Son Hedef, Yeni Yamalar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft'un geçen hafta yamadığı açıklar, son kullanıcılara yeniden güvenlik tehdidi olarak geri dönüyor. Nedeni ise bir dosya türünde oluşan açıklar.

Microsoft'un geçtiğimiz salı yayınladığı ve bazılarını yüksek önem derecesine sahip olarak işaretlediği yamalar, son kullanıcılara saldırılar olarak geri dönüyor. Bunun temel sebebi, hâlen bu yamaların uygulanmadığı bilgisayarların olması veya açıkların tam olarak giderilememiş olması. Her ne kadar saldırıların birçoğu etkisiz olsa da güvenlik tehditleri sürüyor.

Hangi Bilgisayarlar Etkileniyor?

En son saldırılarda Windows Metafile (WMF) veya Enhanced Metafile (EMF) dosya türlerinin oluşturduğu çeşitli gedikler başrolü oynuyor. Güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre, GDI (Graphics Device Interface) açığı saldırılarını deneyen birkaç site bulduklarını ama bir şekilde kötü niyetli kodun karşı makinede tam olarak çalıştırılamadığı belirtiliyor. Etkilenen işletim sistemleri arasında SP1'li Windows Vista ve Windows Server 2008'de bulunuyor.

Bilgi için: Microsoft (İngilizce)
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Ne olacak canım onada bir yama yayınlar tamamdır alışkın millet nasıl olsa sürekli yama yapmaya :D

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ne zaman açıkları kapalı windows kullandık ki.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
Ne zaman açığı olmayan bir işletim sistemi kullandın ki ???

Açığı olup olmadığını nasıl anlarsın ki? Windows'un adı çıkmış dokuza inmez sekize. Daha önceki başlıklarda bir arkadaşımızın windows için "işletim sistemi adı altında yamalar topluluğu" tabiri kullanması gayet içler acısı bir durum Windows için, değil mi?
Kullanıyorum, tamam; ama bu laf atmayacağım manasına gelmez, hele hele sevdiğim manasına hiç gelmez.

lafımı da atıyorum, XP hiçbir zaman açıklarını kapatamayacak bir işletim sistemi, oraya yama buraya yama, yama yamayı örte örte iyice delik deşik bir şey oldu çıktı.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İşletim sistemlerini hazırlayanlar insanlar olduğu sürece daima açıkları olacaktır,anlamaya gerek yok :)