Sniper Elite V2 - İnceleme

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
header_292x136.jpg

Geliştirici ve Dağıtımcısı Rebellion, 18 ekim 2005 tarihinde Sniper Elite isimli oyunu piyasaya sürmüştü. Aradan geçen yıllarda tam ümit kesilmişti ki Sniper Elite V2 duyuruldu ve 4 Mayıs 2012 tarihinde sevenlerinin huzuruna çıktı.

image015ke.jpg

Kahramanımız geri dönüyor

İlk oyunda canlandırdığımız Karl Fairburne, SEV2 ile tekrar aramıza dönüyor. Oyunda ki senaryo oldukça sıradan. Amacımız Ruslar, Almanların teknolojisini çalmak istiyor. Bizde Karl Fairburne olarak buna engel olmaya çalışıyoruz.

image006jd.jpg

En ölümcül X-Ray görüntüsü

Bir çok sniper oyununda mermi namludan çıkıp hedefe isabet ettiğini yavaşlatılmış kamera ile görebiliyorduk. Bu sefer durum biraz daha geliştirilmiş. Oyunda 2 sefer denk geldiğim bir durum var. Hedefi vurduğumuzda hedefin neresinden vurulduğunu, hangi kemiklerin parçalandığını görebiliyoruz. Bu durum ilk bakışta vahşice geliyor olasa da, neticesinde bu bir savaş ve biz bir keskin nişancıyız.

image007qu.jpg

Hey, yapay zeka ben buradayım !

Oyunda ki yapay zekaya değinecek olursak, 3 faklı zorluk seviyesi var. Eğer kendinizi test etmek istiyorsanız en zorda oynamanızı tavsiye ederim. Eğer standart zorluk seviyeleri size uygun değilse zorluk seviyesini ayrıntılı olarak kendiniz ayarlayabilirsiniz.

image002xl.jpg

Silahlarımız ve Görevler

Oyunda silahların üzerinde yeteri kadar yoğunlaşılmış.Karabiner 98k, Mosin–Nagant, MP 40, Colt, Welrod, el bombası, mayın ve taş. Evet taş deyip geçmeyin, oyunda hedefin dikkatini dağıtmanın en etkili yönlerinden biridir.
Tabi görevler için aynı şeyleri söylemek zor. Sıradan bildiğimiz görevler var. Git önemli kişiyi öldür, şu planları çal, suikast düzenle gibi çeşitli olmayan bilindik görevler.

image022dd.jpg

Taktiksiz keskin nişancı oyunu olmaz.

Evet belki görevler tek düze olabilir. Ancak görevleri tamamlayabilmek için taktik şart. Örneğin hedef gelmeden önce gizlice yola patlayıcı yerleştirip, patlayıcıyı gören iyi bir çatı buluruz. Tabi tüfek ateşlenince gelecek olan düşman birliklerini bertaraf etmek içinde mayın kullanırız. Daha sonra hedef konvoy ile gelirken, çatıdan patlayıcıya 1 el ateş ederiz. Ve evet görev tamamlandı. Hadi birazda Multiplayer kısmına göz atalım.

image012zq.jpg

Heeeyt var mı bana yan bakan ? Yada yanımda olan ?

Evet gelelim çoklu oyuncu modlarına. Oyunda 4 adet co-op modu var.
1. Mod, camping haritasını arkadaşlarımız ile oynamamızı sağlayıyor,
2. Mod üzerimize akın akın gelen askerler ile arkadaşlarımızla beraber başa çıkmamız amaçlanıyor.
3. Mod bozuk bir aracı tamir edip kaçmamız amaçlanıyor.
4. Mod Oyuncular beraber düşmana karşı savaşıyor.

Co-op modunun yanı sıra PC için 12 kişiye kadar Team Deathmatch tarzında, herkesin birbirine girdiği amaçsız bir mod var.
Tabi belirtmek isterim TDM modu xbox360 ve ps3 için değil. Sadece PC sürümü için.

image008wl.jpg

Evet manyak gibi sabaha karşı 3:20 geçe hazırladığım bu incelemeyi sonlandırma zamanı geldi.
Özetle tek seferlik "oyna, bitir, sil" mantığında bir oyun olmadığını vurgulamak isterim. Oyun, özel yapay zeka ayarlanabilmesi, x-ray tarzı bir özellik olması, taktiksel detaylara önem verilmesi, co-op modları gibi çeşitli artılara sahip. Rebellion gerçekten iyi iş çıkarmış.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Gerçekten güzel bir oyun aynı güzellikte bir inceleme olmuş. Ayarlardan slow motion ölümlerin sıklığını yükseltebiliyorsunuz. Ama bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Her öldürdüğümüz adam slow motion olunca "e yeter artık" diyorsunuz. Oyunda keşke sniper için daha fazla araç gereç olsa demiştim. Sonradan oyunun 2. Dünya savaşında geçtiği aklıma geldi. :) Umarım bir sonraki oyun günümüz zamanında geçer :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sistem gereksinimi neki acaba benim pc oynarmı bunu denemek isterdim.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
walla ben mediumda oynuyorum hight ve yanlş atırlamıorsam ultrada oyun ağır çalışıyor.mağlum laptop.
gerçekden muhteşem bir oyun, insan zevk alıyor

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
sistem gereksinimi neki acaba benim pc oynarmı bunu denemek isterdim.

Sistem gereksinimleri gayet makul seviyede. Ama xp desteği yok.

OS: Microsoft® Windows® Vista (Service Pack 2) or Windows® 7 (Windows® XP is NOT supported)
Processor: Dual-core CPU with SSE3 (Intel® Pentium® D 3GHz / AMD Athlon™ 64 X2 4200) or better
Memory: 2GB system memory
Hard Disk Space: 10GB of free drive space
Video Card: Microsoft® DirectX® 10.0 compatible graphics card with 256 MB of memory (NVIDIA® GeForce® 8800 series / ATI Radeon™ HD 3870) or better

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=64474]ozkanbey[/MENTION] tşk

sadece ekran kartı biraz sıkıntı yaratabilir 8600 GT benimki.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Ayrıca bir şey farkettim mermi yolu lazer gibi düm düz gidiyor. Mesefe arttıkça mermi yere düşmüyor.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Ayrıca bir şey farkettim mermi yolu lazer gibi düm düz gidiyor. Mesefe arttıkça mermi yere düşmüyor.

Elit zorlukta, yani en zorda oynadığın zaman rüzgar ciddi anlamda etki yapıyor. Kolayda oynadığın zaman rüzgarın bir etkisi olmuyor. Ben gecenin geç olması sebebiyle en kolayda oynadım. maksat resim alıp inceleme yapmak :)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Elit zorlukta, yani en zorda oynadığın zaman rüzgar ciddi anlamda etki yapıyor. Kolayda oynadığın zaman rüzgarın bir etkisi olmuyor. Ben gecenin geç olması sebebiyle en kolayda oynadım. maksat resim alıp inceleme yapmak :)

Bende kolayda oynamıştım demek ki oyuna baştan başlamam gerekiyor :D

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
oyunu bitirdim hatta hitleri öldürdüğü DLC sini de oynadım güzel vakit geçirten bir oyun. tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
oyunu kurdum ne ateş ediyor ne nişan alıyor. yani mouseyi sadece yön olarak kullanabiliyorum. kaldırıp yeniden yuklemem sorunu gıderır dıye dusundum ama olmadı. yardımcı olursanız sevinirim...

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Elinize sağlık fakat inceleme biraz kısa olmuş sanki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Oyunu kurup ateş edemeyen arkadaşlar, ilk başta oyunun nasıl oynandığını gösteriyor ve sizin orada dürbünü kullanmanız gerekiyor. B ye basıp dürbünü alabilir, mouse topuyla yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.