Sony Xperia Z su geçirdi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Adamlar su geçirmez demiyorlar ki suya dayanıklı diyorlar. Kılavuzdaki maddelere göre kullanmanız gerekiyor :)

[h=1]Su direnci[/h]Telefonunuzun suya karşı dirençli olması için micro USB bağlantı noktası, mikrofonlu kulaklık seti bağlantı girişi, micro SD kart yuvası ve mikro SIM kart yuvası kapaklarının sıkıca kapalı olması gerekir.
Cihazınızı aşırı tozlu veya nemli ortamlarda bulundurmaktan kaçının. Olağan kullanım esnasında oluşacak aşınma, cihazınızdaki hasarla birlikte toza ve neme karşı olan direnci azaltabilir. Aşağıdaki koşullarda cihazınızı kullanmayın:
[TABLE="width: 600"]
[TR]
[TD]
ILL-SONY-NO-SEAWATER-low.png

[/TD]
[TD]
ILL-SONY-NO-POOL-low.png

[/TD]
[TD]
ILL-SONY-NO-DIVING-low.png

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]Okyanus suyu
[/TD]
[TD="align: center"]Yüzme havuzu
[/TD]
[TD="align: center"]Dalış
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
ILL-SONY-NO-HOT-low.png

[/TD]
[TD]
ILL-SONY-NO-MUD-low.png

[/TD]
[TD]
ILL-SONY-NO-SOAP-low.png

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]Sıcak su
[/TD]
[TD="align: center"]Kum/çamur
[/TD]
[TD="align: center"]Diğer sıvılar
kimyasallar
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Cihazı, micro USB bağlantı noktasını, micro SD kartı, mikro SIM kartı ya da mikrofonlu kulaklık seti konektörünü suya batırmayın, cihazı herhangi bir sıvı kimyasala maruz bırakmayın ya da cep telefonunuzu aşırı yüksek ya da düşük sıcaklıklara sahip nemli ortamlarda kullanmayın. Su ya da sıvı micro USB bağlantı noktasına, micro SD karta, mikro SIM ve mikrofonlu kulaklık seti konektörüne girerse, kuru bir bez ile silin. Micro USB bağlantı noktası, mikrofonlu kulaklık seti konektörü, micro SD kart yuvası ve SIM kartı yuvasının su direnci tüm ortam veya koşullarda garanti edilmez.
Hoparlöre su girmesi durumunda, kullanmadan önce yaklaşık üç saat bekleyerek kurumasına izin verin.
Piller, şarj üniteleri, mikrofon kulaklık setli cihazlar, micro USB kabloları, micro SIM kartlar ve microSD™ kartlar gibi uyumlu olan tüm aksesuarlar, kendiliğinden toz ya da suya karşı dirençli değildir.
Garantiniz, cihazınızın gerektiği gibi kullanılmaması ya da hatalı kullanımı sonucunda oluşan hasar veya arızaları kapsamaz. Ürünlerinizin kullanımı hakkında sorularınız için, yardım amacıyla Müşteri destek servisimize başvurabilirsiniz.

savasyavan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sony xperia zldım su gecirmez ozelliğe sahip olsugu için benim problemim batarya sismesinden kaynaklan sebebbten dolayı yolladım ama bana dondukleri cevap cıhaz su almıs cıhazım calısıyor bı sıkıntım yok batarya şisti arkakapak attı servise 2 sefer yolladım ama nafıle su almış diyor başka bişey demiyorlar resimlerde ekledim uzman arkadaşlar baksın fabrikasyon bi hata var ama bunu kabullenmiyorlar sonuna kadar hakkımı arıyacağim sonyy servis anlayısı farklı sonyy su ana kadar kaç cihaz değiştirmiş hiçç hep müşteriler magdur oluyor o yuzden sony uzak durun sonyy magdur olan arkadaşlar varsa bi forumdan yazalım hakkımız arayalım savaş yavan 0551 101 58 58

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar sony xperia zldım su gecirmez ozelliğe sahip olsugu için benim problemim batarya sismesinden kaynaklan sebebbten dolayı yolladım ama bana dondukleri cevap cıhaz su almıs cıhazım calısıyor bı sıkıntım yok batarya şisti arkakapak attı servise 2 sefer yolladım ama nafıle su almış diyor başka bişey demiyorlar resimlerde ekledim uzman arkadaşlar baksın fabrikasyon bi hata var ama bunu kabullenmiyorlar sonuna kadar hakkımı arıyacağim sonyy servis anlayısı farklı sonyy su ana kadar kaç cihaz değiştirmiş hiçç hep müşteriler magdur oluyor o yuzden sony uzak durun sonyy magdur olan arkadaşlar varsa bi forumdan yazalım hakkımız arayalım savaş yavan 0551 101 58 58
bu sorun çoğu sony z serisi telefonlarda var ve sırf bu yüzden sony'den uzak duruyorum. Şimdi artık samsungdan da sığumaya başladım çünkü o da teknomarketlerde falan suya atıyorlar mileti gaza getiriyorlar sonra tıpa mıpa kapalıyken bir bardak suda su geçiriyor ve tıpa çıkmış denilip müşteri mağdur ediliyor. Bence tüketici haklarına vs. her yere şikayet edip hakkınızı sonuna kadar arayın.

Reaksiyon puanı
16,128
biz sadece dayanıklı dedik üretim sırasında hata olursa ondan su geçirirse servisimiz'e kullanıcı hatası demeyi öğrettik ki üretim hatası ortaya çıkmasın dedik...
imza kovulan teknik servis görevlisi diyen çıkar mı?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bu sorun sadece Z serisinin ilk üyesinde var bildiğim kadarıyla bu da sahip olduğu IP57 sertifikasının kullanıcılar tarafından yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyor
Z1 , Z1 Compact , Z Ultra ve Z2 gibi telefonlarda IP57 yani water resistance yerine IP58 sertifikası ile waterproof cihazlar dolayısıyla su geçirmesi o taahhütler yerine getirildiğinde imkansız .
Hem öte yandan Samsungun Sonyden özenerek çıkardığı S4 Active ide gördük editörlerin birçoğu GSMARENA , PHONEARENA , POCKETNOW , CNET gibi büyük inceleme sitelerinin editörleride dahil su testi yaparken su geçirdi cihazlar bildiğiniz rezillik :)
Amerikada ücretsiz değişim yaptığını açıkladı Samsung herkes o zaman aa ne güzel diye karşılarken durum sonradan belli olmuştu cihazların %80i su geçiriyordu .
Teknoloji işi şans işi ama açıkçası Z bence s4 active e göre bu konuda daha başarılı olduğu aşikar
Konuya dönersek Sony Türkiye malesef bu konuda pek uzman değil gerçi Sony Türkiyeninde değil Teleservisin suçu ama sonuçta onada bu yetkiyi veren Sony Türkiye.
Globalde olduğu gibi vakum testi yapılsa kullanıcı hatası olup olmadığı anlaşılır. Ama Teleservis ne bilsin smartphone u ?
Klima tamirinden gelen adamları bile yetkili olarak o koltuklara oturttukları var ben daha ne diyeyim geçende arkadaş S4 ünü batarya şişmesi nedeniyle göndermişti adamlar bataryayı bile değiştirmeden tutanağa yazılım güncellenmiştir deyip göndermişler yani kısacası ilgilenmiyorlar.
Malesef buda işin Türkiye gerçeği.

Reaksiyon puanı
16,128
aslında su geçirmez bişey yapmak kolay değil z'nin başarılı olması takdir edilmeli bizde zamanında su geçirmez bişey yapmaya kalkmıştık içine komple silikon doldurduk gene su geçirdi devre bu iş kolay değil...

Alper Turkmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu reklamlarda şöyle böyle anlatılıyor diyen arkadaşlar redbull içince uçmaya başlıyorlar mı acaba ? Defalarca denize soktup çekimler yaptım, havuza girdim, yıkadım hatta gece balık tutarken kafa güzel kalamar zokası parlasın diye fenerini açıp yanına saldım hiç bir halt olmadı. Elektronik işi maalesef biraz şans işi arkadaş. Haa şimdi suya sokmuyorum çünkü aç kapa kapaklar yıprandı, 1 kere düşürdüm illaki bir yerinde oynama olmuştur diyerek sokmuyorum suya. Beklentilerinizi fazla yüksek tutuyorsunuz sanırım. Kimse ben suçluyum demez vurursun duvara sokarsın suya aaa su geçirmiş. Çocuğun düşürür sonra havuza girersin ahanda su geçirdi. Üretim hatası olur yanındakinin su geçirmez senin geçirir. Herşeyde olur böyle vakalar mükemmel diye bir şey yok ey ahali. Ama ota boka da kullanıcı hatası demek de ayıptır ve teleservis bunu maalesef çok yapıyor

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu fakat cesaretimi toplayamadığım için ancak bugün telefonu suya sokabildim. Sonra müzik açtım ve hoparlörden çok kısık ses geldi ve cızırtı yaptı su kaçmıştır diye düşündüm ve saç kurutma makinesi tuttum sorunum düzeldi. Fakat servise göndermeli miyim karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım.
Bu tip sorunları daha önce görmüştüm. Sorun demek de ne kadar mantıklı bilmiyorum çünkü su bu. Hoperlörde kalabilir. Eğer hoperlör açılmasaydı ver derdim de servise ses perfomansında bir azalma görmüyorsan sorun olmaz bence.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bugün sony xperia z mi ilk defa suya soktum video çektikten sonra müzik açınca ses kısıktı düzelmesi için naapmalıyım

orhangulasti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim Sakına Korkma Kapaklarını SIKICA Kapat ve Git İstersen Denizde Yüz Sıkıntı Olmaz. Kapakları Kapattım Sanabilirsin Fakat Tam Kapanmıyor Sony Centerda Tanıdık Abi Vardı O Söyledi Bunu Ve Z2 Üzerine Canlı Olarak Gösterdi Kapattım Sanarsın Ama Kapanmamış Oluyo DİKKAT Edin.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş su geçirme ihtimali varsa su geçirme ihtimali var desin Sony
Gerçi adamlarda suç yok bizde hep böyle lanse edildi
Cihaz sadece suya biraz dayanıklık o kadar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bendede xperia z vardı ekranı kırıldı garantiye gönderdim 450 tl ye yaptılar geri geldi ilk işim su alacakmı denemek oldu ve cihaz su aldı tekrar gönderdim ama garantiye girmez dediler ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaşlar ,

1 ay önce Sony Z3 aldım ... geçen hafta spor'a giderken havuz'da deneyim yapayım derken telefon'u suyun altına soktum 2 saniyede su geçirdi ekranı gitti. Telefon çalışıyor fakat erkan yok , Ses , Arama , Kamera falana açılıyor.. fakat Ekrana birşey gelmiyo... Tamir'e yolladım Ana kartı ve Ekranı yanmış dediler inanmadım çünkü telefon hala çalışıyor ana kart yanmışsa hiç çalışmaz... Ne yapmalıyım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:biggrin:adam haklı beyler bize su geçirmez diyorlar internette bir çok kanıtı var saten siz sınırları zorluyonuz :w00t:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar selam.B enimde telefonum xperia z .Bende suya soktum ama simdi acilmiyo ekran neden ola bilir lutfen yardim edin 8 saat oldu sarja da koydum acilmadi su gecirirse duzelirmi yardim!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben 1300e almistim 1,5 sene kadar once su an su kacti icine acilmiyor o ayri..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar sony z2 telefonum var. Daha önce bikaç kez suya soktuğum oldu duşta vs. Ama ilk defa havuza soktum ekran çok değil ama bazen gidip geliyor gibi oluyor kamera buharlaştı ve ekranda izler oluştu ne yapmalıyım

I

isimsizkişi

SDN Okuru
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Sony Xperia Z2 kullanıyorum.Bugun 3-4 dakikalığına havuzda kullandım fotoğraf çekecektim fakat telefon kapandı bi kaç kere açma tuşuna bastım titredi.Aonra içindeki suyu çıkarmaya çalıştım fakat hala açılmıyor lutfen tavsiye verin.

I

isimsizkişi

SDN Okuru
Aynı şeyin benzeri bendede oluyor şuan garantiye göndermedim daha 1 saat önce başma geldi ne yapacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bence siz Z serisi cihazları suya sokmayın :)