Sony Bilgisayar Sektöründen Çekilebilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
çekilemesin sony başka firmaların altında eğilmesin

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Apple özentisi çakma tasarımlı içi boş laptopların üzerine Apple fiyatı yapıştırırsan tabi ki işi bırakmak zorunda kalırsın.2 bin liralık laptopun içinde ekran kartı yok.Düşünebiliyor musunuz ? Bu kafayla bu kadar olur işte.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Apple özentisi mi? :mrgreen:

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Fiyatları biraz aşağı çekse istediğini alır. Bence Windows platformunda en şık ve yenilikçi cihazları yapıyorlar. (Duo,multi flip)

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Apple özentisi çakma tasarımlı içi boş laptopların üzerine Apple fiyatı yapıştırırsan tabi ki işi bırakmak zorunda kalırsın.2 bin liralık laptopun içinde ekran kartı yok.Düşünebiliyor musunuz ? Bu kafayla bu kadar olur işte.

Yanlış anlama ama sen ne içtin de yazdın bunları. Neresi Apple özentisi. Demek ki hayatında Vaio kullanmadın. Vaio ya istediğini yap seni 5 yıl götürür. Var mı ondan dayanıklı Laptop.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yanlış anlama ama sen ne içtin de yazdın bunları. Neresi Apple özentisi. Demek ki hayatında Vaio kullanmadın. Vaio ya istediğini yap seni 5 yıl götürür. Var mı ondan dayanıklı Laptop.
Kesinlikle katılıyorum sadece iki aylığına 2009'un FW'sini kullandım süper bişi ama donanım düşük olduğu için bıraktım

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114

Fazla büyütmeyin markaları gözünüzde. Ona bakarsan bende de 3 yıllık lenovo var daha bir sorun yaşamadım. Eminim daha uzun süre götürür. Sony gereksiz pahalı diğer markalarla kıyaslarsak.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ona bakarsanız 2009 yılında alınan bır exper diz üstü var arkadaşımda içini aça söke bi hal olduk :D
gene de bana mısın demeden halen güncel oyunları dahi oynatıyor
güncelden kastım 2011 ve pes 2013 :)

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:mrgreen: Gayet güzel laptopları var tamam fiyatları tuzlu ama s ve z serisi gayet iyiydi onlarıda kaldırdılar şuan alınası bir vaio yok bence ama kalite ve tasarımda bir numara

Hocam ben geçen sene e serisi VAIO aldım. Performans Serisi olarak geçiyor. Hem dizayn güzel, kaliteli. Fiyatı da ben aldığım zamanda asus yada msi gibi bilgisayarlar ile aynıydı.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam ben geçen sene e serisi VAIO aldım. Performans Serisi olarak geçiyor. Hem dizayn güzel, kaliteli. Fiyatı da ben aldığım zamanda asus yada msi gibi bilgisayarlar ile aynıydı.

Yalnız yanlışın var e serisi performans değil giriş seviyesi ürünlerdir günlük işlev için performans için s ve z serisi vardı onlarıda kaldırdılar zaten performans diyorlar GT640m kullanıyorlar

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ona bakarsanız 2009 yılında alınan bır exper diz üstü var arkadaşımda içini aça söke bi hal olduk :D
gene de bana mısın demeden halen güncel oyunları dahi oynatıyor
güncelden kastım 2011 ve pes 2013 :)

Ben içini sökmeden kullanmaktan bahsediyorum ama şu anlaşılmasın ben Sony fanboyu değilim benim çocukluğumda eli ayağı düzgün olan tek sony vardı bizde onu kullanırdık ondan dolayı severim

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70

Arkadaşımda Casper laptopu 6 yıldır kullanıyor.Gayet güzel çalışıyor hala.2-3 bin lira verdiğimiz laptopun 5 yıl çalışması sizin gözünüzde eğer "marifetse" daha iyisine layık değilsiniz demektir.Sony Vaio serisi tamamen Apple'ın elitliğinden, kalitesinden, tasarımından ilham alınarak üretilmiş bi laptop serisidir.Bunu anlamamak için kör olmak gerek sadece.Sony'nin, Windows kullanan Apple elitliğine ulaşmış laptop arzusunun bir ürünüdür.Her zaman ki gibi "fanboyluk" kavramının gözü dönmüş üyelerinin mesajlarımı kör gözlerle okuyup agresif cevaplar vermesine alıştım artık.Mesajımda aslında hiç bahsetmediğim şeylere karşı cevap veren fanboylar.Artık bu Sony fanboylarının şizofren olduğundan şüphe duymaya başladım.

Ben mesajımda Sony Vaio dandik, kalitesiz, dayanıksız, uzun süre götürmez gibi bir ifade mi kullanmışımda sen bana "Vaio ya istediğini yap seni 5 yıl götürür. Var mı ondan dayanıklı Laptop." diyorsun.Mesajım gayet açık ve net.Apple tasarımından ve felsefesinden ilham almış ancak asla bir Apple seviyesinde olmayan, fiyatına oranla donanım açısından içi boş ürünler çıkartan bir laptop serisi.Bu kadar basit.

2 bin lira fiyat bandında olupta Toshiba ve Sony Vaio haricinde içinde harici ekran kartı bulundurmayan başka bir laptop modeli söyleyebilir misin bana ?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hocam hiç kusura bakmayın da siz samsung şöyle böyle diye diye göklere çıkarırken fanboy olmuyorsunuz biz şurda bi şey dedik mi hemen fanboy oluyoruz. Dilinize dolamışsınız bir fanboy da fanboy. Hep biz fanboyuz anasini satim siz değil.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam hiç kusura bakmayın da siz samsung şöyle böyle diye diye göklere çıkarırken fanboy olmuyorsunuz biz şurda bi şey dedik mi hemen fanboy oluyoruz. Dilinize dolamışsınız bir fanboy da fanboy. Hep biz fanboyuz anasini satim siz değil.
+99

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yine Samsung Fanboyu gelmiş konuya. :P Eleştiriye başlamış.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bilgisayar satislari cok dustugu artik kar getirmedigi icin cekiliyorlar fantazi yorumlar yapmaya gerek yok. Para telefon sektorune kaydi diger firmalarda takip eder, zaten dell toshiba lenovo vs varken sony samsung alan adama sabah kadar konussan nolur.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Şu da bir gerçek ki bir dönem insanlar sadece VAIO yazdığı için nereden baksanız 1000 TL'ye yakın fazladan bir para ödüyorlardı eşit donanımlı bilgisayarlardan SONY olanlarına...

Bu bahsettiğim dönem insanların masa üstü bilgisayarlardan dizüstülere akın etmeye başladığı ilk dönemlerdi. Herkes dizüstü alıyorsa benimki prestijli olmalı, dizüstümün üzerinde VAIO yazmalı ki çevreye karşı bir havam olsun mantığı çok yaygındı.

Tıpkı şu an cep telefonu piyasasında iPhone ve Galaxy serisinde olduğu gibi.

Sonradan dizüstüler çoğaldı, haddinden fazla piyasade çeşitlilik oldu ve notebook sahibi olmanın bir prestijli yanı kalmadı, hal böyle olunca VAIO gibi notebooka prestij kattığı düşünülen marka algıları da zayıfladı.

İnsanlar artık notebook alırken donanım ve fiyatı markanın önünde tutmaya başladılar çünkü eskisi gibi prestij için değil, ihtiyaç için notebook alınır oldu.

Sony fiyat düşürüp satış arttırmak ancak bunun karşılığında prestijli marka algısını düşürmek yerine piyasadan çekilerek markasının prestijini koruma yoluna gitti, bence mantıklı bir karar.

Elbette bu Türk ticaret kafasına uymayacağı için bir çok kişi bu mantığı algılamakta zorlanacaktır.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70

Ben hiçbir markanın fanboyu değilim.Fanboyluk size mahsus birşey.

Eğer forumda beni biraz tanıyorsan Samsung'uda olumsuz yönde eleştiren onlarca mesajımı bulabilirsin.Hoşuma gitmeyen veya bana göre yanlış olan birşeyi kim olursa olsun eleştiririm.Mesela ben Apple markasından ve felsefesinden zerre kadar haz almayan biriyim.Ama birçok kez bu forumda Apple'ın haklı olduğu taraflarını ve iyi yönlerini belirtip olumlu eleştirilerde de bulunmuşumdur.Sizler gibi sadece bir markaya odaklanıp o marka bizi "Mal" yerine koysa bile "Eyvallah en iyisi sensin" diyebilecek biri değilim maalasef.Eğer Sony'yi daha fazla eleştirdiğimi düşünüyorsanız demek ki bana göre Sony iyi işler yapmıyor veya hoşuma gitmeyen hareketlerde bulunuyor demektir.Siz nasıl ki Samsung veya diğer markalar hakkında olumsuz yönde eleştiri yapma hakkına sahipseniz bende aynı hakka sahibim.Nedense her konuda Sony fanboyları bana saldırıyor.Ne alıp veremediğiniz var benimle anlamadım gitti.Siz Samsung'la ilgili bir konuda olumsuz birşey yazdığınızda ben size saldırıyormuyum ? Bırakın isteyen istediğini söylesin.Bu kadar fanboy olmayın.Sanki dininize küfrediyoruz.

Mesajını beğenme sebebimde komik olması.Yanlış anlama ... :d

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Kimseye saldırdığım yok benim. Bir şey söylüyoruz saldırma oluyor. Siz bol keseden sallarken biz saldırıyorz bak bak bak.
İşine geleni görüyorsun sadece. Benimde mesajlarıma bakarsan sony nin beğenmediğim yönlerini yazıyorum. Mesela sony güncelleme konusunda(zaman) çok sıkıntılı. Kaç zamandır bekliyorz bir güncelleme gelmedi. Bu sony nin değil hoşuma gitmeyen nefret ettiğim bir özelliği. Tabi insan neyi görmek istiyorsa onu görür niye yazıyorsam boşuna.
Eleştirin kardeşim eleştirin. Ama sallayarak değil.Ben samsungdan nefret eden bir insanım evet. Ama nedensiz değil. samsung u topa tutuyorsam sepeblerini de her zaman belirtirim mesajlarıma bakarsanız. Ki niye bakasınız işinize geleni görmek varken dimi ?
Ha birde öyle bir konuşma tarzın var ki yemin ediyorum komedi. Beni benden alıyor.
"Ben hiçbir markanın fanboyu değilim.Fanboyluk size mahsus birşey."
Sanki hani sen her zaman her yerde haklısın ama biz hep haksısız :D Nasıl oluyor o ?
Alıntı yaptığım cümleyi de her yerde söylüyorsun ve her yerde gülüyorum. Gerçekten :D
Daha neler var. Yok bu fanboyların şizofren olduğunu düşünmeye başladım bilmem ne. :))
samsung ile ilgili konulara samsung severlerin -fanboy değil yalnız dikkat!!!!- attığı mesajlara bolca gülüyorum özellikle. :))
Mesajı da niye beğendiğimi anladın sanırım. Hadi iyi forumlar samsung sever ama fanboy olmayan kardeş.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben hiçbir markanın fanboyu değilim.Fanboyluk size mahsus birşey.

Eğer forumda beni biraz tanıyorsan Samsung'uda olumsuz yönde eleştiren onlarca mesajımı bulabilirsin.Hoşuma gitmeyen veya bana göre yanlış olan birşeyi kim olursa olsun eleştiririm.Mesela ben Apple markasından ve felsefesinden zerre kadar haz almayan biriyim.Ama birçok kez bu forumda Apple'ın haklı olduğu taraflarını ve iyi yönlerini belirtip olumlu eleştirilerde de bulunmuşumdur.Sizler gibi sadece bir markaya odaklanıp o marka bizi "Mal" yerine koysa bile "Eyvallah en iyisi sensin" diyebilecek biri değilim maalasef.Eğer Sony'yi daha fazla eleştirdiğimi düşünüyorsanız demek ki bana göre Sony iyi işler yapmıyor veya hoşuma gitmeyen hareketlerde bulunuyor demektir.Siz nasıl ki Samsung veya diğer markalar hakkında olumsuz yönde eleştiri yapma hakkına sahipseniz bende aynı hakka sahibim.Nedense her konuda Sony fanboyları bana saldırıyor.Ne alıp veremediğiniz var benimle anlamadım gitti.Siz Samsung'la ilgili bir konuda olumsuz birşey yazdığınızda ben size saldırıyormuyum ? Bırakın isteyen istediğini söylesin.Bu kadar fanboy olmayın.Sanki dininize küfrediyoruz.

Mesajını beğenme sebebimde komik olması.Yanlış anlama ... :d

Hocam, forumda en sevdiğim kullanıcı sizsiniz en çok sizi takip ediyorum zira Samsung'un yaptığı her şeyi övüp, diğer markaları har vurup harman savuruyorsunuz.. Bu Fanboyluk olmaz mı? Diğer markaların yaptığı boş mu? Emek hırsızlığı mı?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hocam, forumda en sevdiğim kullanıcı sizsiniz en çok sizi takip ediyorum zira Samsung'un yaptığı her şeyi övüp, diğer markaları har vurup harman savuruyorsunuz.. Bu Fanboyluk olmaz mı? Diğer markaların yaptığı boş mu? Emek hırsızlığı mı?
Şşşt o fanboy değil. Fanboyluk bize mahsus ona değil :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Beğendiğim ultrabookları var ben alana kadar çekilmesinler sonrasında istediklerini yapabilirler :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70

Şşşt o fanboy değil. Fanboyluk bize mahsus ona değil :D

Hahaha :D Eyvallah kardeşlerim bende sizi seviyorum.Amacım bu tarz süslü kelimeler kullanarak sizin dikkatinizi çekmek.Aslında ben o cümleleri yazdığım sırada yüzümde bi gülümseme ile yazıyorum.Yani sizde benim mesajlarımı okurken gülümseyerek okuyun :d

Elimizden geldiğince fikirlerimizi, görüşlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.Herkes aynı şeyi düşünücek diye bi kanunda yok.Bu tür ufak anlaşmazlıkların meydana getirdiği sevimli tartışmalar ile birbirimizi daha da iyi tanıyoruz.Tartışmak güzeldir.Tabi dozajında olduğu müddetçe :d

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bir sekil anlasamiyoruz. Neys :d

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9

kesinlikle haklisin , resmen onboard bi ise yaramaz

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Forumda marka takıntısını uç noktalarda yaşamanın sonucu hep bu kavgalar.

El Padrino doğru söylemiş. Apple Mac'lerle iyi bir başarı sağladı ve satışlarını arttırdı, haliyle Sony'i prestijli diye alan kitle tamamiyle bu mac'lere kaydı. Lakin maclar sadece prestij değil hakettiği paranının fazlasından çok performanslı.

Birde şu var cazip gelmiyor bana Sony dizustuler.

Windows tarafında Toshiba ve Asus dışında bi marka tercih etmem.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir sekil anlasamiyoruz. Neys :d

Sen Sony'ci misin?

Reaksiyon puanı
16,128
ölümcül deney filminde ne kullanacaklar film boyunca bir çok vaio modelini gözümüze soktular şimdi çekiliyor herhalde xperia z2 bütün vaio'ları katlıcak ondan pc işini bırakıyor yada doğrusu notebook işini beceremediklerini kabul ettiler artık i7-4200m koyup ta gt710m ekran kartı koyup z500'den pahalı satarsan tabi zarar edersin sen önce adam gibi notebook nasıl olur öğren.