Sony Xperia Z3 Compact Kullananlar Kulübü

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
şarj hızı aynı ise bende alayım.var mı önerdiğiniz marka veya site (orjinal varsa daha iyi)

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Pembe renk sorunu varmış kamerasında z3c'da şimdilik almayıp beklesek daha iyi olacak.

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben olduguna inanmıyorum. Telefonu kötülemek için cıkarmışlardır. z1 kullanıyordum, z1 kamerasındada sorunlar var dediler ben bişey yaşamadım. Olsa bile güncellemeyle düzelir. O yazılımla alakadır.

marsharun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu alıp kullanan arkadaşlar yok mu hiç ya bi yorum yazın da bilgilenelim :) Kutudan kulaklık çıkıyor mu ve yeşil renk alan var mı güzel duruyor mu? Maddi imkanları zorlayıp bu cihazı alabilirim.

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bi hafta sabret alcaz kısmetse :D kutudan kulaklık cıkıyor, yeşil renk daha stoklarda yok, sony center veya vodofane gidersen telefonu inceleme sansın olur

marsharun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aldığınızda deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olur :) teşekkürler bilgilendirme için

SametOzgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
257lt87.jpg

• Üsteki Resim Cihazın Kendi Kamerası İle Çekilmiştir.
  • Kamera Pembeleşme Sorununa Pek Dikkat Etmedim Kontrolde Etmedim Açıkçası Çok Moral Bozacak Derecede Bir Şey Yok.
  • Dış Çekimleri ve Gece Çekimleri Gayet Tatminkar.Örnek Birkaç Resim Eklerim Yakında Dış Çekim Yapıp Kaydetiğim Resim Yok Ailevi Resimler Var Birkaç Gün İçinde Örnek Resim Eklemeye Çalışacağım.
  • Ekran Parlaklığı Gayet Yüksek ve Net.
  • Cihazın Tek El ile Kullanımı Gayet Rahat Arka Kısımıda Cam Olduğu İçin Eliniz Terliyken Cihaz Elinizden Düşebilir.
  • Cihazın Hoparlörleri Gayet Yeterli Bence
  • Cihazı Suya Sokmaya Cesaret Edemedim Su Geçirmezde Olsa Yabancı Bir Forumda Cihazın Kapakları Kapalıyken Su Aldığını Yazmış Bir Arkadaş.
  • Suya Sokmadan Basınç Testi Yapmak İsteyen Arkadaşlar.Alt Kısımda Belirttiklerimi Yapabilirler.
Kod:
[LIST=1]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Yan Kapakların Tamamen Kapalı Olduğundan Emin Olun.[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Arama Kısmından  *#*#7378423#*#* Numaralı Kodu Çevirin (Servis Menüsü)[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Servise Test Kısmına Girin / Pressure Sensor Kısmını Bulun ve Açın[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Parmağınızla Ekrana Hafif Bastırın Basınç Artacak[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Yan Kapaklardan Birini Açın ve Ekrana Tekrar Parmağınızla Hafif Bastırdığınızda Basınç Artmadığını Göreceksiniz.[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[/LIST]
[SIZE=2][B][COLOR=#454545][FONT=Hind]
[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE]
  • Cihazın Şarjı Tam Performans'ta Çalışırken 1 Günü Rahatlıkla Bitirebiliyor.Ekran Parlaklığını Otomatik Mod'a Alıp Stamina Modu Açarsanız 2. Günüde Görebilirsiniz Şarjsız.
  • Oyunlar Herhangi Bir Sıkıntı Yaşatmıyor Cihaz Akıcı Bir Şekilde Oynayabiliyorsunuz.
  • Kutu İçerinden Çıkan Kulaklık Pek Tatmin Edici Değil Kulakta Fazla Rahat Durmuyor.
  • Son Olarak Cihazı Sony Center'dan Alırsanız Eğer 3000mAh Taşınabilir Şarj Aletini 25TL'ye Veriyorlar (Kampanya Varmış.)
2d963dl.jpg

Sormak İstediğiniz Birşey Var İse Buradan Sorabilirisiniz.

Mustafaline

Asistan
Reaksiyon puanı
5
257lt87.jpg

• Üsteki Resim Cihazın Kendi Kamerası İle Çekilmiştir.
  • Kamera Pembeleşme Sorununa Pek Dikkat Etmedim Kontrolde Etmedim Açıkçası Çok Moral Bozacak Derecede Bir Şey Yok.
  • Dış Çekimleri ve Gece Çekimleri Gayet Tatminkar.Örnek Birkaç Resim Eklerim Yakında Dış Çekim Yapıp Kaydetiğim Resim Yok Ailevi Resimler Var Birkaç Gün İçinde Örnek Resim Eklemeye Çalışacağım.
  • Ekran Parlaklığı Gayet Yüksek ve Net.
  • Cihazın Tek El ile Kullanımı Gayet Rahat Arka Kısımıda Cam Olduğu İçin Eliniz Terliyken Cihaz Elinizden Düşebilir.
  • Cihazın Hoparlörleri Gayet Yeterli Bence
  • Cihazı Suya Sokmaya Cesaret Edemedim Su Geçirmezde Olsa Yabancı Bir Forumda Cihazın Kapakları Kapalıyken Su Aldığını Yazmış Bir Arkadaş.
  • Suya Sokmadan Basınç Testi Yapmak İsteyen Arkadaşlar.Alt Kısımda Belirttiklerimi Yapabilirler.
Kod:
[LIST=1]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Yan Kapakların Tamamen Kapalı Olduğundan Emin Olun.[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Arama Kısmından  *#*#7378423#*#* Numaralı Kodu Çevirin (Servis Menüsü)[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Servise Test Kısmına Girin / Pressure Sensor Kısmını Bulun ve Açın[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Parmağınızla Ekrana Hafif Bastırın Basınç Artacak[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[*][SIZE=2][B][FONT=book antiqua][COLOR=#454545]Yan Kapaklardan Birini Açın ve Ekrana Tekrar Parmağınızla Hafif Bastırdığınızda Basınç Artmadığını Göreceksiniz.[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
[/LIST]
[SIZE=2][B][COLOR=#454545][FONT=Hind]
[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE]
  • Cihazın Şarjı Tam Performans'ta Çalışırken 1 Günü Rahatlıkla Bitirebiliyor.Ekran Parlaklığını Otomatik Mod'a Alıp Stamina Modu Açarsanız 2. Günüde Görebilirsiniz Şarjsız.
  • Oyunlar Herhangi Bir Sıkıntı Yaşatmıyor Cihaz Akıcı Bir Şekilde Oynayabiliyorsunuz.
  • Kutu İçerinden Çıkan Kulaklık Pek Tatmin Edici Değil Kulakta Fazla Rahat Durmuyor.
  • Son Olarak Cihazı Sony Center'dan Alırsanız Eğer 3000mAh Taşınabilir Şarj Aletini 25TL'ye Veriyorlar (Kampanya Varmış.)
2d963dl.jpg

Sormak İstediğiniz Birşey Var İse Buradan Sorabilirisiniz.

Hangi rengini aldın? Menüde iken beklediğinde yazılımsal hatası varmış kendiliğinden sola gidiyormuş.bir dener misin sende öyle birşey var mı diye? Birde sony center 3000 lik bataryayı ücretsiz veriyor antalya ve ıspartada

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar bende dün gidip cihazı satın aldım. Pembeleşme sorunu evet var ama düz bir renge kamerayı çevirirseniz. Örnek vermek gerekirse evinizdeki açık renkli halıyı çekince orta tarafta pembeleşme oluyor. Ki neden halıyı çekilir o da soru işareti. Tabi manzara resmi çekerken ortada pembelik olursa bu bir sorun. Henüz denemedim ama onu da deneyince yazacağım. Sony'ye bu durumu yazdım bakalım ne diyecekler. Kamera ile ilgili şunu da ekleyeyim ki bu sorun normal resim çekimini kesinlikle engellemiyor şimdilik.

Artılar
+Şarj performansı çok iyi. Tam şarj edip telefonu dün gece 22.00'den itibaren kullanıyorum. Şu an %17 şarjı kaldı.Ekran süresi 4 saat 39 dakika şuan.
+Stamina yani tasarruf moduna alınca telefon kasma vs yapmıyor. Akıcılıktan %30'luk bir pay veriyorsun ama biraz daha uzun pil ömrü alıyorsun.
+İncelemelerde görmedim ama telefonda çift hoparlör var. Ahize kısmı da hoparlör görevi görüyor. Müzik severler için iyi bir ses verdiğini söyleyebilirim.
+Lg ile hayatımıza giren çift tıklama ile ekranı uyandırma bunda da var. Ayarlardan aktif hale getirmek gerekiyor ama.
+Telefon elde tutuş olarak gayet başarılı. Ön ve arkası cam olduğu için elden düşme tehlikesi yaşayanlar hemen ön ve arka tarafa şeffaf jelatin taktırsınlar.
+Tasarım harikası. Çok karizma duruyor ve kalite çok yüksek.
+Malumunuz suya karşı dayanıklı. Yağmur yağarken telefon görüşmesi yapmak için illa kenar köşe aramaya gerek yok.
+Performansı gayet iyi. İşlemci çok iyi iş çıkarıyor. Antututa 43000-42000 civarı sonuçlar alıyor.
+Kamerası iyi iş çıkarıyor. Çok iyi diyemeyeceğim (20.7 mp kameraya göre) ama yeterli bir görüntü kalitesi var.

Cihazı kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım. Şu an için eksi yönü operatör üzerinden görüntülü konuşması olmaması.

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonla bu 3. günümdü. Bir kaç şey daha paylaşmak istiyorum. Yine + - diye yazacağım.

+Telefonun ayarlar bölümünde ki ses yarlarından clear+ seçili olunca hoparlör sesi daha az çıkıyor ama o özellikteki tik'i kaldırıp ekolayzır ayarlarından hafif müzik seçilince hem daha net hem de daha yüksek ses çıkışı alınabiliyor.

+Kamerayı epey kurcaladım. 4K video çekimi gayet güzel. Öyle 5 dk çekip kapanıyor durumu yok. Cihaz çok fazla ısınınca kapanıyor. Ben 6 dk'yı geçen bir süre çekim yaptım ama hala kapanmadı. Bence kış koşullarında 10 dk falan rahat çeker gibi geliyor.

+AR EFFECT uygulamaları eğlenceli oluyor. Kurcalayınca eğlenceli videolar çekilebilir.

+En çok beğendiğim kamera eklentilerinden biri de Sociallive özelliği. Bu sayede facebook üzerinden 10 dk'lık canlı yayın yapılıyor. Bizzat denedim çok iyi çalışıyor. 480*720 sanırım bir çözünürlükle akış yapıyor. Görüntüler 15 sn'ye gecikmeyle gidiyor ama takılma vs olmuyor. Hem operatör üzerinden hem de wifi üzerinden denedim. Ayrıca sociallive uygulamasının full sürümünü (2 lira cıvarı) alınca da 30 dk canlı yayın yapabiliyorsunuz. Bunu isterseniz 1 kişiyle isterseniz herkesle paylaşırsınız. Ben mesela kızımın doğum gününü canlı yayınlamayı düşünüyorum facebook arkadaşlarımla. Özel günler için bence süper bir özellik.

+Kamera süper otomatik mod ile 8.3 mp'lik çekimler yapabiliyor ama gece çekim yapacaksanız kesinlikle bu modu kullanın. Hiç bir cep telefonunda olmayan(benim bildiğim) 12800 iso değeri sayesinde çok başarılı gece çekimleri yapıyor. Benim kullandığım cihazlar arasında en iyi gece çekimi yapan cihaz olduğunu söyleyebilirim. Çok net değil ama ışıkları çok güzel alıyor.

+Video çekiminde sarsıntı önleme özelliği kullanınca inanın hiç titreme olmuyor. G2'de de mekanik bir sistem var ama bu daha başarılı. Tabi çekim alanı daralıyor ama videolarda hiç bir sarsıntı olmuyor.

-Youtube üzerinden de canlı yayın yapmak için özelliği var ama ben henüz bunu başaramadım.

-Cihazın 16 gb dahili hafızası var ve 12 gb gibi bir alanı bize ayırıyor. Buraya kadar sorun yok ama indirilen uygulamalar sd karta atılamadığı için telefonunda fazlaca yüksek boyutlu oyun barındıranlar sıkıntı yaşayabilir. Belki bir güncelleme ile sd karta aktarım özelliği gelirse bu sorun ortadan kalkar.

Şimdilik bu kadar. resimlere alttan ulaşabilirsiniz.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ulan sony seni allah kahretmesin nasıl bir firma arkadaş bu ps4 bi yandan bu alet bi yandan. Ah şu paranın gözü kör olsun emi.

SBJKN1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ustat hayırlı olsun. Nasıl cihazdan memnun musun? Tavsiye eder misin :D

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ustat hayırlı olsun. Nasıl cihazdan memnun musun? Tavsiye eder misin :D

Çok memnunum kardeşim. Burada yazdıklarıma ek olarak pil konusuna değinmek istiyorum. Pil normal kullanımda (senkronizasyon, mobil bağlantı veya wifi açık pil tasarruf modlari kapali) günü rahat çıkarır ve gün sonu%30 üstü gibi şarj kalır. EksEkstra oyun falan da oynarsaniz gün için yeter. Tasarruf modlari ile kullanirsaniz ve senkronizasyon kapali mobil sebeke yada wifi ihtiyac oldugunda kullanip kapatirsaniz iki gunu rahat cikarir. Hele bir de ultra stamina modunu kullanirsaniz 3 gunu rahat cikarir. Buna eminim. İsterseniz denerim de. Bende suan kullanim suresi soyle. 1 gun 11 saattir acik telefon. Kullanimlar:
6 saat 28 dk ekran acik
1 saat 27 dk gorusme
2 saate yakin internette dolasma
20 ye yakin google playden program indirme
Kalan pil %10

Pil %60 kalana kadar mobil internet ve senkronizasyon acik. 60 tan sonra senk.kapali mobil int acik. Stamina modu acik (ultra degil)

SBJKN1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok memnunum kardeşim. Burada yazdıklarıma ek olarak pil konusuna değinmek istiyorum. Pil normal kullanımda (senkronizasyon, mobil bağlantı veya wifi açık pil tasarruf modlari kapali) günü rahat çıkarır ve gün sonu%30 üstü gibi şarj kalır. EksEkstra oyun falan da oynarsaniz gün için yeter. Tasarruf modlari ile kullanirsaniz ve senkronizasyon kapali mobil sebeke yada wifi ihtiyac oldugunda kullanip kapatirsaniz iki gunu rahat cikarir. Hele bir de ultra stamina modunu kullanirsaniz 3 gunu rahat cikarir. Buna eminim. İsterseniz denerim de. Bende suan kullanim suresi soyle. 1 gun 11 saattir acik telefon. Kullanimlar:
6 saat 28 dk ekran acik
1 saat 27 dk gorusme
2 saate yakin internette dolasma
20 ye yakin google playden program indirme
Kalan pil %10

Pil %60 kalana kadar mobil internet ve senkronizasyon acik. 60 tan sonra senk.kapali mobil int acik. Stamina modu acik (ultra degil)

Bayagı ıkılemde kaldım. Seytan gıt suru psıkolojısıne uyup ıphone al hıc degılse kafan rahat etsın dıyor. Ama Z3 compact da canavar gibi telefon. Compact ile ilgili de ekran catlama duz yuzeyde kayıp dusme sorunu falan var. Aman dıkkat dıyım kılıfsız kullanmayın.

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar
bugün bende bu cihaza sahip oldum ve çok beyendi, fakat az önce bir sorunu fark ettim.
cihazın arka camına hafif bastırıp yukarı aşağı çektiğinizde arka cam oynuyor ve hafiften bir cıyırtı sesi geliyor, cam ile kasa arasındaki boşluklardan bunu fark edebiliyorum. acaba bu sorun sadece benim telefonumdamı yoksa hepsinde varmı kullanan arkadaşlar deneyip yazabilirse sevinirim

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhabalar
bugün bende bu cihaza sahip oldum ve çok beyendi, fakat az önce bir sorunu fark ettim.
cihazın arka camına hafif bastırıp yukarı aşağı çektiğinizde arka cam oynuyor ve hafiften bir cıyırtı sesi geliyor, cam ile kasa arasındaki boşluklardan bunu fark edebiliyorum. acaba bu sorun sadece benim telefonumdamı yoksa hepsinde varmı kullanan arkadaşlar deneyip yazabilirse sevinirim
Denedim böyle bir sorun yok.

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az önce medya markt a geldim elime başka bir z3 compact aldım, onun da arka cama bastırıp yukarı aşağıya oynattığımda arka cam oynuyor

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 tane z3 compact inceledim benim tel hariç hepsi oynuyor kasadan kaynaklı galiba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bi şey kafama takılıyor yurt dışında yabancı bi sitede bu telefonun ekranı kendi kendine kırıldığını yazıyorlar resimlerde atmışlar sony de bunu karşılamıyormuş bu doğrumu üstünde durulmalı önemli bi konu bu

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bi şey kafama takılıyor yurt dışında yabancı bi sitede bu telefonun ekranı kendi kendine kırıldığını yazıyorlar resimlerde atmışlar sony de bunu karşılamıyormuş bu doğrumu üstünde durulmalı önemli bi konu bu
Güzel kardeşim her yeni telefona inan bir şey diyorlar. Orası öyle burası böyle diye. Ben bu telefon hakkında söylenen bir tek kamerada açık renkli bir alana bakıldığında pembelik olduğuna şahit oldum. Bu da normal resim çekimini hiç bir şekilde etkilemiyor.
Ekran kırılmasına gelince. Ben telefonu kılıf aldım sert plastik klıf onunla kullanıyorum. Kücük kızım telefonu alıyor halının üstünde evirip çevirip yere atıyor bir şey olmadı. İki kez de düşürdüm telefonu, kontrol ettim acaba birşey oldumu diye ama maşallah taş gibi telefon. Bu tür hatalar olabilir belkide ama seri üretim esnasında bu hata varsa da giderilmiştir. Gönlünüz rahat olsun arkadaşlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sabah (10 gibi) telefonum %12 şarj seviyesindeyken telefonu ultra stamina moduna aldım ve şuan (17:00) %7 pil kaldı. 40 dakikalık bir görüşmem olmuş şimdiye kadarda. Ben de bundan gaz alarak bir deney yapacağım. Telefonu full şarj edip ultra stamina moduna alarak kullanacağım ki bakalım kaç günlük bir pil süresi verecek. Buradan test sonucunda kullanım verilerini ve pil süresini paylaşacağım.

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel kardeşim her yeni telefona inan bir şey diyorlar. Orası öyle burası böyle diye. Ben bu telefon hakkında söylenen bir tek kamerada açık renkli bir alana bakıldığında pembelik olduğuna şahit oldum. Bu da normal resim çekimini hiç bir şekilde etkilemiyor.
Ekran kırılmasına gelince. Ben telefonu kılıf aldım sert plastik klıf onunla kullanıyorum. Kücük kızım telefonu alıyor halının üstünde evirip çevirip yere atıyor bir şey olmadı. İki kez de düşürdüm telefonu, kontrol ettim acaba birşey oldumu diye ama maşallah taş gibi telefon. Bu tür hatalar olabilir belkide ama seri üretim esnasında bu hata varsa da giderilmiştir. Gönlünüz rahat olsun arkadaşlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sabah (10 gibi) telefonum %12 şarj seviyesindeyken telefonu ultra stamina moduna aldım ve şuan (17:00) %7 pil kaldı. 40 dakikalık bir görüşmem olmuş şimdiye kadarda. Ben de bundan gaz alarak bir deney yapacağım. Telefonu full şarj edip ultra stamina moduna alarak kullanacağım ki bakalım kaç günlük bir pil süresi verecek. Buradan test sonucunda kullanım verilerini ve pil süresini paylaşacağım.
Ultra stamina modunu bende denemek istiyordum yorumlarınızı bekleyeceğim.
Ben de dün akşam 9da fulledim stamina moda almıştım şu an şarz % 68 toplam 24 dk telefon görüşmem olmuş gün içinde en fazla 2 saat clash of klans oynamışlığım var. Şu an stamina mod bekleme süresini 9 gün gösteriyor

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün biraz korkarak da olsa telefonumu su ile tanıştırdım, ps4 dual schock 4 ile eşleştirerek cam kaba doldurduğum su içine telefonu koyarak 5 dk kadar suyun içinde oyun oynadım, hiç bir sorunla karşılaşmadım, harika bir deneyim di

kronikzll

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dün biraz korkarak da olsa telefonumu su ile tanıştırdım, ps4 dual schock 4 ile eşleştirerek cam kaba doldurduğum su içine telefonu koyarak 5 dk kadar suyun içinde oyun oynadım, hiç bir sorunla karşılaşmadım, harika bir deneyim di
Ben de henüz su deneyimi yaşatmadım ama gerek görmüyorum. Bu özellik var diye suya sokup balık gibi izlemek pek mantıklı gelmiyor. Olur da havuza falan gidersem kesin deneyeceğim ama..

Şarjı fulledim ultra stamina açtım. Şu an 18 gün kullanım 22 gün bekleme diyor. Bakalım kaç gün dayanacak..

onrkbcly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de henüz su deneyimi yaşatmadım ama gerek görmüyorum. Bu özellik var diye suya sokup balık gibi izlemek pek mantıklı gelmiyor. Olur da havuza falan gidersem kesin deneyeceğim ama..

Şarjı fulledim ultra stamina açtım. Şu an 18 gün kullanım 22 gün bekleme diyor. Bakalım kaç gün dayanacak..
Sonuçları merakla bekliyorum.