Slax Linux'u hdd ye kurmak

odahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MErhabalar, bildiğimiz kadarıyla slax usb bellek üzerinde live cd gibi çalışıyor.

Benim istediğim SLAX'ı normal linux dağıtımları gibi USB belleğe değilde HDD diske kurmak. Bu mümkün mü? Slax benzeri sistemlerde yapıldığını gördüm ama slaxda bu mümkün mü ?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
kurulur da slaxın esprisi usbden çalışabilmesi :) hddye xubuntu kurun :)

bsekerciler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sabit diskinize bir dağıtım kuracaksan Debian gücünün son kullanıcıya entegre edilmiş hali olan Linux Mint Debian Edition kur. Cinnamon veya Mate masaüstlerinden yana tercihini kullan derim.
Slax Linux'u sabit diske tabi ki kurabilirsin. Booter eklenir, veya sabit diske kurarken usb stick mantığı uygularsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
USB'ye kurulduğu gibi HDD'yede kurulabiliyor. Kendi açılış yöneticisi diğer sistemi algılamadığı için, Çift sistem olarak kullanmak istiyorsan, açılış parametrelerini diğer Linux veya Windows açılış parametrelerine el ile eklemek zorundasın. İsterden Windows'un C diskine bile kurabilirsin ve aynı disk'ten istediğin sistemi seçip başlatabilirsin. Parametreler ise Slax zip dsyasının içinde bulunan bir yardım belgesinde yazıyor. Yeterli sistem bilgisine sahip değilsen, çift sistem olarak kurmayı deneme derim. Bir Bilgisayara tek sistem olarak kuracaksan, kurulum için çalışan bir ikinci Bilgisayara, veya Flash bellekten çalışan Slax'ın kendisine ihtiyacın var.