Sonunda Ben de Pardus'u Kurdum

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
O programlar maalesef Linux'a destek vermiyorlar. PlayOnLinux, Wine gibi yazılımlar sayesinde tam olarak olmasa da çalıştırabiliyorsun bu programları. Localhost mantığı da bildiğim kadarıyla aynı ama Linux sistem bilginin orta düzeyde olması gerekir. Dizin değiştirme, dosyaları Uçbirim'i kullanarak açma/yazma/silme gibi.

Tesekkur ederim..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Pardus sistem kaynaklarımı yedi bitirdi resmen. :) Öyle ki fanın sesinden başım ağrıdı. Bir diz üstü bilgisayarından ne kadar ses çıkabilir?

Pardus'a bağlamak istemiyorum aslında. KDE'nin problemi bu. Sistem kaynaklarını sömürüyor resmen.

Ha bir de Pardus'ta ATI Catalyst Center'ı çalıştıramadım. Zaten sürücüyü 3 kerede yükleyebildim, her seferinde erişim hatası aldım. (Uçbirim'de su - komutundan sonra bile.) Dosyaya erişim haklarını düzenleyerek hallettim. Ubuntu'da bir sudo komutu yeterliydi yahu. Çok uğraştırdı. :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
2009.1 iyidir tabi ekran kartınız x serisi değilse :D x serisi olunca işletim sistemi kendi kendine karar veriyor sistemin açılıp açılmamasına, bazen açılıyor bazen açılmıyor :lol:

sen de kurdun demek 2009.1 i. hayırlı uğurlu olsun :D ekran kartını nasıl kurdun bilmiyorum ama paket yöneticisinden birkaç tıkla kurabiliyor olman lazım... bence 2008, 2009dan daha iyi sebebi de kde3 kullanıyor olması. 4e alışamadım bir türlü. o yüzden biraz daha bekleyip (ve x serisinde problem çıkmamasını umarak :)) kurumsal 2 yüklemeyi düşünüyorum.

bu arada sisteminde ne yüklü diye sorarsanız:

win 7 pro
ubuntu (gnome/kde)
pardus 2009.1 (arada bir denk gelirse açılıyor :D)
pardus 2008.2
backtrack 4

hepsi bu kadarcık :) ben de ubuntu/gnome u keşfetmeye çalışıyorum. ilk tanışmamız, ekran kartı yüzünden biraz sıkıntılı geçti ama şimdi aramız iyi :D

he bir de unutmadan, kurulumda gördüğün Linux Dağıtımı ifadesini görünce rahatladın herhalde. Ben o kadar söyledim, dilimde tüy bitti, "işletim sistemi diyenler pardus ekibi değil ne dediğini bilmeyenler" diye ama dinletemedim :lol:

bol Pardus'lu günler dilerim :)