Sizce Sorun Ne Yardımcı Olabılecekmisiniz?

Bu konuyu okuyanlar

kispo07

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
TOSHIBA SATELLITE L750-1ML NOTEBOOK


-işlemci bu : Intel® Core™ i7-2670QM İşlemci (2,20 / 3,10 Turbo Ghz, 6 MB L3 cache)

-4 GB ram var

-ekran kartımda bu :
NVIDIA® GeForce® GT 525M CUDA Teknolojili, 1GB Paylaşımsız, 2.806 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği

Öncelikle i7 işlemcinin kesinlikle düzgün çalıştığını düşünmüyorum.
Düşünsenize 1 tane dosyayı rardan çıkarırken aşırı bi kasma oluyo rahat rahat gezıp tozmam gerekirken durum hiçte böyle değil.

Hangi oyunu açarsam açayım otomatik olarak full çözünürlük full kalite geliyo ama hiçte rahat oynayamıyorum yeni nesil oyunları

Pes serisini orta ayarda güzel açıyo ama Fifa serisinde ayarları düşürmeme rağmen rahat bi oynayış sunmuyo. ayrıca fps oyunlarında örneğin cs go da performans ayarlıyken bile 50-60 fps zor goruyorum 2 smokeyi geçtim 1 smokede bile donmalar başlıyo

Onun dışında bilgisayarım uzun süre açık kaldığı bi zamanda touch Pad'din olduğu kısma doğru sert bi darbe geldi tahmin ettiğiniz gibi pc neye uğradığını şaşırdı ve kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda aşırı bi kasma oldu ve sonuç olarak harddisk,ram ve işlemcide hasara yol açılmış - harddisk değişti samsungun 320 gb'lik orta düzeyde bi harddisk aldım 2. el , 2x4 gb ram vardı 1 tanesı gitti ve en önemlisi işlemci sanırsam yerınden oynamış sıcağın etkisiyle darbe yiyince kurşun oluyomuş bu işlemcilerde onlar sıcağın etkısıyle yerınden oynamış her neyse işlemciyi de tamir ettirdim kurşunlar falan yenilendi dediler maliyet 300 lira (2.el hardisk ve işlemci tamiri) bu kurşunlar baya pahalıymış.

İşlemci Tamiri konusuna ayrı bi parantez açmak istiyorum tamir edememişlerdir dersiniz belki, görev yöneticisi vb. yollarla kontrol ettiğimde 7 tane işlemcinin 7 sininde aktif olduğu gözüküyo yani bi sorun olsa gözükmezdi sanırsam yada bi hata belirtirdi.

dediğim gibi bilgisayarı ilk aldığım zamanki performans yok işlemcide

Sonuç olarak:
1-) İşlemcinin düzgün çalışması için ne yapabiliriz? 7 işlemcinin 7 sinide kullanmasını istiyorum

2-) Özellik olarak bir oyunun max özelliklerini taşıyan bir bilgisayar neden oyunda akıcı bı oynayış sunmaz-sunmuyor ne yapabiliriz?

3-) B
u Turbo Ghz desteğinin nasıl çalıştığı hakkında bir fikrim yok bazıları otomatik devreye giriyo diyo ama hiç sanmıyorum. Bunun için ne yapabilirz.

4-) Bu bilgisayar OverClock yapılır mı yaparsak faydası ne olur

5-) Cidden sorun ne, ne yapmalıyım

6-) bilgisayarı 2011-12 yılında aldım yanlış hatırlamıyosam değiştirilme zamanı mı gelmiş?

7-) bilgisayarımı çok sık kullanıyorum yani bazı zamanlar 4-5 gun 1 hafta kapatmıyorum bile aşırı kullanımdan pertemi çıkmış
:cool:

:cool: Birde bu model artık üretimden kalmış bu modelle ilgili şöyle bi durum var ses problemi şöyleki aldıkdan 1-2 yıl sonra bilgisayarın sesi gitmeye başladı yani bilgisayarı açıyorum oyuna falan girince 5 dk sonra ses gidiyodu, ama oyuna girmezsem internette film falan izlersem bişi olmuyodu (Bir videodan yada müzikten aşırı bir ses yuklenmesi olursa yine ses gidiyodu) ve son 1 senedir falan hiç ses çıkmıyo serinin genelinde bi problem var birde o zamanlar 3 bin tl civarı para vermiştim .( aynı sorun bi arkadaşıımda da vardı

9-) ( toshiba mı ? bir daha asla ) biliyomusunuz bu sorunu toshiba teknik servisi bile çözemedi 4-5 defa bıraktım teknik servise yapamadılar bide üstüne para istediler :D almanyaya yazı falan yazıcaz dedi adam yazdımı bılmıyorum yazdıysada bana bi dönüş yapmadı bu teknik serviscilerin bişi den anladığı yok anca format atmayı bılıyolar birde yenı parça alınırsa onu takmayı bunları ben 12-13 yaşındayken yapıyodum neyse konu dışına çıkmadan size yardımı dokunur belki diye yazma gereği duydum .

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa skype, Ts mevcut, anlatma nezaketinde bulunurlarsa koşa koşa gelirim :) Ayrıca sıkı bir online oyun takipcisiyim :)

Konu biraz uzun oldu ama umarım sıkılmadan okursunuz :)

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler ....
 

Sansar667

Müdavim
Katılım
19 Ekim 2012
Mesajlar
2,425
Reaksiyon puanı
526
Puanları
113
1) i7 işlemcide 7 çekirdek yoktur 4 ve ya 6 çekirdekleri vardır.

2) cs:go için 50-60 fps normal 525m ekran kartı ile yapabilecek fazla birşey yok.

3) otomatik devreye girer , girip girmediğini intel turbo boost monitorden bakabilirsin.(yüklü olmayabilir , aratıp indirebilirsin) Bu boşta hali , bu da çalışır o anki yüke göre enerji tasarrufu yapıyor.

4 - 5 ) oc yapmanı önermem , rarla ilgili sorunun hdd ile ilgili. fifa ve pesi iyi ayarlarda oynayabiliyor olman lazım , sağ tık nvidia ekran kartıyla çalıştır yapıyorsun dimi ?

6) daha yeni masraf yapmışsın ama 1 yıl kadar idare ederdim ben , dolar falan malum.

7-8) pertini çıkarmışsın belli :D , ses sorununu driver ve toshibanın kendi ses ortağı vardı onun driverını güzelcene kurarsan çözülür.

9) asus , lenovo ve msı gibi markalardan şaşmayacaksın , ben şahsen toshibanın sadece ismine o kadar fazla para vermem.
 

kispo07

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
@Sansar667 hocam görev yöneticisinden açtığımda 6-7 tane gpu gözüküyo o yüzden dedim onlar devreye girmiyo gibi geliyo bana

525m ekran kartı düşük ama bu paylaşımlı falan 3 kusur oluyo etkisi oluyo mu bilmem

Şu nvidia ekrankartı ile çalıştır seçeneği bende yok

o zaten idare edicem oyun için Ps4 almayı dusunuyorum ama yinede bi laptop daha alıcam onuda moonster abra serilerinden birini almayı düşünüyorum

yorumun için teşekkürler
 

kispo07

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
birde harddiski değiştirirsem sorun çözülür mü sence + 4 lük 1 ram daha eklesem
 

Sansar667

Müdavim
Katılım
19 Ekim 2012
Mesajlar
2,425
Reaksiyon puanı
526
Puanları
113
Benim eski laptop 520m li 525 de sadece yeniden revize edilmiş hali yani pek farkı yok benimkiyle , oyunlarda tatmin etmez seni oyunlar sadece rame bakmıyor... sağ tıkda çalıştır yoksa nvidia denetim masasını açıp bütün uygulamalarda nvidia'yı kullan diyebilirsin.


@kispo07 bence bırak arkadaşı ram ve hdd ile uğraşma asil bir şekilde ölsün sistemin , satabiliyorsan sat monster güzeldir monster al ;)
 
Üst