Sony den sonra iPhone olmuyor !

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
z5 c telefonumu kardeşime verdim iPhone SE aldım ama aşırı derece de pişmanım.
1- iTunes donuyor sürekli bunu çözdüm kullanımı çözemedim iPhone u öven arkadaşlara sordum onlar bile tam bilmiyorlarmış (sonuçta öğrendim). Ama benim pc ye farklı iPhone takınca yine sıkıntı
2- en sıkıntı çektiğim konu klavye. Sony klavyesi akıllıydı mesela e mail im Pat...-War...@hotmail diyelim Sony de bir kere yaz bunu hafızaya alır pat yaz gerisi otomatik gelir veya yunus Emre yaz daha sonra ki yazılar da Yunus yazdıktan sonra Emre yazacağını bilir. Yanı sonuç olarak klavye mi Sony de tamamiyle ben özeleştiririm.
3-kamera çok özelliksiz ağır Çekim ve panaroma harici özellik yok Sony nin time shiftini çok kullanan biriydim.
4-e mail e ilişik ekleyecem 2 saat uğraştım toplu fotoğraf ekleyemedim fotoğraf ekle diyorum basılı tutuyorum yok çoklu seç yok gibi gibi.
5-Mesela fiziksel tuşları çok kullanma bozulur dediler ama ekrana çift tıklayarak ekranı açmayı bulamadım. Biz canı sıkılınca ekranı açıp kapatanlardanız Nasıl kullanmayayım?
6-ses çıkışı aşağıda oyun oynuyorum yanlamasına sağ elim o çıkışı mecbur kapatmak zorunda yani oyunları hep sessiz oynuyorum.
Bunların en önemlisi belki ben bilmiyorum iPhone da mutlaka vardır deyip iPhone kullananlara soruyorsunuz hiç birine cevap veremiyorlar anladım ki bunlar 3310 dan falan iPhone geçip iPhone u öven insanlar.
Bende Sony x i falan beğenmeyip Sony iyice bozuyor bu Nasıl çerçeve bu Nasıl işlemci falan deyip iPhone a yönelmiştim ama bunlar sadece 2 günde yaşadığım sıkıntılar...

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
z5 c telefonumu kardeşime verdim iPhone SE aldım ama aşırı derece de pişmanım.
1- iTunes donuyor sürekli bunu çözdüm kullanımı çözemedim iPhone u öven arkadaşlara sordum onlar bile tam bilmiyorlarmış (sonuçta öğrendim). Ama benim pc ye farklı iPhone takınca yine sıkıntı
2- en sıkıntı çektiğim konu klavye. Sony klavyesi akıllıydı mesela e mail im Pat...-War...@hotmail diyelim Sony de bir kere yaz bunu hafızaya alır pat yaz gerisi otomatik gelir veya yunus Emre yaz daha sonra ki yazılar da Yunus yazdıktan sonra Emre yazacağını bilir. Yanı sonuç olarak klavye mi Sony de tamamiyle ben özeleştiririm.
3-kamera çok özelliksiz ağır Çekim ve panaroma harici özellik yok Sony nin time shiftini çok kullanan biriydim.
4-e mail e ilişik ekleyecem 2 saat uğraştım toplu fotoğraf ekleyemedim fotoğraf ekle diyorum basılı tutuyorum yok çoklu seç yok gibi gibi.
5-Mesela fiziksel tuşları çok kullanma bozulur dediler ama ekrana çift tıklayarak ekranı açmayı bulamadım. Biz canı sıkılınca ekranı açıp kapatanlardanız Nasıl kullanmayayım?
6-ses çıkışı aşağıda oyun oynuyorum yanlamasına sağ elim o çıkışı mecbur kapatmak zorunda yani oyunları hep sessiz oynuyorum.
Bunların en önemlisi belki ben bilmiyorum iPhone da mutlaka vardır deyip iPhone kullananlara soruyorsunuz hiç birine cevap veremiyorlar anladım ki bunlar 3310 dan falan iPhone geçip iPhone u öven insanlar.
Bende Sony x i falan beğenmeyip Sony iyice bozuyor bu Nasıl çerçeve bu Nasıl işlemci falan deyip iPhone a yönelmiştim ama bunlar sadece 2 günde yaşadığım sıkıntılar...
Sony ile Apple'ı karşılaştırman yanlış. Bu sorunlar kisiye göre degisir ki bende z3 alip 5s e gectim ekran boyutu haric bisey olmadı. Se z5c cok daha guclu bi cihaz z5c se'ye tasarimda cok hantal 9 mm cok kalın. Ayrıca android özellestirebilir diye siz o yönden sıkıntı cekmisiniz iphone kullanamayan biri zaten bitmiş bu kadar kolay bir cihaz yok başka dediginiz gibi 3310 var onuda siz kullandiniz galiba.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Sony ile Apple'ı karşılaştırman yanlış. Bu sorunlar kisiye göre degisir ki bende z3 alip 5s e gectim ekran boyutu haric bisey olmadı. Se z5c cok daha guclu bi cihaz z5c se'ye tasarimda cok hantal 9 mm cok kalın. Ayrıca android özellestirebilir diye siz o yönden sıkıntı cekmisiniz iphone kullanamayan biri zaten bitmiş bu kadar kolay bir cihaz yok başka dediginiz gibi 3310 var onuda siz kullandiniz galiba.

Son düzenleme:

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
iPhone'u kullanamadım demedim onda yaptıklarımı bunda yapamıyorum dedim ki şayet kullanamadığım için bitmişsem 2 yıldır iPhone kullanıp bu sorunlarıma cevap veremeyen adamlara ne diyeceksin.
Ayrıca o ses sorunun falan da çözümü yok yani.
ben sadece kendi düşünceleri mi paylaştım yoksa telefon z5 c ye göre daha az ısınıyor ama kullanımı onun kadar sevemedim.

WilliamWallace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Aman sanki Sony'nin kamerası muhteşem :) O arayüzü ne kadar berbat bilirim.. Bende Iphone'den Z5 e geçmiştim tam bir rezillikti

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Sony bilmem de iphone kullanılmaz arkadaş. Reklamı ve adı var. Millet iphone kölesi olmuş arkadaş. Apple yeni ürünlerinde hiç begenilmez bi özellik felan koysa bile kullanicilar mükemmel olmuş felan diyorlar.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
SONY ' i de Apple ' ı da sevmem . Benim gözümde 2 telefon üreticisi vardır ; Samsung ve LG

Huawei ve Xiaomi de katılabilir .

SONY telefon yapamıyor bence o ekran kasa oranını taaa Xperia Z den beri eleştiriyorum hala üst ve alt boşluklar var .
Arayüz hiç şık değil bence ve stock android olduğu halde optimizasyon hataları sezdim .
Kamera üreticisi ama mükkemmel bir kamerası yok hatta kameralarını sattığı firmalar yazılım , lazer vs vs ekleyerek daha iyi hale getiriyolar.

Apple ' a zaten hiç girmiyorum bunu forumda yazmaktan sıkıldım :D

Sony ' e bir daha döncem eskiden bende sony severdim ama artık teknolojiden geri kalmış hissi veriyo hiç bir şeyi düzeltmiyor o tasarıma bir el atılmalı bence tasarım kötü demiyorum ama bir düzeltme iyininde iyisi olmalı yani.

Kamerada en iyi sony di ama hala yerinde sayıyor S6 ve G4 ten sonra ...

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Kişiye göre değişir telefonun gereklilikleri hangisi daha iyi diye düşünmek yanlış, bana göre hangisi iyi diye düşünmek gerek telefon alırken şahsen ben android telefonda iPhone da kullandım ancak şunu söyleyeyim sadece temel uygulamaları kullanıyorsanız pek sorun olmaz belki ama iOS un uygulamaları gerçekten kaliteli uygulamalar ben iPhone kullandıktan sonra bir daha android e geçmedim geçeceğimide sanmıyorum. Birde jailbreak yaptınmı tanından yenmez :)

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Hiç İOS işletim sistemli cihazın olmadıysa bu yaşadığın sorunlar normal. 1-2 haftaya telefonunla uyum içinde olursun emin ol. Sonra da diğer telefonlara geçmekte zorlanırsın karışık diye. Ayrıca tuşlara gönül rahatlığıyla bas. Annemin iPhone 5' inde -ilk çıktığından beri kullanıyor- tuşla alakalı hiçbir sorun yaşamadık. 2 adet iPad Air var evde -3 sene oldu yaklaşık- onlarda da hiçbir şey yok. Bir şey daha eklemek istiyorum. Sen telefonun eksi taraflarını görmek istersen zaten görürsün. Akışına bırak. Bu yazdığın sorunlar bir şey değil kardeşim. Hayırlı olsun bu arada. ₺2000 bandında alabileceğin en iyi telefonu almışsın benim gözümde.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Hiç İOS işletim sistemli cihazın olmadıysa bu yaşadığın sorunlar normal. 1-2 haftaya telefonunla uyum içinde olursun emin ol. Sonra da diğer telefonlara geçmekte zorlanırsın karışık diye. Ayrıca tuşlara gönül rahatlığıyla bas. Annemin iPhone 5' inde -ilk çıktığından beri kullanıyor- tuşla alakalı hiçbir sorun yaşamadık. 2 adet iPad Air var evde -3 sene oldu yaklaşık- onlarda da hiçbir şey yok. Bir şey daha eklemek istiyorum. Sen telefonun eksi taraflarını görmek istersen zaten görürsün. Akışına bırak. Bu yazdığın sorunlar bir şey değil kardeşim. Hayırlı olsun bu arada. ₺2000 bandında alabileceğin en iyi telefonu almışsın benim gözümde.

Bende öyle olacağı ümidiyle kullanıyorum Umarım alışırım. Sadece kötü yanlarına da bakmıyorum mesela bekleme de şarj çok az gidiyor ve araç sürerken de Siri yi şunu ara şuna mesaj at diyerek dikkatim dağılmadan araba kullanabiliyorum. 2-3 ay kullandıktan sonra umarım fikrim değişir o kadar para verdim

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Bende öyle olacağı ümidiyle kullanıyorum Umarım alışırım. Sadece kötü yanlarına da bakmıyorum mesela bekleme de şarj çok az gidiyor ve araç sürerken de Siri yi şunu ara şuna mesaj at diyerek dikkatim dağılmadan araba kullanabiliyorum. 2-3 ay kullandıktan sonra umarım fikrim değişir o kadar para verdim
Değişir değişir merak etme. Bu yazdığın sorunlar bir şey değil. Tekrardan güle güle kullan.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Öncelikle iTunes' i i7 işlemcili bir Windows'a kursan bile kasar. O bir gerçek.
- klavye konusunda AppStore'dan swiftkey' o indirip sorunu neden çözmüyorsun?
- kamera olarak ben bir özellik eksikliğini görmedim. Time shift' de var ki kamerada.
- E-mail' e ilişik eklerken sorunsuzca toplu foto eklediğimi hatırlıyorum. İphone' de basılı tutma işlevi androide göre daha az sadece yöntemini öğreneceksin.
- fiziksel tuş konusunda ben bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Sonuçta androidde de ekranı açıp kapamak için bir şey kullanıyorsun. Ama içim rahat etsin dersen assistive touch özelliğini aç.
- ses çıkışı özelliği bazı yerlerde sorun çıkarıyor evet. Ama masaya koyarken ekranı aşağıda koymama gerek kalmıyor. Ekranın çizilmesini hiç istemem.

İnsan kullanamadığı şeye çamur atarmış.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Tuhaftır ki birşeyleri 50 defa söylememe rağmen hala söyleme ihtiyacı hissettiriyorsunuz.
Telefonuma fotoğraf atmak için 5 iPhone kullanıcısından yardım istedim hiç biri Adam akıllı kullanamadı dakikalarca uğraştılar sonra attıklarını silemediler. Daha telefonu kullanamadan övenler bilmezken benim bilmemem tuhaf mı?
O zaman onların hepsi çamur atsın.

Benim kızdığım kolay varken niye zor.
Samsung Sony de böyle bir koruma yokta telefon virüsten yanıyor mu sanki.
Bunu şu okuyup okuyup anlamayan ve bana defalarca aynı şeyi yazdıran iPhone culara anlatamadım. iPhone CEO su gibi yorum atıyorlar.

Ben diğer telefonlar mükemmel hatasız demiyorum sıkıntılar görmüşüm ki iPhone deneme ihtiyacı hissetmişim.

Ayrıca şuan yukarı da yazan arkadaşların dediği gibi telefona alışıyorum. Oyunlar da sesi çok takmıyorum artık time shiftten ten feragat ettim, klavye ye biraz daha alıştım. E-posta yı bilgisayardan atıyorum. Ama hala iTunes'in Allah belasını versin. iTunes ten resim atıp sonra onu telefon dan silememek nedir hayır mantık ne yani.

mrtkykc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İtunes macbookta kullanıyorum orda bile hızlı işlediğini söyleyemem ama androidin olumsuzluklarına karşı çok bi sorun değil bence

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
şahsen z5c kullanıcısıyım. şunu söylemeliyim çerçeve oranı dahil sony bu telefonu yapmış.. bana bedava zibilyon tane ip se verseler yine de kullanmam her yönüyle düşünürsek.. tek ama tek sıkıntı oyun oynarken ısınıyor ;) klavye de arkadaşın dediği gibi bence çok kullanışlı. en iyisi diyebilirim..