Skolyoz

Yahya Furkan

contravolta
Emektar
Reaksiyon puanı
4,898
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 13. Skolyoz hastalığım var. Omurgalarda ki bir rahatsızlık galiba. Çok önceden beri vardı. Ama şimdi gerçekten fazlalaştı bir omzum daha aşağıda çok belli olmuyor ama hissediliyor düzeltmek için yüzmeye gidiyordum ama bıraktım sudan korkuyorum, barfiks yapıyorum fakat fazla dayanamıyorum çabuk yoruluyorum. Basketbol oynuyorum ama sahalar kapalı. Malum virüs var. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum benim yararıma ne varsa ya çabuk sıkılıyorum yada çabuk bırakıyorum yapmayı :D . Sizce hangi sporlarla uğraşmalıyım? Ne yapmalıyım?

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Bende skolyoz hastasıyım eylül ayında 2 ameliyat geçirdim ve şimdi daha iyi durumdayım spor pek etki etmez kesinlikle sana verilen egzersizleri yapmalısın doktora gidiyorsan o senin durumuna göre egzersiz verir ileriyse malesef ciddi ameliyatlar geçirebilirsin bu arada doğuştanmı

Yahya Furkan

contravolta
Emektar
Reaksiyon puanı
4,898
Bende skolyoz hastasıyım eylül ayında 2 ameliyat geçirdim ve şimdi daha iyi durumdayım spor pek etki etmez kesinlikle sana verilen egzersizleri yapmalısın doktora gidiyorsan o senin durumuna göre egzersiz verir ileriyse malesef ciddi ameliyatlar geçirebilirsin bu arada doğuştanmı
Doğuştan mıydı hatırlamıyorum ama bana egzersiz verilmedi. Galiba en son çok önce doktora gittiğimden. Bir de ameliyat olunca tan olarak iyileştin mi?

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Doğuştan mıydı hatırlamıyorum ama bana egzersiz verilmedi. Galiba en son çok önce doktora gittiğimden. Bir de ameliyat olunca tan olarak iyileştin mi?
Durumuna bağlı ciddiyse 1 ameliyat yetmez düzenli olarak doktora gitmelisin yoksa ergenlik döneminde olduğun için çok ciddi şekilde eğilebilirsin sonuçları şöyle olur:rahat nefes alamazsın,diğer insanlara göre eğik ve yavaş olursun,çabuk yorulursun ama hemen endişelenme doktora gitmeni tavsiye ederim(ben toplamda 7 ameliyat geçirdim ve yeni yeni iyileşiyorum durumuna bağlı)

morofobik

Profesör
Reaksiyon puanı
6,912
Arkadaşım skolyoz hastasıydı 15 santim eğriliği vardı düzenli spor, egzresiz sonucu eski sağlığına kavuştu ama allah belasını versin beni sırtımdan bıçakladı hakkımı da helâl etmiyorum naparsa yapsın.

Yahya Furkan

contravolta
Emektar
Reaksiyon puanı
4,898
Arkadaşım skolyoz hastasıydı 15 santim eğriliği vardı düzenli spor, egzresiz sonucu eski sağlığına kavuştu ama allah belasını versin beni sırtımdan bıçakladı hakkımı da helâl etmiyorum naparsa yapsın.
Geçmiş olsun ? Ona Yaptığının Bedelini ödetir Yüce Allah. Kuşkun olmasın. İyi günler :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durumuna bağlı ciddiyse 1 ameliyat yetmez düzenli olarak doktora gitmelisin yoksa ergenlik döneminde olduğun için çok ciddi şekilde eğilebilirsin sonuçları şöyle olur:rahat nefes alamazsın,diğer insanlara göre eğik ve yavaş olursun,çabuk yorulursun ama hemen endişelenme doktora gitmeni tavsiye ederim(ben toplamda 7 ameliyat geçirdim ve yeni yeni iyileşiyorum durumuna bağlı)
Sağol ?

Son düzenleme:

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 13. Skolyoz hastalığım var. Omurgalarda ki bir rahatsızlık galiba. Çok önceden beri vardı. Ama şimdi gerçekten fazlalaştı bir omzum daha aşağıda çok belli olmuyor ama hissediliyor düzeltmek için yüzmeye gidiyordum ama bıraktım sudan korkuyorum, barfiks yapıyorum fakat fazla dayanamıyorum çabuk yoruluyorum. Basketbol oynuyorum ama sahalar kapalı. Malum virüs var. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum benim yararıma ne varsa ya çabuk sıkılıyorum yada çabuk bırakıyorum yapmayı :D . Sizce hangi sporlarla uğraşmalıyım? Ne yapmalıyım?
Bende voleybol oynuyorum yaşım 13 ama skolyozum var. Çok doktora gittim ama tek çare ya ameliyat ya korse diyorlar. Korseyle voleybol oynayamam. Bu yüzden garip esneme hareketleriyle güya skolyozu geçirten bi yöntem varmış onuda denedim ama o da sadece para tuzağı 1 gram düzelme olmadı

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Bende voleybol oynuyorum yaşım 13 ama skolyozum var. Çok doktora gittim ama tek çare ya ameliyat ya korse diyorlar. Korseyle voleybol oynayamam. Bu yüzden garip esneme hareketleriyle güya skolyozu geçirten bi yöntem varmış onuda denedim ama o da sadece para tuzağı 1 gram düzelme olmadı
Doğuştan değil demi benimki doğuştan olduğu için 7 ameliyat geçirdimde

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
251
Ben de iki seni önce skolyoz ameliyatı olmuştum ve derecesi kritik düzeye gelmişti.Ameliyattan önce her 6 ayda bir kontrole gidiyordum doktora onun belli bir derecesi var doktor seni ona göre yönlendiriyor.Ama mutlaka düzenli doktor kontrolüne gitmen lazım çünkü derece 1 sene içinde bile çok fazla artabiliyor eğer derecen düşükse bildiğim kadarıyla korse,yüzme ve barfiksle geçirilebiliyor.Ama dediğim gibi mutlaka kontrol altında olsun.

Yahya Furkan

contravolta
Emektar
Reaksiyon puanı
4,898
Ne demek bir şey daha sorucam düzenli gidiyomusun ve en son ne zaman gitti
Yok düzenli değil. Arada bir gidiyorum

Geçmiş olsun, bence doktora gidin.
Sağolun ?

Bende basketbol oynuyorum o yüzden korse ye hayır diyorum . Ameliyat olmak ta istemiyorum egzersiz diyorlar ama ne yapsam düzelmiyor dediğin gibi.

Malesef 1.50 civarı ?

Yahya Furkan

contravolta
Emektar
Reaksiyon puanı
4,898
Peki hastalığın sebebi ne
"Skolyoz Nedenleri
Skolyoz nedenlerini kısaca şöyle açıklanabilir; Doğumsal omurga kemik yapısı bozuklukları kaynaklı konjenital skolyoz. Erken çocukluk çağında başlayan infantil ve juvenil skolyoz. Nöromüsküler nedenlere bağlı, müsküler distrofi vb. kas hastalıkları kaynaklı skolyoz."

Yazmaya üşendim kopyaladım geldim ?
Kısaca omurga bozukluğu diye biliyorum doğuştan olabiliyor veya sonradan olabiliyor

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Yok düzenli değil. Arada bir gidiyorum

Sağolun ?

Bende basketbol oynuyorum o yüzden korse ye hayır diyorum . Ameliyat olmak ta istemiyorum egzersiz diyorlar ama ne yapsam düzelmiyor dediğin gibi.

Malesef 1.50 civarı ?
Düzenli gitmen senin yararına olur boyun çok tehlikeli safalarda

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Peki hastalığın sebebi ne
Doğuştan olabiliyor aynı zamanda sonradanda olabiliyor o yüzden oturuş şekli çok önemli burdaki arkadaşlar sonradan olmuş ben doğuştanım doğuştan çok zor oluyor çünkü ameliyatla düzeltiyolar ben iyileşsem bile sırtımda dengemi sağlayan bir şeyle yaşayacağım

tehlikeli safalarda derken? Anlamadım da pardon
Yani ergenlikte olduğun için uzadıkça yamulma,eğrilik iyice artıyo ben bu yüzden 2 ameliyat geçirdim