Sony Xperia XZ Çok Fazla Isınıyor

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar çoğu kişi cihaz ısınmıyor diyor ama cihazım çok ısınıyor facebookta gezerken whatsappta mesaj yazarken falan çok fazla sınıyor cihazımda güncel güncelledikten sonra fabrika ayarlarına da çevirdim ama ısınıyor cihaz

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
arkadaşlar çoğu kişi cihaz ısınmıyor diyor ama cihazım çok ısınıyor facebookta gezerken whatsappta mesaj yazarken falan çok fazla sınıyor cihazımda güncel güncelledikten sonra fabrika ayarlarına da çevirdim ama ısınıyor cihaz
Genel bir ısınmamı yoksa lokal bir ısınma mı var? Isı derecesi ne kadar, el yakacak kadar mı?

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
el yakacak kadar değil ama rahatsız edici

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Sd 820 nasıl ısınır ya sosyal medyada gezerken. Valla çok tuhaf geldi bana. Lg g5 te bile çok oyun oynadığım zaman ısındıramıyorum. Mesela real racing 20 25 dakka oynuyorum en fazla 36 38 oluyor. Yada ne bilim Gangstar 4 oynuyorum yine ısınma yok.Bence dostum Xz kullanan arkadasların sana kullanım deneyimlerini paylaşması gerek. Eğer onlarda öyle bir şey yoksa bence garantiye gitmesi lazım

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
evde de ısınıyor okulda da ama dışarda telefon cebimde iken fazla ısınmıyor
--- Gönderi Güncellendi ---
Hayatımda ilk kez düzgün bir cihaz alayım dedim onda da ısınma problemi çıktı

Reaksiyon puanı
16,128
cpu-z ile ısıya bak 50-60 derece altı normal üşümene engel olur fena mı?

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
şu anda telefon şarjda şarjda iken bakıcağım şimdi şarjı dolduğunda bakarım yine
şarjda iken 40 derece diyor

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
ve arkada asphalt 8 iniyor
tamamdır bakacağım bu arada bir de ben bu konuyu başlatmadan önce telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım yani bir ihtimal de olsa düzelme ihtimali var

Reaksiyon puanı
16,128
sende Tiff Needell'ın Ferrari kullanması gibi telefon kullanıyorsun gibi o tip oyunlar ısıtır.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
evde de ısınıyor okulda da ama dışarda telefon cebimde iken fazla ısınmıyor
Hayatımda ilk kez düzgün bir cihaz alayım dedim onda da ısınma problemi çıktı
Şans be kardeşim bu işler takma kafana. Belki güncelleme ile düzelir. Yada sadece sende olan bir sorundur servisle görüş bence bi

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Oyun oynamadığımda da böyle oluyor diyorum

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Zamanında benim arkadaş lg g4 ile 70 dereceyi falan görmüştü ibret almıştım ....

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Kışın klima açmıyorduk sayesinde. Teşekkürler Lg g4 bizi soğukta bırakmadığın için

Reaksiyon puanı
16,128
benim gt-s5360 da üşümeyim diye oda hararet yapıyor bazen şuan soğuk...

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Şimdi ölçün buraya girerken 50 derece gösteriyordu

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
10 dk video izlediğimde cihaz ortalama 38 derece oluyor sizce normalmi. Çünkü elimde iken sıcaklığı hissediyorum

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Xz ısınmıyor diyorlar ama
Az önce 40 derece oldu

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sonyin ısınması normal.
Bunun Sonyle falan alakası yok. Snapdragon 820 zaten ısınan bir chipset. Sd820'yi kullanan çoğu modelde böyle sorunlar var. Bende Zenfone 2 var 28 nm Z3580 chipset 40-45 derece olduğu zaman bile ısıyı hissettirmiyor.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bunun Sonyle falan alakası yok. Snapdragon 820 zaten ısınan bir chipset. Sd820'yi kullanan çoğu modelde böyle sorunlar var.
Sonynin isinmasi normal sony ile alakasi var. 820 kullanan s7 edgeler gördüm (bendeki samsung islemci) serin çalışıyor ısınmayı hissetmiyorsunuz. Sonynin ısınmiyor dedigi tum cihazlari ısınıyor. Z5i de kullandim guya isinmayacaktı cayir cayir yanıyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sonynin isinmasi normal sony ile alakasi var. 820 kullanan s7 edgeler gördüm (bendeki samsung islemci) serin çalışıyor ısınmayı hissetmiyorsunuz. Sonynin ısınmiyor dedigi tum cihazlari ısınıyor. Z5i de kullandim guya isinmayacaktı cayir cayir yanıyor.
Kardeşim Sony anakart chipset grafik işlemci ram üretmiyor sen neye bağlayarak Sony ısınıyor diyorsun ? Bir tek chipsetin ısısını hissedersin başka bir şeyin ısısını hissedemezsin. Pil zaten 40 dereceye ulaşmıyor. Sony yanlızca voltaj değerleriyle oynayabilir. He yazılımından alakalı dersen anlarım ama ona da pek ihtimal verilmez zaten.

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Kardeşim Sony anakart chipset grafik işlemci ram üretmiyor sen neye bağlayarak Sony ısınıyor diyorsun ? Bir tek chipsetin ısısını hissedersin başka bir şeyin ısısını hissedemezsin. Pil zaten 40 dereceye ulaşmıyor. Sony yanlızca voltaj değerleriyle oynayabilir. He yazılımından alakalı dersen anlarım ama ona da pek ihtimal verilmez zaten.
Ona bakarsan sony lens de üretiyor ama kendi kameraları afedersin bok gibi. 1 sene z2 1 ay kadar da z5 kullandim geçici. Ikisinindr kamerası leşti. Ayni lensleri kullanan s6 ve iphonelar cok daha iyiydi. Sen simdi cikip sony lens uretiyor kamerasi kotu olma ihtimali yok diyebilir misin? Üretmek yetmiyor onlari yazilimsal optimizasyonunu da yapmak lazim. Sony iste bunu beceremiyor. Ha xz kamerasını kullanmadim ama bak teknoloji sitelerine hala da as7 edgeler iphone 7ler kamera kiyaslamasinda daha üstün.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ona bakarsan sony lens de üretiyor ama kendi kameraları afedersin bok gibi. 1 sene z2 1 ay kadar da z5 kullandim geçici. Ikisinindr kamerası leşti. Ayni lensleri kullanan s6 ve iphonelar cok daha iyiydi. Sen simdi cikip sony lens uretiyor kamerasi kotu olma ihtimali yok diyebilir misin? Üretmek yetmiyor onlari yazilimsal optimizasyonunu da yapmak lazim. Sony iste bunu beceremiyor. Ha xz kamerasını kullanmadim ama bak teknoloji sitelerine hala da as7 edgeler iphone 7ler kamera kiyaslamasinda daha üstün.
Kardeşim işlemci Qualcomm ise yazılım desteğini Qualcomm veriyor Sony vermiyor ki. Sensörden kameradan banane. Şu marka ısınıyor bu marka ısınıyor dersen yanlış olur. Şu parça mimari veya yetersiz transistör eksikliği yüzünden ısınıyor dersin anlarım.

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Sony zaten istese de kameraya güzel bir yazılım verebilir bence yazılım vermemesinin nedeni zaten diğer telefonlara lens üreten bir marka eğer kendi yazılımlarını güncellerse diğer telefonları geçebilme ihtimali var ve diğer üreticilerden Sony e savaş falan açma ihtimali verebilirler sonra da Sony pazarlama konusunda başarısız olur zaten sony gibi bir marka kameralarına ünlüdür bence. bizim baba mesleği fotoğrafçılık ondan biliyorum :)
Ama xz kullanıcılarına sordum herhangi bir ısınma yaşamıyorlarmış mesela az önce toplam 25 dk 2 video izlediğimde 42 dereceleri gördü telefon

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Yapamıyor iste optimizasyonu kötü. 2 telefonunu kullandim son kullandigim da guya isinmayacakti ama ısındı

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ama xz kullanıcılarına sordum herhangi bir ısınma yaşamıyorlarmış.