Son cemre düşüyor! Hafta sonu hava nasıl olacak?

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; hava sıcaklığı doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde il il hava sıcaklıkları ise şöyle;

415420110118094806886.jpg


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Artvin, Zonguldak, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SON CEMRE TOPRAĞA DÜŞÜYOR

Baharın müjdecisi olan son cemre toprağa düşüyor. 5-6 Mart tarihleri arasında düşecek cemrenin ardından hava sıcaklığı hissedilir oranda artacak.

Kor halindeki ateş anlamına gelen cemrenin birincisi 19-20 Şubat'ta havaya, 26-27 Şubat'ta ise suya düşmüştü. Soğuk günlerin geride kaldığını belirten cemrelerin ardından 6 Mayıs'ta da Hıdırellez günleri başlayacak.

Cemrelerin ardından ağaçlar da yavaş yavaş çiçeklenmeye başlıyor. Çiçekler ağaçlarına güzel bir görünüm kazandırırken görenleri de etkiliyor. Özellikle dört mevsimin yaşandığı Çukurova Bölgesi'nde bahçeler rengarenk bir görüntü sergiliyor. Portakal ağaçları yapraklarını yenilerken, bazı ağaçlar da fışkınlarıyla dikkat çekiyor. Cıvıl cıvıl kuşların dallarına konduğu ağaçlar seyredenlere de keyif veriyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu geçecek.(7)

ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu.(8)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(13)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(18)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(7)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu.(-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik çevreleri) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

EGE: Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, batısı ile Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Kayseri çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Zonguldak, Düzce, Bolu ve Karabük çevreleri hafif yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karlakarışık yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Artvin çevreleri ile kıyıların yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevreleri sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ANKA - CİHAN - Haber7
 

adrasa

Dekan
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
vay be ankarada son kışımıda geçirdim bir daha ki kış bursada'yım :)
 

by efsane

Rektör
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Eğer yarın Yağmur yağarsa elazığda hayata küserim :D
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Amasya donuyor valla.:D
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Güneşli demiyor, parçalı bulutlu diyor. :)
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
İstanbul -2, İzmir'de bile kar yağacak

Türkiye Mart ayının ikinci haftasında yoğun kar, tipi ve fırtınaya tutulacak. İstanbul Boğazı'na kar yağabilir, sıcaklık -2 derece hissedilecek. Fırtınanın hızı 80 kilometreyi geçecek.


istanbul-2-izmir-de-bile-kar-yagacak-1183030.Jpeg

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hafta başından itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını belirterek, poyraz fırtınası ve kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı.

Çağlar, genel müdürlükte düzenlediği basın toplantısında gelecek haftaya ilişkin meteorolojik tahminlerde bulundu.

Hafta başından itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini, özellikle vatandaşların pazartesi, salı, çarşamba günleri kendi araçlarıyla yola çıkmamaları uyarısı yapan Çağlar, toplu taşım araçlarının kullanılmasını tavsiye etti.

Çağlar, hava sıcaklığının pazartesi günü Marmara başta olmak üzere batı bölgelerinde, salı ve çarşamba günleri ülke genelinde hissedilir derecede (8-10) azalacağını, rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Karadeniz de pazar gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle pazartesi ve salı günleri "poyraz fırtınası" şeklinde esmesinin beklendiğini kaydetti.

Çağlar, poyraz fırtınasının yaratacağı hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşüne ve kar yağışının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Mehmet Çağlar, önümüzdeki haftaya ilişkin meteorolojik tahminleri şöyle sıraladı: -Yurdumuz 6 Mart Pazar gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağış bekleniyor. Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olarak beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Bilecik, Kütahya ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

-7 Mart 2011 Pazartesi günü bu yağışlı sisteme Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın eklenmesiyle, batı bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) sıcaklık düşüşü bekleniyor. Bu düşüşle birlikte İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz’de kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Akdeniz kıyılarında (Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay) kuvvetli sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Pazartesi günü özellikle Marmara, Ege ve Batı Karadeniz;de poyraz fırtınasına (saatte 80 – 100 km.) dönüşmesi bekleniyor.

-8 Mart 2011 Salı günü; ülke genelinde devam edecek yağışların, soğumayla birlikte kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Kar yağışlarının özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Düzce, Bolu, Afyon, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney kesimlerdeki sağanak yağışın Antalya, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

-9 Mart Çarşamba günü; ülke genelinde devam edecek yağışların, kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Kar yağışlarının özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Sinop, Bartın, Düzce, Bolu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Siirt, Şırnak ile Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney kesimlerdeki sağanak yağışın Antalya’nın doğu ilçeleri ile Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde etkili olacağı öngörülüyor.

-Kar yağışının perşembe ve cuma günleri iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.




http://gundem.milliyet.com.tr/istan...em/gundemdetay/04.03.2011/1360011/default.htm



counthighlight.ashx


 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Geçin şu kar yağacak ayaklarını yavv.. Hemde İzmir e duyda inanma... Bu saatten sonra yağarsa ancak ülkenin doğusuna yağar batıya veya güneye bişey yağacağını sanmiyorum....
 

REDFOKS

Rektör
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
bu kış boyu kar yağacak dedi durdular hani nerede kar ne arar bazarda yani..
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Karı görüp kayamadık bir türLü bu sene.
 

keyloger

Rektör
Emektar
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
235
Puanları
63
Geçin şu kar yağacak ayaklarını yavv.. Hemde İzmir e duyda inanma... Bu saatten sonra yağarsa ancak ülkenin doğusuna yağar batıya veya güneye bişey yağacağını sanmiyorum....

valla yağar mı bilemem ama inanın şu an izmir çok soğuk. :)
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Toroslarda avokado yetişiyor deyin inanırımda bu saatten sonra İzmir e kar yağacak diyorsunuz yaaa...:D:D:D:D:D:
 

Kriptex

Profesör
Katılım
20 Haziran 2010
Mesajlar
1,358
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Bencede yagsin artik beyaza hasret kaldik :)
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
15 gündür hava kapalı ve çok soğuk.
Bir şey yağmıyor,tam bulanımlık hava anlayacağın :)
 

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Arkadaşlar, çoğunuz bilmezsiniz ama eskiye oranla gerçekten bir kütlesel ısınma var.
1960'ların ikinci yarısında yine burada, Kalamış'ta yani sıfır yükseltide yaşıyordum.
O dönemler 20 Ağustos ve 20 Nisan'da soba yaktığımızı anımsarım.
Eskiden kalan,
"Cüce Şubat kar yapmadan gitmez."
"Mart kapıdan baktırır, kazma, kürek yaktırır."
"Kork Nisanın beşinden, öküzü ayırır eşinden." gibi mevsimlerle ilgili bazı sözler unutuldu gitti.
Yine de meşhur 7 Mart 1987'deki kar gibi, gün dönümleri ve son cemre'ye denk gelen 7 - 11 Mart arası kar tehlikesine hala açık.
Mamafih, çok ürkünç olmamakla beraber, kar yağması da olası.
Amma, nerede o eski kışlar.
Pamuk gibi kar, soba üstünde kestane.
Bir kaç yıl sonra yüksek kesimli illerimiz hariç, kar'a bile hasret kalabiliriz.
 

Son mesajlar

Üst