Skystar 2 bağlantısı?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Arkadaşlar bir internet sitesinden skystar2 digital tv kartı aldım.Şimdi kart gelince kasanın içinde nereye nasıl monte ederim bilmiyorum.Bunun için resimli anlatım var mıdır?

YOksa bir bilgisayarcıya yaptırmak daha mı mantıklı?

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bunun için resimli anlatıma gerek yok.
Bir tane tornavidaya ihtiyacın var, kasanın yan kapağını aç, önce ceyranı kes :) , Boş bulduğun PCI yuvasına kartı tak, Kasayı kapat, çalışmaya hazır, Sürücüleri kurmayı unutma...

PCI Slotları
agp-pci.jpg

Aynı Aşağıdaki resimdeki ekran kartı gibi
pict0007yj3.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
peki arkasındaki kablo girişi dışarıda kalacak mı bu şekilde?Tv kartının arkasındaki anten girişimidir ondan bahsediyorum:)

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boş PCI yuvasına takarken yukardaki resimde gördüğün gibi metal parça var.O metali sökmen gerekecek.Ama zorlanacağın belli birde driver tanıtma,frekans yükleme sorunu yaşayacaksın.Umarım uydu yayının merkezi sistem değildir.Çünkü merkezi sistemlerde pc den uydu izlemek sorun oluyor.Çok işin var söyliyim şimdiden.Aldığın kart çok iyi bir kart.Şimdiden hayırlı olsun.http://www.skystar-2.com/ bu site ilerde çok işine yarayacak.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
merkezi sistem değil.Ben bilgisayara kartı takabilsem geri kalan işleri yapabilirdim ama bilgisayarcı yolu görünüyo biz anlaşılan:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Zorhak, 2004 ten bu yana kullandığım bir kart SS2.
Bence donanım konusunda çok iyi değilsen bir bilgisayarcıya git.
Her PCI yuvası kabul etmeyebiliyor.
Sistem kilitlenip kalıyor.
Mesela bende PIV Asrock anakart üzerinde 3 PCI var
SS2 orta PCI yuvasında.
Tercih senindir fakat uğraşmak istemezsen bir bilgisayarcıya gitmeni öneririm.

Donanım hallolduktan sonrası ise çocuk oyuncağı.

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Metal dalgalardan birini söküp o yuvaya iyice oturt bi.Zorla biraz iyice otursun kart.Vidasını takmayı unutma.Vidayı takabiliyorsan doğru yoldasın demektir:D.Driver tanırsa tamamdır.Olmadımı götürürsün.Uğraşmadan olmaz bilgisayar bu biraz çıldırman lazım.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ZorhaK şaka mı yapıyorsun, ne zamandır SDNdesin, SDNdeyiz. 2 vida söküp bir tv kartı bağlıyamıyız... :D

Al eline tornavidayı gir bilgisayara... :D Korkma bir şey olmaz.

TV kartının arkasındaki bağlantı birimleri illaki dışarıda kalacak, kartı PCI yuvasına cuk diye ottutturduğunda göreceksin. By_erdal'ın dediği gibi sadece bir metal parça kıracaksın veya açık bir yer varsa oraya da takabilirsin. Ama dikkat et eğer vücudunda statik elektrik birikmiş işe onu önce toprağa felan basıp üzerinden at ondan sonra işe başla.

Kolay gelsin korkma, çekinme bilgisayar dediğin tek fişi olan elektronik bir yığıntı :D