Sony Xperia XZ mi Iphone 7 mi?

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
9 aydır Htc One A9 kullanmaktayım şarj dışında hiçbir sorun yarattığına şahit olmadım.

3 Gün içerisinde karar vermek zorundayım htc one a9'dan hangisine geçersem farkı hissederim. (kamera,hız,sarj konusunda)
Telefonda oyun oynamıyorum.
Sony xperia xz'de beni iten tek şey 4 çekirdekli olması (htc one a9 8 çekirdek)
Daha önce ne iphone ne de sony kullandım. bunu da belirteyim
Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• XPERİAZ VS İ7.jpg
    XPERİAZ VS İ7.jpg
    113.2 KB · Görüntüleme: 875

Ebubekir Demirhan

Profesör
Reaksiyon puanı
222
İkisi arasında iphone 7 ama benim önerim iphone 6s plus olucaktır çünkü plus olmayan iphonelarda batarya sizi üzebilir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
cevap için teşekkür ederim ama 6plus düşünmüyorum.

Bir de şimdi listeye s7 edge'i ekledim 3 telefon arasında kaldım yani
Bu telefonlar s7 Edgenin rakibi olamazlar.
S7 Edge öneriyorum. Ama 3 ay bekleme imkanın ve bu kadar bütçen varken s8 bekleyebilirsin yalnız 3600den çıkabilir

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
samsunglara pek güvenmiyorum mesela samsunglarda kamera kalitesi ilk alındığı gibi olmuyor lakin s7 edge'in tasarımı ekranı tutuşu falan çok hoşuma gidiyor off 3 telefon arasında kaldım ve 1 tanesini seçmek zorundayım

M

Murat Burç

SDN Okuru
samsunglara pek güvenmiyorum mesela samsunglarda kamera kalitesi ilk alındığı gibi olmuyor lakin s7 edge'in tasarımı ekranı tutuşu falan çok hoşuma gidiyor off 3 telefon arasında kaldım ve 1 tanesini seçmek zorundayım
Kamera kalitesi ilk alındığı gibi olmuyor derken ?
Daha kameram eskisine göre kötü çekiyor diyen samsung kullanıcısı görmedim
Hiç bir üreticinin telefonunu kullanan birinden öyle bir şey duymadım kamera kalitesi düşmez ki

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bu telefonlar s7 Edgenin rakibi olamazlar.
S7 Edge öneriyorum. Ama 3 ay bekleme imkanın ve bu kadar bütçen varken s8 bekleyebilirsin yalnız 3600den çıkabilir
bekleyemem çünkü iphone 7 vatan computer'dan hediye alınmış bana fişi falan her şeyi duruyor ama ben tereddütte kaldım bu 3 telefon arasında
--- Gönderi Güncellendi ---
Kamera kalitesi ilk alındığı gibi olmuyor derken ?
Daha kameram eskisine göre kötü çekiyor diyen samsung kullanıcısı görmedim
htc one a9'dan önce s4 kullanıyordum onda yaşadım kamera kötüleşmeye başlamıştı
htc one a9'dan ise tek şikayetim şarjı.

M

Murat Burç

SDN Okuru
bekleyemem çünkü iphone 7 vatan computer'dan hediye alınmış bana fişi falan her şeyi duruyor ama ben tereddütte kaldım bu 3 telefon arasında
S7 Edge diyorum ben
İphone 7 yanına yaklaşamaz s7 Edgenin
7 Plus rakibi olabilir zaten 7 değil zaten

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
S7 Edge diyorum ben
s7 edge çok güzel biliyorum ama birkaç ay sonra s8 çıkacak ve ben zararlı çıkacam bunu da hesaba katmam lazım
S7 Edge diyorum ben
pekii s7 edge mi xperia xz mi?
telefonda önem verdiğim hususlar : kamera, hız, şarj
lütfen fanboyluk yapıp şu telefon şunun rakibi olamaz demeyin objektif olun. bana yardımcı olmak isteyenler lütfen objektif olsun rica ediyorum

emrepoyraz53

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Çekirdek sayısının 4 veya 8 olması değil mimarisi önemlidir, Sony xz her işinizi görür güzel telefon ancak sarj konusunu bilemem onun dışında iphone 7 tercih ederseniz hız ve kamera konusunda farkı rahat hissedersiniz ancak burda ios kullanmak istiyor musunuz o önemli s7 edge de özellikle iyi batarya süresiyle ayrılıyor diğerlerinden ancak fiyatını düşünüp s7 almakta mantıklı olabilir bana kalırsa sizin zevkleriniz önemli bu tür bir karşılaştırmada.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Hangisine geçersen geç farkı hissedersin a9dan sonra benim tercihim xz olurdu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Xznin şarjı kötü değil hatta iyi
5.5 saat ekran süresi alan forumdan kullanıcı var

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
şarj, kamera, hız bu 3'ü çok önemli benim için.
Xznin şarjı kötü değil hatta iyi
5.5 saat ekran süresi alan forumdan kullanıcı var
5.5 saat ekran süresi ne demek? cehaletimi mazur görün.
batarya süresi en fazla hangisinde? en iyi kamera hangisinde? hangisi en hızlı?

M

Murat Burç

SDN Okuru
En iyi arka kamera en iyi ekran en iyi tasarım ( bana göre) ve en işlevsel en iyi Batarya S7 Edge

En İyi işlemci iPhone 7
Ses olarak Sony ile iPhone 7 eşit gibi
En İyi on kamera:XZ

Bana göre en iyi telefon:S7 Edge hiç şüphem yok bu telefondan
şarj, kamera, hız bu 3'ü çok önemli benim için.

5.5 saat ekran süresi ne demek? cehaletimi mazur görün.
5.5 saat ekran açık kalmış toplamda

Ek olarak S7 Edge android 7.0 ile ciddi performans iyileştirmesi alıyor ram yönetimi iyileştirilmiş 7 Plus kadar iyi ram yönetimi var.
Arayüzde uygulama açılışında hızlarında cihazı yeniden başlatmada daha hızlı android 7.0in betasinda
Ve s7 Edgeye ekran çözünürlüğü nü düşürme özelliği gelecek ekranı hdye ve full hdye çekerek performans ve batarya artısı elde edebilecegiz

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
batarya süresi en fazla hangisinde en iyi kamera hangisinde hangisi en hız
Çekirdek sayısının 4 veya 8 olması değil mimarisi önemlidir, Sony xz her işinizi görür güzel telefon ancak sarj konusunu bilemem onun dışında iphone 7 tercih ederseniz hız ve kamera konusunda farkı rahat hissedersiniz ancak burda ios kullanmak istiyor musunuz o önemli s7 edge de özellikle iyi batarya süresiyle ayrılıyor diğerlerinden ancak fiyatını düşünüp s7 almakta mantıklı olabilir bana kalırsa sizin zevkleriniz önemli bu tür bir karşılaştırmada.
daha önce hiç iphone kullanmadım ve iphone'a da garezim var çünkü iphone kullananların çoğu sırf marka olduğu için kullanıyor

M

Murat Burç

SDN Okuru
batarya süresi en fazla hangisinde en iyi kamera hangisinde hangisi en hız

daha önce hiç iphone kullanmadım ve iphone'a da garezim var çünkü iphone kullananların çoğu sırf marka olduğu için kullanıyor
İPhone bazı isteklerin benzersiz şekilde yapar bazı isteklerinde oturup ben buna mı 3000 tl verdim diye ağlama derecesine getirir.
Yazılım kararlılığını över dik son iki ana sürümüdür o da bozdu

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ya şu dünyada 3000 liranın hakkını veren bir telefon yok mu?

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Ya şu dünyada 3000 liranın hakkını veren bir telefon yok mu?

Yok hacı abi o parayı hakeden telefon yok. Ama lanet sistem işte..

İ7 al her işini görür, pişman etmez.. Sony bence tel.piyasının piyadesidir, önden gider waaaww dersin ama önden giden ilk ölür :)

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Xz batarya olarak s7 edge ile kapışır.Geçemez ama.Xz ekranı da oldukça iyidir,eksik yaşamazsın.Oyunlarda daha iyi performans verir.1 gb ram eksiğini asla göstermez.Çünkü Sony arayüzü Samsung arayüzünden çok daha hafif.
iPhone istersen alabilirsin iOS daha farklı bir işletim sistemi.

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum lakin hala bir karara varamadım iphone sevmiyorum ve de iphone 7'nin kamerası htc one a9'un kamerasından bile kötü.
Sony xperia xz ile s7 edge arasında kaldım. Sizin cevaplarınız beni daha da kararsız kıldı sony ile samsung arasındayım.
Yok hacı abi o parayı hakeden telefon yok. Ama lanet sistem işte..

İ7 al her işini görür, pişman etmez.. Sony bence tel.piyasının piyadesidir, önden gider waaaww dersin ama önden giden ilk ölür :)
İ7 zaten bende cuma günü gelecek vatan computer'dan alınmış. Ben iade edip yerine s7 edge ya da sony xperia xz alacağım

M

Murat Burç

SDN Okuru
Xz batarya olarak s7 edge ile kapışır.Geçemez ama.Xz ekranı da oldukça iyidir,eksik yaşamazsın.Oyunlarda daha iyi performans verir.1 gb ram eksiğini asla göstermez.Çünkü Sony arayüzü Samsung arayüzünden çok daha hafif.
iPhone istersen alabilirsin iOS daha farklı bir işletim sistemi.
Nasıl hissedilmiyor
Sunu dikkatlice izler misiniz lütfen
Tamam Sony arayüzü çok iyi de samsungu fazla gömuyorsunuz

Thurisaz

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İphone 7'nin kamerasını inceledim o kamera elimde htc one a9'dan bile kötü
1-) Buraya görüşünü yazan bana yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum
2-) cevaplarınızı lütfen nedenleriyle kıyaslayarak açıklayın
İphone 7 var bende açılmamış kutusunda vatan computer'dan alınmış ama ben düşünüyorum işte ve cumartesi gününe kadar karar vermek zorundayım
İphone 7 var bende açılmamış kutusunda vatan computer'dan alınmış ama ben düşünüyorum işte ve cumartesi gününe kadar karar vermek zorundayım[/QUOTE]
Yani iphone 7 zaten bende eğer iphone 7de karar kılarsam kutuyu açıp kartımı takıp kullanacağım ama apple'ı bir türlü sevemedim ısınamadım ben.
3000 liralık telefonu iade edip 3000 liralık telefon alacağım dolayısıyla 3000 liraya aldığım telefonun bu paranın sonuna kadar hakkını vermesini istiyorum
Yani iphone 7 zaten bende eğer iphone 7de karar kılarsam kutuyu açıp kartımı takıp kullanacağım ama apple'ı bir türlü sevemedim ısınamadım ben.
3000 liralık telefonu iade edip 3000 liralık telefon alacağım dolayısıyla 3000 liraya aldığım telefonun bu paranın sonuna kadar hakkını vermesini istiyorum

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kamera ve şarj konusunda bu listede s7 Edgenin rakibi yok
XZ ile 8 saat ekran süresi alan görürseniz buyrun getiririm çünkü s7 ve s7 edge kullanıcıları kulübünde kullanıma göre değişecek olsa bile 7-8 saat ekran süresi alan var.
Kamera olarak gündüz çekimlerini hesaba katmayalım hepsi esit diyelim (ki imkani yok oyle bir seyin iphone 7 kamerasi kim s7 edge kamerasina esit olacak) mesela gece çekimi olarak bu cihazlar s7 edge ile yarışamaz.
Android 7.0 ile s7 Edgeye pil optimizasyonu ve performans optimizasyonu gelecek üstelik ekran çözünürlüğü düşürme gelecek ki hdye veya full hdye düşürülecek bir çözünürlük performans ve batarya artış demek
Sony arayüzü Samsung arayüzüne tokat üstüne tokat atıyor diyelim
Android bu sen o 1gb ram farkını kapatamazsın
Sony arayüzünün stabilligine ve ram yönetimine karşı video
İşlemci tarafında iPhone 7daha iyi oyunlarda daha yüksek fps alacak kesin olarak
İos 10un oturmuş bir sistem olduğunu düşünmüyorum bana karsi sonuna kadar apple savunulan bir 7 plusunu satıp android telefon soruyorsa orda bir iş vardır buyrun telefon önerileri sekmesinde 3000-4000 arası telefon önerisi konusuna bakın.
S7nin android 7.0 betasinda ki 3GB ramli (iPhone 7de 2GB var)7 plusa karşi arayüz performansı (uygulama açılışı ram yönetimi)

Hız konusunda s7 edge bir amiral gemisi ve üzecek bir model değil
Oyun işlerine girersen s7 edge yüksek fps verir 7 daha yüksek fps verir videoları daha hızlı işler
Kamera batarya anlamında buraya dikkat edin kesinlikle daha önde

Benim görüşlerim söyleyeceklerim bunlar
Ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun.
Ayarsız iPhone hastalarına cevap verilmeyecektir boşuna alintilamayin arkadaşlar düzgünce tartışacak adam buyursun alıntilasin seviyeli bir şekilde tartışalım.