Sms ile Telefon Kitleme

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kaynak: http://mertkanelpeze.wordpress.com/2010/11/30/sms-ile-telefon-kilitleme/

Telefonunuzu evinizde veya ofisinizde unuttuğumuzda gelen mesajları veya telefonumuzun içeriğini saklamak herkesin içinde bulunan bir şeydir sanırım. Nokia Symbian işletim sistemli telefonların %70′inde telefonu uzaktan sms ile kitleme imkanı mevcut. Yazacağım metodu nokia 5800 Xpress Music ,N97 ve N96′da denedim sadece N96 umdugumuz gibi çalışmadı. Telefonu sms ile kilitlerken gonderdigimiz sms bizden yaklaşık 1 tl götürmekte bilmenizde yarar var

Telefonumuzun menüsünden Araçlar / Seçenekler / Güvenlik Ayarları – sekmelerini izliyoruz ve Telefon ve SIM seçeneğine giriyoruz.

Açılan menüde Uzaktan Kilitlemeye İzin Ver seçeneğine EVET diyoruz.

Beş karakterli yazıdan , rakamdan veya her ikisinden oluşan şifremizi giriyoruz.

ve işlemimiz bitiyor işte sonuç ;

sms-lock.jpg

Daha sonra belirlediğimiz şifreyi herhangi bir numaradan SMS olarak telefonuma gönderirsek telefonumuz kilitlenmiş olacak ve açılması için başta belirlediğimiz veya mevcut olan güvenlik kodunu isteyecek.

Ben denemelerimde SMS gönderirken sadece şifreyi gönderdim ve sorunsu çalıştı. Artık Symbian kullanmadığım icin deneme imkanımda yok. Eğer imkanı olanlar şifreyi yazıp bosluk birakip rastgele birşeyler daha yazip gonderirlerse sistemin esas calışma standardınıda öğrenmiş oluruz.

Hatta deneyenler buraya yazarsa sevinirim

Reaksiyon puanı
2,148
Ben bunu kullanıyordum, sadece ne belirlediyseniz onu yazmanız gerek. Küçük büyük harf de fark ediyor. Şifreye ne koyduysanız onu yazmalısınız telefonu kilitlemek için.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
güzel yetenek gizli bilgiler olunca kullanmak gerek :)