Sizce İki Araçtan Hangisi Daha Mantıklı ?

GangsterKing

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Dostlar yakın zamanda 2. el araç almayı düşünüyoruz. Bütçemizde kısıtlı.
Sizce 2011 Renault Symbol 1.5 dizel manuel mi yoksa 2008 Hyundai Accent Era 1.5 dizel manuel almak mı mantıklı olur ?
Fikir alışverişi yapmak istedim de.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Önerim eski arabalarda dizele yönelme. ( Hem temizini bulmak zor hem piyasası yüksek hemde sorunlu çıkarsa çok masraf çıkarır turbo arızası motor sorunu veya beğin arızalarında üzebilir seni )
Bence yüksek KM'de olsada Benzin / LPG veya hiç LPG takılmamış alıp senin takman daha mantıklı olacaktır. Bizim insanımızda anlamsızca bir Dizel takıntısı var yılda 10-15 bin km gezmeyen adam bile illaha dizel alacam diye fazladan para veriyor. Al benzinliyi en kötü motorda sorun bile çıksa 2-3 bin TL gibi fiyatlara halledersin Dizel oldumu 10 bin TL'leri geçebiliyor masraflar. Ayrıca dizel'in masrafı çok üstüne bakım aralığı daha sık ve pahalı gibi eksileri var.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Önerim eski arabalarda dizele yönelme. ( Hem temizini bulmak zor hem piyasası yüksek hemde sorunlu çıkarsa çok masraf çıkarır turbo arızası motor sorunu veya beğin arızalarında üzebilir seni )
Bence yüksek KM'de olsada Benzin / LPG veya hiç LPG takılmamış alıp senin takman daha mantıklı olacaktır. Bizim insanımızda anlamsızca bir Dizel takıntısı var yılda 10-15 bin km gezmeyen adam bile illaha dizel alacam diye fazladan para veriyor. Al benzinliyi en kötü motorda sorun bile çıksa 2-3 bin TL gibi fiyatlara halledersin Dizel oldumu 10 bin TL'leri geçebiliyor masraflar. Ayrıca dizel'in masrafı çok üstüne bakım aralığı daha sık ve pahalı gibi eksileri var.
Özkan bu konuda çok haklı benzinli araç parçası artık bakkalda bile var ama dizel alırsan sıkıntı parça olmasa bile pahalı bir masraf olur, illa alıcam dersen Hyundai al ama sonradan taş ararsın bunun neden masrafları bitmiyor diye.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Dizel Motorlar daha az yakıyor ve daha uzun ömürlü oluyorlar. Şimdiye kadae 700.000 kilometre yapmış bir benzinli motor göremedim. Ama ilanlarda Dizel motorlar için böyle uçuk rakamlar görüyorum ve hep şaşıyorum. Benimkisi 200.000 den sonra motor yeniledi.

Renault'un sevisleri ve parçaları daha yagın. ama içi biraz dar. Anadoluda yaşıyorsa Renault derim. Büyük şehirlerden birinde yaşıyorsan, Hyundai hiç kullanmadım ama iç hacmi daha geniş olabilir. Rahat olduğunu duydum sadece.

GangsterKing

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Hatay merkezde yaşıyoruz bizimkiler illa dizel istiyor bu iki araba arasında kalıp duruyorlar bende daha önce bu iki aracıda kullanmadım kullananların tavsiyeleri veya dezavantajları gibi yorumları varsa dinliyorum dostlar

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Bu durumda beğendiğini al. Önce bir kaç kilometre dene ve kendin karar var. Araçların durumlarına da iyi bak. Sonradan tatsızlık çıkarmasınlar.