Sony Xperia M4 Aqua Kullananlar Kulübü

sadık26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba yazma gereği duydum çünkü herkes kendi kendine efsaneler uyduruyor. Telefonun hafızasına herkes laf ediyor ama arkadaşım sen bu telefonu alırken biliyordun işine gelmiyorsa almayacaktın. İkinci bir durum şarj, bazıları işte gece bıraktım 7 saatte %10 şarj gitti filan daha bide stamina modunda böyleymiş. Bende kullanıyorum 1 ay olacak şarjla sıkıntım yok bırak staminayı normal modda şarj %100 iken uyuyorum okul tatil olduğu için öğlen 1 2 de uyanıyorum %3 yada 4 gidiyor şarj. performansa gelince evet ara ara üstteki bildirim çoğunu açarken filan takılmalar oluyor ama bu yazılımsal bi sorun yani Android 6.0 ile çözülebilecek birşey. Buna nerden vardın derseniz mortal kombat x gibi üst seviye telefonlar için yapılmış bir oyunda sürekli kullanarak 4saat 38 dakika ekran süresi aldım ve kesinlikle kasma vb olmadı. Normal kullanımda sabah 7den akşam 11e rahat gidiyor az kullanırsanız ki çalışan biri sürekli telefonla oynayamaz 1,5 günü rahatlıkla çıkarır. Şu bilgiyide vereyim size telefonu aldığınızda ilk 2 3 gün şarjı az gidiyor oyunlarda kasıyor filan sebebini bilmiyorum ama kendiliğinden Düzeliyor 2 gün kullanıp burda laf yapmayın. Arkadaşımda lg g4 var ön kamerası g4ü resmen eziyor arka kamera g4 biraz daha iyi ama arada 1000tl gibi bi fark var o kadarda olmalı. Benim diyeceklerim bu kadar 1aylık deneyimlerimle ancak bunları öğrenebildim. İyi forumlar.
ben yalanmı söylüyorum?hodri meydan..senin telefonun da 8 saatte %3 gibi bir tüketimden fazlasını tüketir.bak hodri meydan diyorum.bu telefonu alalı 2 ay oldu.sadece bende de yok.işyerimde kullanan 3 kişi daha var ve hepsi de aynı.belkide senin telefon özel üretimdir.ben konuyu algılayamamış arkadaşlara bir kez daha izah edeyim.arkadaşlar bu telefonu %100 şarj edin.dolunca ultra stamina moduna alın.ki şarj cimriliğinde bu moddan daha ötesi yoktur.telefon bildiğiniz eski tuşlu telefon demektir bu modda.yani akıllı telefon değil eski 3310 demektir.şarj tüketmez.buna rağmen 8 saat uyuyup bakın bakalım şarj % kaça inmiş?birde etrafınızdaki diğer marka kullanıcılarına benzer bir test yaptırıp kıyaslayın.yada uğraşmayın ben yazıvereyim.samsung j5 herhangi bir tasarruf modunda değilken 8 saatte azalma %2,huawei g7 8 saatte herhangi bir tasarrufta değilken %2 lg g3 8 saatte yine herhangi bir tasarruf modunda değil iken % 3 ama benim sony m4 aqua 8 saatte üstelik ultra stamina modda %10 azalma.ben burda ulaşamayacağınız bir iddaada bulunmuyorum.sonuçta herkesin elinde telefon var.deneyin görün bakalım nasıl bir illete bulaşmışız.

sadık26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendim daha telefonu almadım ama telefonun en iyi özelliğini eleştirip durmayın yav şarjını. tamam ısınıyordur kasıyordur takılıyodur 8gb vasattır ancak piline laf etmeyin..6-6.5-7 saat ekran süresi alanları gördüm.
Şarjı En İyi Giden 10 Akıllı Telefon! - YouTube bakabilirsiniz
ekran süresi görebilirsin.denemedim.ama şunu bil,eğer telefonu yoğun kullanmayan ve kullanmadığın içinde şarjının uzun süre gitmesini bekleyen biri isen bu telefon seni üzer.8 saatte beklemede %10 şarj tüketiyor.stamina moduna al aynı miktarı hatta ultra stamina moduna al aynı miktarı 8 satte yine tüketir.o modlar fln filan hepsi sony nin uydurmasıymış.aldım kullandım gördüm görmeye de devam ediyorum.bir de not,telefon mp3 dinlerken bile ısınıyor.kılıf içinde kullanıyorum ne kadar etkilidir bilemem ama telefon tava gibi oluyor.

sadık26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben m4 aqua almayı düşünüyorum ama pişman olur muyum diye aklımda bazı sorular var.

1. 8gblık hafızadan kullanıcıya ne kadar bi alan kalıyor ve hafıza kartı takınca dahili hafızayla birleşiyor falan diyorlar doğru mu ?

2. telefonda günlük kullanımda (nette gezinirken video falan izlerken) ısınma çok oluyor mu ?

3. herhangi bi kronik sorunu var mı (hafıza dışında) ?

fazla oyun oynamayı düşünmüyorum zaten yüklediğim oyunları da sıkılıp siliyorum kısa sürede. telefonun tasarımı ve incelemelerden duyduğum kadarıyla pil süresinin uzun olması beni ona yönlendiriyor.
yanıt vereyim.
1.hafıza sorunu android 6 güncellemesi gelince çözülmüş olacak.çünkü bellek kartını da telefon hafızasıymış gibi görecek ve her uygulamayı karta taşıyabileceksin.bu dert değil.
2.telefonda ısınma konuşurken bile oluyor.video izlerken de olur.ben hiç video izlemedim ama konuşurken hatta mp3 dinlerken bile oluyor.
3.telefonun kronik sorunu ısınma ve şarjının az gidiyor olması.beklemedeyken tükettiği şarj oldukça fazla.8 saatte %10 tüketiyor.24 saatte %30 eder.bu da 80 saate bekleme süresi demektir.sony nin teknik özelliklerde bahsettiği 779 saat bekleme sürsi külliyen yalandır.ben bu telefonu şarjı çok iyi gidiyor iddaalarına istinaden almış biri olarak yazıyorum.o paraya samsung j7 alsan daha isabetli olur.en azından batarya değişiyor.yanında yedek bir batarya bile taşıyabilirsin.en azından ben olsam böyle yapardım,karar senin.

sadık26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony nin şu kelime sihirbazlığı da olmasa telefon satamayacak.az önce m4 aquanın teknik özelliklerine kendi sitesinden tekrar baktım.bekleme süresi için şöyle yazıyor.bekleme süresi 779 saate kadar...dikkat,779 saattir denmiyor.şimdi ben sony e dava açsam,desem ki bu telefon 100 saat kadar bile beklemiyor,verecekleri yanıt görünen o ki şöyle olacaktır.biz 779 saat gider demedik ki.779 saate kadar dedik.yani,779 saati geçmez dedik diyeceklerdir.bu 80 saatte olsa 100 saatte olsa yalan sayılmaz ki.üst sınır 779 diyeceklerdir.bir de gözüme takılan şu oldu.suya ve toza dayanıklı yazıyor.demekki benim telefon su geçirip bozulursa da ne derler,biz su geçirmez demedik ki,dayanıklı dedik.dayanıklı ama imkansız değil diyeceklerdir.

B

bartinli

SDN Okuru
sony nin şu kelime sihirbazlığı da olmasa telefon satamayacak.az önce m4 aquanın teknik özelliklerine kendi sitesinden tekrar baktım.bekleme süresi için şöyle yazıyor.bekleme süresi 779 saate kadar...dikkat,779 saattir denmiyor.şimdi ben sony e dava açsam,desem ki bu telefon 100 saat kadar bile beklemiyor,verecekleri yanıt görünen o ki şöyle olacaktır.biz 779 saat gider demedik ki.779 saate kadar dedik.yani,779 saati geçmez dedik diyeceklerdir.bu 80 saatte olsa 100 saatte olsa yalan sayılmaz ki.üst sınır 779 diyeceklerdir.bir de gözüme takılan şu oldu.suya ve toza dayanıklı yazıyor.demekki benim telefon su geçirip bozulursa da ne derler,biz su geçirmez demedik ki,dayanıklı dedik.dayanıklı ama imkansız değil diyeceklerdir.

Adam olayi cozmus ya :D

meraklıadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim aynı telefon bendede var neden bende öyle olmuyor bak sana şöyle bi örnek vereyim sabah 7:00'da telefonu şarjdan alıyorum 8de okuldayım saat 17:00'a kadar internet paylaşımı ve mobil veri sürekli açık halde telefonla uğraşıyorum whatsapp facebook instagram clash of clans bunlar sürekli açık yaptığım aramalar filan onları saymıyorum ve 17:00'da eve geldiğimde %50 55 gibi bi şarjım oluyor. Ve çevremdeki herkes benim telefonumun şarjına imreniyor. Ve dikkatimi çeken bişey daha var tamam herkes bişeyden yakınıyor birisi ısınmasından birisi kapanmasından ama senden ve senin gibi 1 2 kişi haricinde kimse şarjdan yakınmıyor çok ilginç. Ben telefondan memnunum aldım telefonu 32gb class 10 samsung hafıza kartını taktım uygulamalarda kasma vesaire olmuyor . Ha yüksek boyutlu oyunlar indiremiyorum ama herkes bunu bilerek aldı ve android 6.0 da zaten bu sorunda ortadan kalkıyor. Ve evet su geçirmez olayına gelirsek çok değil 3 4 yıl önce su geçirmez yazıyordu fakat bizim türk insanı öyle bişeyki sınırları çok çok zorluyor telefon su geçirmez diye denizde su altı kamerası olarak kullanıyor sonra telefonu temizlemiyor tuzdan bozulunca su geçirdi diye dava açıyor kimisi 1 metre derinliği geçip 3 4 metre suyun altına giriyor kimisi bırak suyu telefonu deterjanla yıkıyor durum böyleyken su su geçirmez yerine suya dayanıklı demeleri çok normal bi durum türk milletine müstehaktır.

Ozan Koşar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

"Kelime sihirbazlığı" çok doğru tespit olmuş :D

Sony'nin reklam videosu ile IP açıklama sayfası arasında BÜÜÜÜYÜÜÜÜÜK bir çelişki var.

Bana deseler ki "Bey efendi, telefonunuz IP67 strandartına tabi olduğu için su geçirmez. Fakat tuzlu, klorlu su ve asitli içecekler korozif etkileri yüzünden telefonun kasasına veya tuşlarına zarar verebilir. Telefonunuz bu ortamlara girdiyse muhakkak duru su ile korozif maddeleri uzaklaştırın. Bunu yapmadığınız taktirde ve bu maddelerin telefon üzerinde normalin üstü değerlerde biriktiği tespit edildiği taktirde telefonunuz garanti kapsamından çıkacaktır", ben bunu anlarım.

Ama açın Sony'nin IP srandartını açıkladığı sayfaya bakın, "kullanım önerileri/talimatları" olarak yaptığı açıklamaların IP standartı ile alakası yok.

Sony bu konuda dansöz gibi kıvırıyor kimse "Türk halkı şöyle böyle" demesin, alakası yok.

Biz bu telefonlara bu kadar parayı niye veriyoruz? Birçok özelliği bir arada barındırsın, hayatımızı kolaylaştırsın diye. Su geçirmez telefon kılıfları da var değil mi? Ben "madem telefon IP67, kılıfa vereceğim parayı telefona veririm hem de garantisi sağlam olur" diyorum da gidip Sony alıyorum. Yani yanıma bir de kılıfı yük etmemek için telefona fazla para vermeye razı oluyorum. O zaman Sony de hem IP67 deyip hem de kıvırmayacak.

Çağ bilgi çağı; yazın Youtube'a "IP67 testing" diye envai çeşit video bulursunuz hem standartları anlatan hem ürün testlerini gösteren hem de test sistemi reklamı olan.

Yani o kadar kolay değil bu devirde IP67 telefon yaptım deyip sonra denize sokarsan garanti yanar demek.

IP67 telefonu ben yağmurda su geçirmesin diye mi alıyorum hocam Allah aşkına komik olmayın yahu... Var mı aranızda "yağmur yağarken telefon görüşmesi yapayım dedim, telefon bozuldu" diyecek?! Hakikaten merak ediyorum?..

Bu arada ben de yeni bir C4 kullanıcısıyım. Bana da toplam şarjın %30'u ekran kapalıyken gidiyormuş gibi geliyor. Test mahiyetinde bir şey yapmadım ama sabah kalktığımda %10-15, serviste gidip gelirken de (ki toplamda 4 saat) yine %10-15 gidiyor gibi gördüm.

Açıkçası pil harcaması benim için kritik bir konu olsa Sony'yi 2 defa düşünürdüm.

3 sene Sony-Ericsson Walkman kullandım, şarj sıkıntım olmadı.

1 sene Asus Zenfone 5 kullandım, onda da şarj sıkıntım olmadı.

Şimdi C4 aldım, muhtemelen yine sıkıntı çıkarmayacak ama ilk bakışta direkt sıkıntı çıkaracakmış gibi bir intiba bırakıyor. Yani bir tedirginliğim var. İnsan acaba kaliteli bir power bank mi alsam diye düşünüyor. Bence bu da iyi bir izlenim değil...

ironmoon52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merabalar, telefonumu suda kullandıktan kaç dakika sonra şarja takabilirim acaba?

chocuk11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Kelime sihirbazlığı" çok doğru tespit olmuş :D

Sony'nin reklam videosu ile IP açıklama sayfası arasında BÜÜÜÜYÜÜÜÜÜK bir çelişki var.

Bana deseler ki "Bey efendi, telefonunuz IP67 strandartına tabi olduğu için su geçirmez. Fakat tuzlu, klorlu su ve asitli içecekler korozif etkileri yüzünden telefonun kasasına veya tuşlarına zarar verebilir. Telefonunuz bu ortamlara girdiyse muhakkak duru su ile korozif maddeleri uzaklaştırın. Bunu yapmadığınız taktirde ve bu maddelerin telefon üzerinde normalin üstü değerlerde biriktiği tespit edildiği taktirde telefonunuz garanti kapsamından çıkacaktır", ben bunu anlarım.

Ama açın Sony'nin IP srandartını açıkladığı sayfaya bakın, "kullanım önerileri/talimatları" olarak yaptığı açıklamaların IP standartı ile alakası yok.

Sony bu konuda dansöz gibi kıvırıyor kimse "Türk halkı şöyle böyle" demesin, alakası yok.

Biz bu telefonlara bu kadar parayı niye veriyoruz? Birçok özelliği bir arada barındırsın, hayatımızı kolaylaştırsın diye. Su geçirmez telefon kılıfları da var değil mi? Ben "madem telefon IP67, kılıfa vereceğim parayı telefona veririm hem de garantisi sağlam olur" diyorum da gidip Sony alıyorum. Yani yanıma bir de kılıfı yük etmemek için telefona fazla para vermeye razı oluyorum. O zaman Sony de hem IP67 deyip hem de kıvırmayacak.

Çağ bilgi çağı; yazın Youtube'a "IP67 testing" diye envai çeşit video bulursunuz hem standartları anlatan hem ürün testlerini gösteren hem de test sistemi reklamı olan.

Yani o kadar kolay değil bu devirde IP67 telefon yaptım deyip sonra denize sokarsan garanti yanar demek.

IP67 telefonu ben yağmurda su geçirmesin diye mi alıyorum hocam Allah aşkına komik olmayın yahu... Var mı aranızda "yağmur yağarken telefon görüşmesi yapayım dedim, telefon bozuldu" diyecek?! Hakikaten merak ediyorum?..

Bu arada ben de yeni bir C4 kullanıcısıyım. Bana da toplam şarjın %30'u ekran kapalıyken gidiyormuş gibi geliyor. Test mahiyetinde bir şey yapmadım ama sabah kalktığımda %10-15, serviste gidip gelirken de (ki toplamda 4 saat) yine %10-15 gidiyor gibi gördüm.

Açıkçası pil harcaması benim için kritik bir konu olsa Sony'yi 2 defa düşünürdüm.

3 sene Sony-Ericsson Walkman kullandım, şarj sıkıntım olmadı.

1 sene Asus Zenfone 5 kullandım, onda da şarj sıkıntım olmadı.

Şimdi C4 aldım, muhtemelen yine sıkıntı çıkarmayacak ama ilk bakışta direkt sıkıntı çıkaracakmış gibi bir intiba bırakıyor. Yani bir tedirginliğim var. İnsan acaba kaliteli bir power bank mi alsam diye düşünüyor. Bence bu da iyi bir izlenim değil...
neeey asus zenfone 5 kullandın şarj sıkıntısı olmadı mı yazıyor bana mı öyle geliyor :) :D yapma allah aşkına arkadaşım kullanıyor 1 gün götürmüyor bimde satılan 100 tllik tabletlerin şarjları gibi :):D

Ozan Koşar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
neeey asus zenfone 5 kullandın şarj sıkıntısı olmadı mı yazıyor bana mı öyle geliyor :) :D yapma allah aşkına arkadaşım kullanıyor 1 gün götürmüyor bimde satılan 100 tllik tabletlerin şarjları gibi :):D

Evet, şarj sorunu yaşamadım. Beni hiç yarı yolda bırakmadı. :)

Gece yatarken 24:00'da teefonu şarja takıp, sabah 6:00'da kalkınca aldıktan sonra yine gece 24:00'a kadar şarjı bitmiyorsa benim için "1 gün"ü tamamlamıştır. 24 saat olarak hesaplamıyorum yani :p:D

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Türkiyeye ilk geldiğinde almıştım m4 aquayı ilk başlarda çok ısınıyordu güncelleme geldi ve hiç ısınmaz oldu pilide yeterince iyiydi. Taki birkaç gün önce gelen performans ve kamera düzeltmeleri adı altında güncellemeleri yükleyene kadar, telefon çok fazla ısınmaya başladı pilindede bir dengesizlik oldu eskiden full kullanımda günü çıkarıyordu şimdi ikindiyi zor çıkarıyor (Güncellemeden dolayı sıkıntı çeken başka biri varmı?). Performansı arttıralım derken pili ve ısınmayı hesaba katmadılar heralde performans yönünden de bir sıkıntım yoktu ama bence pekte bir fark olmadı gibi. ayrıca hafıza konusunda da sıkıntı var şu anda beni idare ediyor ama telefonu hafıza kartı ile kullanmak çok gıcık oluyor sürekli hafıza kartına aktarma yapmak zorunda kalıyorsun xperia p de bile 16 gb hafıza vardı bunda neden böyle yaptılar ki?
Her neyse sonynin android 6.0 marshmallow günecellemesi haberi ile içim biraz serinledi hafıza sorunu ortadan kalkmış olacak bunun yanında ısınma ve pil sorunununda o güncelleme ile çözüleceğini umuyorum zaten android 6.0'ın daha az pil tükettiği sürekli dillerde.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
M4 Aqua kullanıcılarına bir sorum var: Cihazın hafızası size ne kadar engel oluyor, ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

pikacuggg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
m4 aqua almayı düşünüyorum telefonda hafıza sorununu root atark çözebilir miyim ?
telefonu aldığımda kadar hafızası ne kadar olacak ?

cevaplarsanız sevinirim

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
M4 Aqua kullanıcılarına bir sorum var: Cihazın hafızası size ne kadar engel oluyor, ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?
Hafıza bayağı sorun oluyor 8 gbtın 4 gbtını sistem kullanıyor zaten ancak Android 6 güncellemesi yakın zamanda gelecek bu sorun ortadan kaldırılacak

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
m4 aqua almayı düşünüyorum telefonda hafıza sorununu root atark çözebilir miyim ?

cevaplarsanız sevinirim
Rood faydalı olur ancak dediğim gibi Android 6 gelecek Rooda gerek kalmayacaktır.
Telefonu aldığında 8den 4 ünü sistem 4 ünde 2 gbtını uygulamalar kullanıyor size Max 2 gb kalıyor.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Rood faydalı olur ancak dediğim gibi Android 6 gelecek Rooda gerek kalmayacaktır.
Telefonu aldığında 8den 4 ünü sistem 4 ünde 2 gbtını uygulamalar kullanıyor size Max 2 gb kalıyor.
8 GB SD Kart alsam sorunu biraz çözmüş olabilirim değil mi? (Zaten oyun oynayan bir insan değilim mobil platformda)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
900 TL'ye C4'ü paşalar gibi kullanmak

Ya da P70 alıp bütçeyi zorlamadan en iyisine ulaşmak varken.

Bence fazla zorlanırsınız M4 Aqua ile. C4 güzeldir öneririm. Yani bunlar peçete ya da oyuncak değil ki biraz kullanıp bozulacak ya da kullan atlık bir şey olsun. Telefonu hani sırf deneyim için kullananlar haricinde genel olarak birkaç kez alırız. Yani almışken de hiç değilse kendi fiyat segmentinde en iyisi olması lazım diye düşünüyorum ben haksız mıyım? (Bu yazı Galaxy Ace 2 cihazından yazıldı, çok seviyorum işte ben bunu. Bir de depolama sorun olmasa :/.)

Hem bir de Discovery'den M4 Aqua'ya geçmek demek donanımı haricinde aynı tas aynı hamam demek. Zaten Discovery'de de depolama büyük problemdi (4 GBler hemen doluyor, 16lar ise üç parça halinde bir depolamaya sahipti. 2 GB falan uygulama kurulma hafızasına sahipti). M4 Aqua'da da. Az çok ne ile karşılaşacağınızı kez görebilirsiniz diye umuyorum.

cevaplarsanız sevinirim

Son düzenleme:

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
900 TL'ye C4'ü paşalar gibi kullanmak

Ya da P70 alıp bütçeyi zorlamadan en iyisine ulaşmak varken.

Bence fazla zorlanırsınız M4 Aqua ile. C4 güzeldir öneririm. Yani bunlar peçete ya da oyuncak değil ki biraz kullanıp bozulacak ya da kullan atlık bir şey olsun. Telefonu hani sırf deneyim için kullananlar haricinde genel olarak birkaç kez alırız. Yani almışken de hiç değilse kendi fiyat segmentinde en iyisi olması lazım diye düşünüyorum ben haksız mıyım? (Bu yazı Galaxy Ace 2 cihazından yazıldı, çok seviyorum işte ben bunu. Bir de depolama sorun olmasa :/.)

Hem bir de Discovery'den M4 Aqua'ya geçmek demek donanımı haricinde aynı tas aynı hamam demek. Zaten Discovery'de de depolama büyük problemdi (4 GBler hemen doluyor, 16lar ise üç parça halinde bir depolamaya sahipti. 2 GB falan uygulama kurulma hafızasına sahipti). M4 Aqua'da da. Az çok ne ile karşılaşacağınızı kez görebilirsiniz diye umuyorum.
Evet C4'ü düşünmüyor (bikaç kezde test ettim) değilim gayet iyi cihaz ama 100 lira daha fazla olunca bütçeyi daha zorlayabilir miyim diye düşünüyorum. Discovery kullanıyordum ve dediğiniz gibi parça parça depolamaya sahipti. 4+4 = 8 GB kullanıyordum kalan 11 GB bomboşdu. Yani M4 Aqua'da hafıza sorunu yaşayacağımı pek tahmin etmiyorum ama C4 alabilirsem alırım. -Kamerası, ekranı gayet iyi- yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim. :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Evet C4'ü düşünmüyor (bikaç kezde test ettim) değilim gayet iyi cihaz ama 100 lira daha fazla olunca bütçeyi daha zorlayabilir miyim diye düşünüyorum. Discovery kullanıyordum ve dediğiniz gibi parça parça depolamaya sahipti. 4+4 = 8 GB kullanıyordum kalan 11 GB bomboşdu. Yani M4 Aqua'da hafıza sorunu yaşayacağımı pek tahmin etmiyorum ama C4 alabilirsem alırım. -Kamerası, ekranı gayet iyi- yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim. :)
Çünkü aynı depolama bölünmesi sorunu Galaxy S Advance / S2 / Ace 2'de de var.

Neyse ki S2 için memory fix yöntemi var. Hani 1 ile 11 GB ayrılmış oluyor ya. Bazı geliştiriciler bunu 4 7 şeklinde değiştiriyor ODIN aracılığıyla. Ama nerdee o destek. Gerçi olsa ne olur Ace2'nin eti ne ki. 1 GB uygulama 1 GB normal hafıza. Beğenirsen.

Ki Root bile fayda değil CM11'deyim. Yalnızca şu normal hafızayı SD kart ile yer değiştirip güç bela Whatsapp resimlerini alabiliyorum. Yoksa bu sorunları olmasa cihazımdan memnunum ben CM11'den beri ama. Galiba ben de değiştireceğim bu gidişle. Umuyorum yazdıklarım faydalı olmuştur.

Konumuz M4 Aqua vs C4'tü nerelere getirdim. Neyse umuyorum hakkında hayırlısı ama sırf hafızası sorunu yaşamaman için bile C4 diyorum ben.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Çünkü aynı depolama bölünmesi sorunu Galaxy S Advance / S2 / Ace 2'de de var.

Neyse ki S2 için memory fix yöntemi var. Hani 1 ile 11 GB ayrılmış oluyor ya. Bazı geliştiriciler bunu 4 7 şeklinde değiştiriyor ODIN aracılığıyla. Ama nerdee o destek. Gerçi olsa ne olur Ace2'nin eti ne ki. 1 GB uygulama 1 GB normal hafıza. Beğenirsen.

Ki Root bile fayda değil CM11'deyim. Yalnızca şu normal hafızayı SD kart ile yer değiştirip güç bela Whatsapp resimlerini alabiliyorum. Yoksa bu sorunları olmasa cihazımdan memnunum ben CM11'den beri ama. Galiba ben de değiştireceğim bu gidişle. Umuyorum yazdıklarım faydalı olmuştur.

Konumuz M4 Aqua vs C4'tü nerelere getirdim. Neyse umuyorum hakkında hayırlısı ama sırf hafızası sorunu yaşamaman için bile C4 diyorum ben.
Sağolun dedikleriniz kafamdaki soru işaretlerini biraz araladı çünkü M4 ve C4 arasında çok kararsız kalıyorum. (C4 999 lira olmaya devam etseydi) 1000 liraya falan bulursam C4 alırım sanırım. Yalnız 6.0 M ile hafıza sorununa çözüm gelecek diyorlar ama ne yapabilecekler ki?

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
8 GB SD Kart alsam sorunu biraz çözmüş olabilirim değil mi? (Zaten oyun oynayan bir insan değilim mobil platformda)
Ben 16 gb almıştım 5.5 û dolu şu anda eğer alabilirseniz 16 tavsiye ederim ama asıl önemli olan hızlı bir kart almalısınız ki performansı etkilemesin.

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağolun dedikleriniz kafamdaki soru işaretlerini biraz araladı çünkü M4 ve C4 arasında çok kararsız kalıyorum. (C4 999 lira olmaya devam etseydi) 1000 liraya falan bulursam C4 alırım sanırım. Yalnız 6.0 M ile hafıza sorununa çözüm gelecek diyorlar ama ne yapabilecekler ki?
Android 6 da hafıza birleştirme var yani hafıza kartı ile telefon hafızasını birleştirip tek bir tane dahili hafıza oluşturuyor böylece dahili hafızayı istediğiniz kadar arttırabiliyorsunuz.

uğur giden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s.a beyler bende m4 aqua kullanıyorum telefon kendi kendine kapanıp açılıyordu şuan hiç açılmıyor sony yazısı geliyor tekrar gidiyor hiç açılmıyor ses+ güç düğmesinede bastım sonuç yine aynı servise gönderdim ekranda çatlak var diye ekranı yaptırmazsam diğer sorunlarıda yapamayacaklarını söylediler

Azim DÖLEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
s.a beyler bende m4 aqua kullanıyorum telefon kendi kendine kapanıp açılıyordu şuan hiç açılmıyor sony yazısı geliyor tekrar gidiyor hiç açılmıyor ses+ güç düğmesinede bastım sonuç yine aynı servise gönderdim ekranda çatlak var diye ekranı yaptırmazsam diğer sorunlarıda yapamayacaklarını söylediler
O nasıl işmiş ya! Garanti hangisiydi?

Cihan giray coskun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum ama hafıza konusu tereddüte düşürüyor sizce almalı mıyım?

KTM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 gb HAFIZA ÇOK YETERSİZ! Sony nasıl bu kadar cimrilik yapmış anlamak mümkün değil.. 8 gb fazladan koymanın maliyeti nedir Allah aşkına! 1,5 gb hafıza var. O da biraz daha dolar ve sıkışır! Sonra büyük bir dosya indirip, SD karta kopyalamak imkansız hale gelir! Hafıza kartına birşeyler atmak için 1,5 gb hafızayı asla doldurmamalısınız! Ama mecbur bazı uygulamaları indirdikçe dolacak. her uygulama SD karta taşınmıyor bildiğim kadarıyla.. Yanlış mı?

Sonyi çok seviyorum ama bu telefon alınmaz!
Çok doğru bu telefon tam bir fiyasko....

KTM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ,
Yıllardır motorola kullandım malum türkiye pazarında çok söz sahibi olamadı , oğluma sony m4 aldım lakin tam bir hayal kırıklığı yaşadım herşey muhteşem tek eksiği ve bütün artıları yok eden sebep ise hafıza yetersizliği , genede SONY markası m4 modeli hariç çoğu telefondan iyidir.