• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

Sony Xperia M5 Kullananlar Kulübü ( Z Serisine Yeni Alternatif )

M5 kullanan arkadaşlar on kamera acinca odaklanırken çit sesi cikiyor bu normalmi kullanan arkadaşlar sizdede cikiyormu?

Hayirlisi olsun beklediğimiz güncelleme geldi galiba sugan güncelleme yapiyor dört gözle bitmesini bekliyorum inşallah sorunlar çözülecek

Güncelememi yaptım şarj süresi kısaldı gibi geldi bana. Ve dün akşam yedi gibi şarjı 0 olan telefonum bir saat şarj ile %52 ile internet açıktı gece üç buçuka kadar mesajlaşrak ve whatsapp instagram ile kullandım. %9 ile yattım. Sabah kalktım saat onda %9 du . Azalma olmamıştı. Saat 11 gibi şarja taktım ve 16.30 da doldu. Şarj boyunca internet açık ve arada sms ile uğraştım.Gün boyu internet aktif kullanımla şarjım şuan %50. Tam şarj ettiğimde ekran görüntüsü alıp süre konusunda artış var mı test etmiş olacağım

Son güncellemeden sonra tuşların olduğu bölümün alt tarafında ince yatay bir çizgi oluştu herhangi bir darbe vs almamasına rağmen . Ara sıra kaybolup tekrardan geri geliyor . Ekran görüntüsü aldığımızda ise belli olmuyor . Acaba son güncelleme ile alakası var mı ? Başka bu olay başına gelen ?

Şarj problemini de idare etmeye başladım ben onun dışında bir sorun görmedim gerçekten performans olarak kasma sıkıntı yaşamadım. Gayet iyi idare ediyor. Kullanımlarımı üstlerde yazmıştım. Her telefonun eksik bir yanı oluyor fiyatına göre üst düzey olduğunu düşünüyorum. ama gitti gidiyordan almanı tavsiye etmem hele internetten alışveriş yapmıyor isen. Ben 4 yıldır 60 a yakın ürün aldım gittigidiyordan çeşitli satıcılardan. sorunsuz ama yaklaşık 1.500 tl vereceğin bir şeye ve garantili olması gereken bir ürünü bilindik yerden almanı tavsiye ediyorum. Satıcıların arasından olumsuz satıcılar var açılmış ya da teşhir ürünü satabilir. 2. el satabilir kutulamak zor değil. Satıcıyı çok iyi araştır yorumlarını oku alacaksan. Kelepir cihaz ya da çakma ürün satabilir telefonda sahtecilik fazla malesef. Ben aksesuar yönünden kesinlikle gitti gidiyor tavsiye ederim ama bu kadar parayı peşin vereceğin bir ürünü iyice araştır öyle al gitti gidiyordan alacaksan tecrübeli olarak söylüyorum.

Son güncellemeden sonra tuşların olduğu bölümün alt tarafında ince yatay bir çizgi oluştu herhangi bir darbe vs almamasına rağmen . Ara sıra kaybolup tekrardan geri geliyor . Ekran görüntüsü aldığımızda ise belli olmuyor . Acaba son güncelleme ile alakası var mı ? Başka bu olay başına gelen ?

Bende yaptım ama öyle bir sıkıntı olmadı. Umarım kalıcı bir şey değildir. Darbe de yok demişsiniz ekranda bir sıkıntı olmamıştır umarım. Her güncelleme bazen cihazlarda farklı etki yaratabiliyor. Umarım çözümü vardır

Telefonu alalı 20 gün oldu ilk defa bir sorun ile karşılaştım.Dünden beri telefon başka bir kamera uygulamasına girip çekim yaptıktan sonra, başka bir kamera uygulaması ya da kendi uygulamasını açtıktan sonra hata veriyor. ''Kamera şuanda başka bir uygulama tarafından kullanılıyor. Uygulamayı kapatın ya da telefonu yeniden başlatın'' tarzında bir şey. Örnek vereyim önce snapchat ile çekim yaptım işte sorunsuz kaydettim. Bir saat kadar sonra normal kamera açtım çekim için bu uyarıyı verdi. Arka uygulamalara baktım snapchat ya da başka birşey açık değil .Bende uygulamayı durdur deyip baştan açtım yine aynı hata. Telefonu yeniden başlatınca düzeldi. Sonrasında akşam önce kamera çektim sorun yok. Sonra retrica kullandım yine sorun yok, retricadan sonra yine aynı hata normal kamera açarken. normal kamera yerine whatsapptan görüntü çekip atayım dedim kamera başlatılamıyor yazdı. Telefon ısınmış da değil.

Sony kamera uygulaması normalde sorunsuz çalışıyor. Fakat retrica, candy cam, snap chat gibi efektli kameralar kullandıktan sonra normal kamera uygulaması ya da bu tarz uygulamalarda kamera açılmıyor. Telefonu yeniden başlatınca aynı işlemi yapana kadar sorun yok. Başka uygulama devreye girdiği an hata başlıyor.

Sony adına yapılan şikayetlerde de kamera hatasının m5 de olduğunu gördüm umarım üretim hatası değil yazılımsal birşeydir. Yaşayan arkadaşlar var mı bu sorunu?

Pil kullanımı bölümüne baktığımda dex2oat diye birşey gördüm.bu nedir?

Telefonu alalı 20 gün oldu ilk defa bir sorun ile karşılaştım.Dünden beri telefon başka bir kamera uygulamasına girip çekim yaptıktan sonra, başka bir kamera uygulaması ya da kendi uygulamasını açtıktan sonra hata veriyor. ''Kamera şuanda başka bir uygulama tarafından kullanılıyor. Uygulamayı kapatın ya da telefonu yeniden başlatın'' tarzında bir şey. Örnek vereyim önce snapchat ile çekim yaptım işte sorunsuz kaydettim. Bir saat kadar sonra normal kamera açtım çekim için bu uyarıyı verdi. Arka uygulamalara baktım snapchat ya da başka birşey açık değil .Bende uygulamayı durdur deyip baştan açtım yine aynı hata. Telefonu yeniden başlatınca düzeldi. Sonrasında akşam önce kamera çektim sorun yok. Sonra retrica kullandım yine sorun yok, retricadan sonra yine aynı hata normal kamera açarken. normal kamera yerine whatsapptan görüntü çekip atayım dedim kamera başlatılamıyor yazdı. Telefon ısınmış da değil.

Sony kamera uygulaması normalde sorunsuz çalışıyor. Fakat retrica, candy cam, snap chat gibi efektli kameralar kullandıktan sonra normal kamera uygulaması ya da bu tarz uygulamalarda kamera açılmıyor. Telefonu yeniden başlatınca aynı işlemi yapana kadar sorun yok. Başka uygulama devreye girdiği an hata başlıyor.

Sony adına yapılan şikayetlerde de kamera hatasının m5 de olduğunu gördüm umarım üretim hatası değil yazılımsal birşeydir. Yaşayan arkadaşlar var mı bu sorunu?

Selamlar, bu probleme tüm M5 cihazlarda mı rastlanılmış?

Ve bir de, telefon ile hiçbir işlem yapmadığınızda tam şarj süresi nedir acaba?

Selamlar, bu probleme tüm M5 cihazlarda mı rastlanılmış?

Ve bir de, telefon ile hiçbir işlem yapmadığınızda tam şarj süresi nedir acaba?

Rastlayanlara forumlarda rastladım eğer m5 kamera sorunu die googlede aratırsanız görebilirsiniz. Tüm cihazlarda var tabiki diyemem öyle bir kesinlik yok çünkü rastlamayanlar da çok. Bazı telefonlarda olduğu daha çok söylenmiş cihaz çıkışı hatalı gibi yorumlara rastlamak mümkün. Ben sorunu sadece iki gün yaşadım buraya yazdıktan hemen sonra retrica vardı sildim alakası var mı bilmiyorum ama.... onu kaldırınca kendine gelmesi telefonun garip bir tesadüf.....şuan candy cam ve normal kamera ile kullanıyorum bir haftadır ve sorun çözüldü şimdilik. Sadece iki gün yaşadım problemi

Merhaba arkadaşlar, Xperia M5'de Android 5.1 güncellemesi sonrasında hala sorun yaşayan var mı? Ben de snapchat uygulamasını kullanırken "kamera kullanılamıyor hatası" vardı.Ve bir de "google play'den atma" sorunu vardı.5.1 güncellemesi sonrasında bu iki sorunda düzeldi.Bazı arkadaşlar ise gsm şebekesine bağlı olarak (az çektiği/çekmediği/3G-2G arası geçişlerde) cihazın kendiliğinden kapanması sorunu yaşıyormuş.Sanırım 5.1 güncellemesi sonrasında gelecek olan bir fix minör güncelleme ile geriye kalan bu tip hatalarda giderilecekmiş.

Şarj biraz sıkıntı yapıyo onun dışında bir problem yok siyah modelini kulanıyorum gayet hoş bir görünümü var

Şarj biraz sıkıntı yapıyo onun dışında bir problem yok siyah modelini kulanıyorum gayet hoş bir görünümü var

Bende de M5 Gold (Rev4) var.Aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum.Z5 kadar iyi fotoğraf çekiyor resmen beni o konuda mest etti zaten.Ama dediğinde haklısın sadece şarj performansı daha iyi olabilirdi.2 gün şöyle dursun 1 günü zor çıkartıyorum şahsen yoğun kullanımda.Android 6 Marshmallow güncellemesi gelince şarj olarak bir iyileşme bekliyorum açıkçası.Doze mod filan gelecek ya.Gerçi Stamina'nın yaptığı işi yapacaksa pek değişen bir şey de olmaz gibi.Bakalım göreceğiz.

Merhaba arkadaşlar, Xperia M5'de Android 5.1 güncellemesi sonrasında hala sorun yaşayan var mı? Ben de snapchat uygulamasını kullanırken "kamera kullanılamıyor hatası" vardı.Ve bir de "google play'den atma" sorunu vardı.5.1 güncellemesi sonrasında bu iki sorunda düzeldi.Bazı arkadaşlar ise gsm şebekesine bağlı olarak (az çektiği/çekmediği/3G-2G arası geçişlerde) cihazın kendiliğinden kapanması sorunu yaşıyormuş.Sanırım 5.1 güncellemesi sonrasında gelecek olan bir fix minör güncelleme ile geriye kalan bu tip hatalarda giderilecekmiş.

Kendinden kapanma sorunu 5.1 öncesi yaşanan sorunlardan biri yorumlara bakıldığında ben zaten güncelleme gelmeden bir hafta önce aldığım için onu yaşamadım.Google play store'den atma sorunu 5.1 ile çözüldü bende yaşamıştım. Kendiliğinden kapanma çok şükür hiç yaşamadım.

Kamaera sorunu düzelmedi aksine o güncellemeden 10 gün sonra yaşadım ben. Uzun zamandır olmuyordu iki gün önce yine yaşadım yeniden başlattım şuan sorun yok bakalım artık.

Şebeke sorununu ise burada okuyunca farkettim. Bazen bi 5 saniyeliğine şebeke çekmiyor. Sonra geliyor. Bende 1 - 2 dişe düştüğü çok oluyo .Tabi bunun operatör ve yaşanan yer ile de alakası var. Yaşayan arkadaşların buna göre tartması gerek bence. ben vodafoneliyim. Ve kasabada yaşıyorum. Sadece benim değil hiçbir telefon markasında 3g çekmez zaten. Şebeke de iki haftadır tüm telefonlarda 1-2 diş çekiyor hat. İnternet modemimizin de çekim kalitesi düştü hava kötü ona bağlıyorum ben . Telefonun sorunu olduğu aklıma gelmemişti hala da annemlerin telefonları samsung s3 mini, kardeşimin tt 175, jhepsinde 1- 2 diş zaten bu ara bizim kasabada. lçeye geçince full çekiyo 3 g de çekiyo yani şebeke sorunu telefon kaynaklı yaşamadım diyebilirim.

ha bu arada şimdi fark ettim kulaklık doru düzgün çalışmıyor kulaklığı takıp ucuna biraz dokunsam bir taraftan ses gelmiyor acaba kulakalık mı sıkıntılı dedim samsung kulaklıkla denedim bide,bu sefer bir taraf hiç çalışmıyor büyük ihtimal telefonun jak girişi sıkıntılı garantiye bi veriyim sizde de bu sıkıntı var mı aşırı gıcık bir sorun telefondan şarkı açıp cebime koyuyorum bisiklet sürerken 2 de bir bir tarafın sesi gidip geliyor aynı sıkıntıyı yaşayan var mı ?

Bende de M5 Gold (Rev4) var.Aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum.Z5 kadar iyi fotoğraf çekiyor resmen beni o konuda mest etti zaten.Ama dediğinde haklısın sadece şarj performansı daha iyi olabilirdi.2 gün şöyle dursun 1 günü zor çıkartıyorum şahsen yoğun kullanımda.Android 6 Marshmallow güncellemesi gelince şarj olarak bir iyileşme bekliyorum açıkçası.Doze mod filan gelecek ya.Gerçi Stamina'nın yaptığı işi yapacaksa pek değişen bir şey de olmaz gibi.Bakalım göreceğiz.
Evet bende 1 günü zor çıkarıyorum hatta telefon sürekli stamina modunda olduğu halde

ha bu arada şimdi fark ettim kulaklık doru düzgün çalışmıyor kulaklığı takıp ucuna biraz dokunsam bir taraftan ses gelmiyor acaba kulakalık mı sıkıntılı dedim samsung kulaklıkla denedim bide,bu sefer bir taraf hiç çalışmıyor büyük ihtimal telefonun jak girişi sıkıntılı garantiye bi veriyim sizde de bu sıkıntı var mı aşırı gıcık bir sorun telefondan şarkı açıp cebime koyuyorum bisiklet sürerken 2 de bir bir tarafın sesi gidip geliyor aynı sıkıntıyı yaşayan var mı ?
ben sorun yaşamıyorum gayet sorunsuz çalışıyor sana gelen cihazda bir sıkıntı olabilir..kronik bir sorun değil yani

bugün bnim de aklıma takılan birşey oldu. telefonu şark ederken %90 dan sonra eğer uğraşırsam şarj aletinden cik cik gibi bir ses geliyor anlamadım..sorun değil belk ama rahatsız edicii

Şuanda xperia m5 kullanıpta şu problemi var diyenler var mı acaba? 5.1 güncellemesi ile çözülmüş olduğunu düşünmüştük ama yanılıyor muyuz?
Marshmallow alınca sorun kalıp kalmayacağıda muamma tabi ama en aza indirgeme iyidir.

Kısaca sorum; Sony kalitesi bu telefonda mevcut mudur? Kronik bir problemi var mıdır ya da hala mevcut mudur?

@Parende_N
@Real_kinG @Tuna98 Fikirlerinizi, uzun süredir kullananlar olarak merak ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Şuanda xperia m5 kullanıpta şu problemi var diyenler var mı acaba? 5.1 güncellemesi ile çözülmüş olduğunu düşünmüştük ama yanılıyor muyuz?
Marshmallow alınca sorun kalıp kalmayacağıda muamma tabi ama en aza indirgeme iyidir.

Kısaca sorum; Sony kalitesi bu telefonda mevcut mudur? Kronik bir problemi var mıdır ya da hala mevcut mudur?

@Parende_N
@Real_kinG @Tuna98 Fikirlerinizi, uzun süredir kullananlar olarak merak ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Cihazda olan ve birçok kişide ortak görüldüğü yorumlardan izlenen iki problem çözüldü biri kendiliğinden kapanma diğeri google playdan atma. Ben sadece 1 kez atmayı yaşadım zaten 5.1 geldi... Güncelleme sonrası yaşadığım tek problem ve yine çok kişide görülen ön kamera kulandıktan sonra cihazda kamera şuan kullanılamıyor uyarısı..o da ben sorunun ağır kamera programları olduğu kanaatindeyim retrica tarzı sildim kendisini bir daha olmadı...şuanda da uzun zamandır yok çok şükür. diğer problemlerde yok.

sony kalitesinde tek sorunumuz şarj olayı.wifi açıkken 20 saat, mobil veri açıkken 14- 17 arasından değişiyor yoğun kullanımda oyun hariç.

M5 kullanan dostlar sizcede bu telefonu almalımıyım birçok kullanıcı telefonundan şikayetçi,piyasada sony garantili 1200 tl ye bulunmakta ve özelliklerine baktığımda f/p cihazı olduğu bariz.İster istemez sony bu cihazı nasıl olurda bu denli uyguna satabilir geliyor.

Şuanda bugün gelen Xperia Sistem Güncellemesini yapıyorum 241 MB dı sanırım. Kuruluma başladı android yeni sürüme geçiriliyor yazısındayım. Bakalım performans nasıl etkilenecek?

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2-3 aydır sony m5 kullanıyorum genel olarak telefondan memnunum, şarj konusunda ilk haftalar memnundum nası ya android telefonun şarjı 2 güne yakın gider mi diyordum gidiyormuş, evden çıkıp işe gidiyorum öğlene kadar wi-fi fln açıkken bile telefonun % 100 kaldığı bile oluyordu konuşma fln yapmadığımda, hah dedim şarj sorunum olmıcak ama zamanla uygulama yükledikçe bu durum böyle kalmadı tabi, yine de sorun değil çok uygulamam olduğu halde telefon kasmıyor ya o bana yeter, sadece biraz ısınıyor o da olsundu napalım.

telefonu aldığımdan beri tek sıkıntım telefonun bana küçük gelmesi, yazarken parmaklarım büyük olduğundan rahat yazamıyorum bu da benim için kişisel bir sorun.

benim sıkıntım telefonda kopyala - yapıştır yapamıyorum en büyük sıkıntım şuan bu :((( biraz kurcaladım ama fazla da ellemek istemedim adam akıllı sorayım dedim..

cevaplarınızı bekliyoruumm...

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2-3 aydır sony m5 kullanıyorum genel olarak telefondan memnunum, şarj konusunda ilk haftalar memnundum nası ya android telefonun şarjı 2 güne yakın gider mi diyordum gidiyormuş, evden çıkıp işe gidiyorum öğlene kadar wi-fi fln açıkken bile telefonun % 100 kaldığı bile oluyordu konuşma fln yapmadığımda, hah dedim şarj sorunum olmıcak ama zamanla uygulama yükledikçe bu durum böyle kalmadı tabi, yine de sorun değil çok uygulamam olduğu halde telefon kasmıyor ya o bana yeter, sadece biraz ısınıyor o da olsundu napalım.

telefonu aldığımdan beri tek sıkıntım telefonun bana küçük gelmesi, yazarken parmaklarım büyük olduğundan rahat yazamıyorum bu da benim için kişisel bir sorun.

benim sıkıntım telefonda kopyala - yapıştır yapamıyorum en büyük sıkıntım şuan bu :((( biraz kurcaladım ama fazla da ellemek istemedim adam akıllı sorayım dedim..

cevaplarınızı bekliyoruumm...

Ekrana çift dokunursanız seçme aracı çıkacaktır.

Geri