- Reaksiyon puanı
- 1,812
hayatını kaybeden sayısı 912 olmuş.
Bir günde insanların dünyası tersine döndü. Ne güzel kar tatili haberleri geliyordu herkes mutluydu vs vs. Şimdi ülke olarak şoktayız.hayatını kaybeden sayısı 912 olmuş.
Yabancı kaynaklarda daha fazla gösteriyor.hayatını kaybeden sayısı 912 olmuş.
Hayatta inanmadığımız yok artık dediğimiz şeyler başımıza geliyor.Şöyle bir söylenti var. 2-3gün önce boğaza gölcük depreminde de yanaşmış olan bir amerikan gemisi yanaşmış ve fay hattı olmayan kağıthane'de 4.6 şiddetinde deprem olmuş. Ardından yine yanaştığı gün bu deprem oluyor, fay hatlarını patlattığı söyleniyor sismik dalgalar ile. İnanan çok var bu söze fakat ben inanmıyorum, sadece böyle bir görüşde var onu yazayım dedim.
99 depreminde yanlış hatırlamıyorsam 17Bin kişi hayatını kaybetmişti. Umarım o kadar artmaz.Yaklaşık 1200 kişi yazmışlar.
Öyle hayatta herşey olabilir. Yıllar önce Amerika teslanın projelerini çalışmasını ele geçirdi. Öldükten sonra. Bu deprem projesi de vardı. Doğru yanlış bilemeyiz.Hayatta inanmadığımız yok artık dediğimiz şeyler başımıza geliyor.
Her ihtimale inanıyom malesef.
Aslında daha çok kişinin öldüğü ama o kadar açıklandığını duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama.99 depreminde yanlış hatırlamıyorsam 17Bin kişi hayatını kaybetmişti. Umarım o kadar artmaz.
Medya yavaş yavaş veriyor olabilir insanlar etkilenmesin diye.Aslında daha çok kişinin öldüğü ama o kadar açıklandığını duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama.
Herhalde bilgisayarım falan umrumda olmazdı, telefonumu, kuşumu ve montumu alır çıkar giderdim aklıma gelirse kasayı kucaklardım belki.Burada deprem olsaydı aslında direk aşağı inmek yerine (Monitörümü, tabletimi ve telefonumu alırdım) belki size saçma gelecek ama bunlarda kolay alınmıyor. Varsın yoksun diğer eşyalar zarar görsün.
dedem 30 Bin kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti.Aslında daha çok kişinin öldüğü ama o kadar açıklandığını duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama.
öyle bişey mümkün değil İstanbul da çok sayıda mikro faylar da varmış o deprem de bilinmeyen fayda olmuş ... başımız sağ olsun ölenlere Allah rahmet eylesin yaralananlara geçmiş olsun.Şöyle bir söylenti var. 2-3gün önce boğaza gölcük depreminde de yanaşmış olan bir amerikan gemisi yanaşmış ve fay hattı olmayan kağıthane'de 4.6 şiddetinde deprem olmuş. Ardından yine yanaştığı gün bu deprem oluyor, fay hatlarını patlattığı söyleniyor sismik dalgalar ile. İnanan çok var bu söze fakat ben inanmıyorum, sadece böyle bir görüşde var onu yazayım dedim.
O an o panikle kim olsa birşey yapamaz. Dolabın olmadığı lavabo dan uzak boş duvar olacak oraya çökeceksin cenin pozisyonunda. Köşe de olabilir. Kolonda.Burada deprem olsaydı aslında direk aşağı inmek yerine (Monitörümü, tabletimi ve telefonumu alırdım) belki size saçma gelecek ama bunlarda kolay alınmıyor. Varsın yoksun diğer eşyalar zarar görsün.
Liseli düşüncesi.Burada deprem olsaydı aslında direk aşağı inmek yerine (Monitörümü, tabletimi ve telefonumu alırdım) belki size saçma gelecek ama bunlarda kolay alınmıyor. Zaten deprem zarar verecek daha maddi fazla zararı önlemek adına almak lazım bence. Varsın yoksun diğer eşyalar zarar görsün.
Kasayı boşverin yenisi alınır bu saydıklarım bence yeterli. O telaşta kasayı mı düşüneceğiz birde.Herhalde bilgisayarım falan umrumda olmazdı, telefonumu, kuşumu ve montumu alır çıkar giderdim aklıma gelirse kasayı kucaklardım belki.
Kasa hepsinden pahalı hocam. Konuşmanın pek anlamı yok aslında böyle diyoruz ama deprem anında aklımıza gelen en son şey olacak bunlar.Kasayı boşverin yenisi alınır bu saydıklarım bence yeterli. O telaşta kasayı mı düşüneceğiz birde.
Benim ilk gelen şey olacak "bana az çok zarar gelsin ama eşyama gelmesin" misali...Kasa hepsinden pahalı hocam. Konuşmanın pek anlamı yok aslında böyle diyoruz ama deprem anında aklımıza gelen en son şey olacak bunlar.
Sistemim eski (12 yıllık) olduğu için kasayı saf dışı bıraktım yenisi gelsin diye ?Kasa hepsinden pahalı hocam.
Sanmıyorum ya aklınıza geleceğini. Evcil hayvanınız falan varsa mesela monitörden öncedir bence. Ben kuşumu almadan çıkmam herhalde hayvan 4.5-5 yıldır benimle beraber hep beni mutlu etti, onu kurtarmak boynumun borcudur.Benim ilk gelen şey olacak "bana az çok zarar gelsin ama eşyama gelmesin" misali...
Evcil hayvan olmadığı için aklıma elbet gelecek.Sanmıyorum ya aklınıza geleceğini. Evcil hayvanınız falan varsa mesela monitörden öncedir bence. Ben kuşumu almadan çıkmam herhalde hayvan 4.5-5 yıldır benimle beraber hep beni mutlu etti, onu kurtarmak boynumun borcudur.
Önemli olan canlılar. Diğerleri bir şekilde alınır telafi edilir.Sanmıyorum ya aklınıza geleceğini. Evcil hayvanınız falan varsa mesela monitörden öncedir bence. Ben kuşumu almadan çıkmam herhalde hayvan 4.5-5 yıldır benimle beraber hep beni mutlu etti, onu kurtarmak boynumun borcudur.
Bizim ev çöktü derken??bizim evde çöktü :') arkadasımın biri yoğun bakımda durumu kritik kabus gibi birgün
Hahaha şaka gibi Japonya da 9 derece siddetinde deprem oluyor olenler sadece tsunamiden ölüyor, raylı sistem bulmuslar binalarida sağlam 1 tane bile yikilan bina yok. Türkiye de 7 derece siddetinde yamulsun. Özellikle bu yol aşırı özensizliğin ve umutsamazlığın göstergesidirGeçmiş olsun.
---------------------------------------------
Şu yola bakın yaş pasta zannettim.
Ekli dosyayı görüntüle 178559
Konya'da değilmiydin? Bildiğim kadarı ile konyada çöken ev vb yok.bizim evde çöktü :') arkadasımın biri yoğun bakımda durumu kritik kabus gibi birgün
Ben hataylıyım Konya'da yasıyorum ama ailem orda ?Konya'da değilmiydin? Bildiğim kadarı ile konyada çöken ev vb yok.
Enkaz biliyor musunBizim ev çöktü derken??
Çok geçmiş olsun hocam.Ben hataylıyım Konya'da yasıyorum ama ailem orda ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Enkaz biliyor musun
bizim evde çöktü :') arkadasımın biri yoğun bakımda durumu kritik kabus gibi birgün
Arkadaşınız umarım iyileşir. ?Evden bişey alacak kadar vakti bırak duymaya bile vakitleri olmamış yataklarında öldü insanlar ??Allah'ım sen yardım et.gunlerdir ne uyku uyuyabiliyoruz ne yemek yiyebiliyoruz acınız acımızdır