlar. Sony'nin yaptığı Apple gibi fanlarım alırsa alsın gerisi umrumda değil demek oluyor. Ama unuttuğu bir şey var. Apple gibi kendine hayran bırakacak bir işletim sistemin yok. Bu durumda objetif bakan siz olmuyorsunuz sanırım :dirol: Çeşitlilik ve her bütçeye hitap etmek bence daha güzel bir davranış. Sony çok bencilce davranıp cins cins işler yapıyor 6 ayda bir amiral gemisi çıkartmak da kendi bir eski modelini eskitmek oluyor. Bu duruma Sony kullananlar da üzülüyor sonuçta kullanıcının elindeki telefonun modeli geçmiş oluyor. Yoksa kötü marka diyen veya dandik çöp diyen yok. Kalitesini biliyoruz Sony'nin ama satış stratejisi bence çok yanlış. Windowstan Sony'ye veri aktarım programları, Apple'den Sony'ye aktarım programları falan bunlarla uğraşacaklarına çeşitlilik ile uğraşsalar daha fazla satış yapabilirler. Önce düşük donanımlı veya amiral gemilerine yakın donanımlı düşük bütçelere de hitap edebilecek bir cihaz yap. Millet bir kullansın bir benimsesin senin markanı kaliteni, çeşitleri var ama rakiplerine oranla hem düşük donanımlı hem de rakiplerinden düşük donanımına rağmen pahalı. Bir markayı kullanmayan birisi nasıl o markaya güvensin veya beğensin de amiral gemisini alsın ? LG ne yaptı ? Rakiplerine oranla çok makul bir fiyattan amiral gemisi G2 çıkarttı. Alanlara kalitesini hissettirdi ve G3 buna istinaden iyi sattı. Samsung zaten yıllardır kendisini her yönüyle ispatlamış firma ve çeşit çeşit telefonu var. Arayüzü üzerinde çalışması gerek tabi... O ayrı mesele. Yani ben objektif baktığımda bunları görüyorum.
Htc one m8 , htc one e8 , htc desire eye
lg g3 , lg g3 cat 6
galaxy s5 , galaxy s5 cat 6 , s5 active vs vs bunlar hep benzer donanımla çıkmış cihazlar yani sizin savunduğunuzun aksine aynı segmentte bulunan cihazlar bunların daha birçok örneği var
Kısacası biri z2 z3 diye isimlendirilince tepki gösteriliyor ama diğerinde s5 den sonra s6 gibi bir isimlendirme yerine s5 cat 6 gibi bir isimlendirmede bulununca oldukça normal karşılanıyor benim anlattığım bu
Öte yandan geri kalan fikirleriniz bir bütünü kapsamadığı gibi kişiden kişiye değişen öznel yargılara dayanıyor :dirol:

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
6 ay gerçekten kısa bir zaman, Z4 den sonra değişecek olması güzel ancak piyasaya sevk edebilme konusunu da düzeltmeli sony.
Bence LG gibi biraz daha düşük fiyat politikası uygulasa satışları artacaktır bence

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Htc one m8 , htc one e8 , htc desire eye
lg g3 , lg g3 cat 6
galaxy s5 , galaxy s5 cat 6 , s5 active vs vs bunlar hep benzer donanımla çıkmış cihazlar yani sizin savunduğunuzun aksine aynı segmentte bulunan cihazlar bunların daha birçok örneği var
Kısacası biri z2 z3 diye isimlendirilince tepki gösteriliyor ama diğerinde s5 den sonra s6 gibi bir isimlendirme yerine s5 cat 6 gibi bir isimlendirmede bulununca oldukça normal karşılanıyor benim anlattığım bu
Öte yandan geri kalan fikirleriniz bir bütünü kapsamadığı gibi kişiden kişiye değişen öznel yargılara dayanıyor :dirol:

Ben sadece Türkiye'ye satışa sunulan cihazlar üzerinde değerlendirme yapıyorum. Başka ülkelere ve o ülkelerin pazarlarına göre çıkartılmış modeller firmanın bileceği iş. HTC E8 plastik kasalı ve M8 e göre daha uygun bir fiyatlı ürün. Bu yüzden bence farklı bütçelere hitaben yapılmış bir cihaz. Demek istediğim şey Sony'de bu olay yok. Yaptığı şey kendini Apple'ın yaptığı fasülye gibi nimetten saymak. Kalitesine özellikle üstüne basarak söylüyorum laf yok. Ama çeşitlilik olmadan da olmaz. Hadi sizin dediğiniz olaya hak verelim. O zaman Sony de Z2 Plus veya Z2 Prime gibi bir isimle çıkartsaydı Z3'ü 2015 ilk çeyrekte de Z4 ü çıkaracağına Z3 isminde çıkartsaydı modelini ne kendi kullanıcılarını üzerdi, ne de rekabet piyasasında bu kadar tutuştuğunu ulu orta belli ederdi. Koca şirket bir telefonla batacak hali yok ama tamamen şahsi fikrim olarak söylüyorum bu stratejide devam ederse telefon piyasasında adı kalmaz diye düşünüyorum. Özetle herkez amiral gemisi alabilecek bütçeye sahip değil bu yüzden çeşitlilik önemli. Örneğin ben Sony marka kullanmak istiyorum, performansı da iyi olsun istiyorum, ama üstün performanslı bir Sony marka telefonu ucuza alamıyorum. Tüm modelleri su geçirmez. Yap su geçiren bi modelini, herkez bu telefonu havuzda kullanacak değil ya. Bırak sertifikasını ucuzlat fiyatını ramden kıs ekrandan kıs. Sony kullanmak isteyenler de rahat etsin alıp kullansınlar. Neyse biz ne dersek diyelim bunların hiç bir önemi yok. Adamlar çıkartacak biz hangisini beğenirsek onu alacağız :D

Reaksiyon puanı
10,315
daha dün gibi kısa bir zaman evvel Z2 alan sony'ci arkadaşlar şimdi ne hissediyorlar merak ediyorum.
sony'nin telefonlarına kesinlikle bir sözüm yok, kalite kallavi... eyvallah.
ancak son model bir sony ülkeye daha yeni giriş yapmışken ortalık bir üst modelin dedikodularıyla doluyor.
sonra daha üst model henüz ülkeye teşrif etmemişken, bir sonraki modelin sızıntılarıyla iştigal etmeye başlıyoruz.
bu da sanırım harakiri kültürüne alışık japonlara has bir özellik.
bence sony stratejilerine yön verecek bir yöneticiyi samsungdan transfer etmeli.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yahu herkes çok kısa sürede çıkardığı için memnun değil.Arkadaş adamlar Xperia Z için lolipop 5.0 vereceğiz dedi bu neyi gösteriyor çıkarır çıkarmaz eskiden desteği çekmiyor ki Z4 ten sonra normala döneceklerini açıkladılar.
Tek sorum Son telefonu alan adam için manevi huzursuzluk :D Onun dışında gerekli herşey (Güncelleme,Son Teknoloji vs...) tıkırın da işliyor

Demek ki kendilerince bir sebebleri var, çok takıldık bu erken çıkarma olayına. Bu kadar dert etmemek lazım ;)

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Son çırpınışlar bunlar :D yakında batcak :lol:

bildigimiz Sony den mi bahsediyorsun(: ileri gorusune hayran kaldim

batsaydi onca plastik telefondan sonra samsung batardi.

6 ayda bir cihaz cikaran firma piyasada hakimiyet kurmaya calisir. bu onu batirmaz haberin olsun(:

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
lg g2den (5.2 inç ama tasarım çok verimli) 1mm bile olsa büyük cihazlar hoşuma gitmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sony batmaz beyler. Dünyanın en iyi elektronik markası. O batacağı sektöre degirmez.
bir ayfon fenomeni oluşturmuşlar, zamannda nokia için vardı. adama soruyom niye nokia diye, menü kolay diyor, ama ortada joystick olan menüyü sony çıkardı. haberi yok

gece 3 te kuyruğa girip 1 ay sonra gelecek telefona yazılacak kadar işlevi yok iphonun

en güzel tarafı androidden çok iyi. bu kadar tutması da ilk çıktığında ekran olarak hepsine beş basardı, ama çin malı telefonlar bile artık iyi oldu bu konuda.

pili çıkmaz, hafıza kartı takılmaz, itunes olmadan çalışmaz, klasik ingiliz kıllığı diyorum ben.

son ürüne kadar en iyi kasalardan biriydi diyordum iphone için ama şimdi maalesef sony tek kaldı.

bence sony yazılımı da yapabilirdi, android piyasada tek kalmazsın, z2 aldığım gün sirkecide z3 gördüm bin pişmanın, sony müslüm gürsese döndü habire telefon çıkartırsan kimse senin telefonunu almaz

famas154

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olm o kadar donanımı naapçanız crysis mı oynayacaksınız render mı yapçanız ne gereği var peh

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, xperia z4 eğer bu özellikler de gelirse beklemeye değer mi yoksa z3 alınır mı. Suan note 2 kullanıyorum ve yakın zaman da değiştirmeyi düşünüyorum. Z3 kafama yattı ama z4 bu yazılanlar gibi gelirse açıkçası aklım kalır

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Z5 fena olcak diyolar onu bekle.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
En iyisi Z6 yı beklemek arkadaşlar :thumbup1:

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biraz ileri görüşlü olun beyler 10 yıl dayanın teklonoji çağ atlasın öyle alın daha avantajlı olur

Ritchie

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eğer 5.5 inç, QHD ekran ile gelirse z3 aldığım için pişman olmam, hem phablet olur hemde QHD batarya israfı cok gereksiz

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sene 2020 sony özellikleri;

16 çekirdekli snapdragon 940, 5 ghz işlemci,
16k ekran, 32 gb ram,
62mp arka kamera,
24 mp ön kamera
512 gb'ta kadar artırılabilir hafıza.
10.000 mah batarya

Android M ile birlikte gelen cihazın fiyatı ise 3999$'dan giriş yapacağı görülüyor :)

Artık cihazların donanımları yeteri seviyelere ulaştı bence. Firmaların yazılıma ve batarya konusuna yoğunlaşmalarını isterdim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yıllardır sony kullanırım. Sony çıkardığı dönemde ki diğer emsallerine göre çok üstün bir cihaz. En son Z3 aldım, emin olun samsung'dan falan kat kat üstün bir telefon.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sene 2020 sony özellikleri;

16 çekirdekli snapdragon 940, 5 ghz işlemci,
16k ekran, 32 gb ram,
62mp arka kamera,
24 mp ön kamera
512 gb'ta kadar artırılabilir hafıza.
10.000 mah batarya

Android M ile birlikte gelen cihazın fiyatı ise 3999$'dan giriş yapacağı görülüyor :)

Artık cihazların donanımları yeteri seviyelere ulaştı bence. Firmaların yazılıma ve batarya konusuna yoğunlaşmalarını isterdim.
Zaten bataryada androidde lider şuan
Yazılımda da Sense ve Timescape UI en hızlı 2 arayüzü androidin

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
SONY Z4 neden hala tanıtılmadı ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
2015 Mobile World Congress ( MWC) de tanıtılacak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:angry::angry:ne zaman xperia z4 çıkacak hep diyorum bunu alıçam hep te bir üstü çıkıyor:angry::angry:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
biraz öyle görünüyo ama z5 çıkınca nokıa telefonları batıcak z4 biraz iyi olsada z5 hem tasarım hem donanım hemde yazılım olarak gelişicek görürsünüz :4: ama z10 a kadar cıkmıcak en fazla z8:closedeyes::closedeyes::thumbup:

HolyPuppet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Htc ultrapixelden kurtulsa ne olacak kullandığı sensörü 1-1.5 yıl önce amirallerde kullanıyorlardı
Ses desen zaten z3 ün gerisinde kaldı One serisi
Dse hx den hi-res audio ya hem kaliteli hem net hem de yüksek çıkışlı ses kalitesi sunuyor z3 ve m8den de bu konuda kat kat önde
HTC nin artık tek özelliği bu bakımdan metal kasa ve sense arayüzü kalıyor
Ha şu var hala samsung , lg gibilerinden daha başarılı :dirol:
Öte yandan z4te kavisli sensör kullanıldığında ortada ne ultrapixel kalır ne de pureview , isocel vs vs

Hoparlörde katkat önde mi Htc'den :DDDDDDDDDD hiç güleceğim yoktu :DDDDDD dur biraz daha güleyim fanboy :DDDDDDDDDDD bu arada siz kırmızıyı pembe çekmeye devam edip gece de kumda güneşlenir gibi foto çekmeye devam ediyorsunuz dimi? AHaaahahahaaha Sony ne yaparsa yapsın önce adam gibi yazılım işine koyulsun :DDDDDDD