Sizce hangisi?

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Marka takıntın yoksa GMD al.Ben Gmd çıkmadan önce aldım.Baya bir önce.Bekleseydim ilk seçimim olurdu.Çünkü S3 bile kafa tutuyor.S3ten de daha iyi.Ha telefon beni sıkar arayüzü vs.diyorsan Xperia P yoksa Gmd al çok iyi bir telefon
Most wated ı denedinizmi gmd de.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Madem l7 kötü nexus 4 e kaldık ozaman. :(

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Marka takıntın yoksa GMD al.Ben Gmd çıkmadan önce aldım.Baya bir önce.Bekleseydim ilk seçimim olurdu.Çünkü S3 bile kafa tutuyor.S3ten de daha iyi.Ha telefon beni sıkar arayüzü vs.diyorsan Xperia P yoksa Gmd al çok iyi bir telefon

Nedense Gmd tatmin etmiyor beni, şimdi aldım diyelim tamam ama zevk almadıktan sonra bi anlamı kalmıyor. Peki L7 ye göre L9 nasıldır?

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
L9 xperia P ile aynı özellikte sadece kamerası 5 mp 234 ppi 4,7 inç ekran çok daha iyi bir batarya sakın L7 ye buluşma.L9 a kesin bir güncelleme daha gelir.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
XPERİA P LG OPTİMUS L7
1GB RAM 512 MB RAM
1GHZ ÇİFT ÇEKİRDEK 1 GHZ TEK ÇEKİRDEK
8MP EXMOR R 5MP
540 P 4 İNÇ 480P 4.3 İNÇ
275 ppi 215 ppi
16 GB DAHİLİ 4 GB DAHİLİ

Xperia P 4.1.2 direk 4.3 e yükseltilecek.Tarihini bilmiyorum.L7 ye de dahili hafıza ve ramden dolayı güncelleme geleceğini zannetmiyorum.Üstelik L7 Üst seviye oyunlarda çok kasar.Çöp bence

xperıa daha iyi sanırım L9 dan
Xperıa P dediğiniz gibi madem iyimiş yani L7 den, L9 la kıyaslarsak nasıl olur eğer ondanda iyi ise ciddi ciddi düşünürüm ben bu p yi

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Denemedim Most Wanted ı GMD.Kasıyormu hocam neden sordun ?

Xperia P nin kamerası ekranı kıyaslanamaz bile L9 ila.Hem Xperia P nin tasarımı çok güzel.Sana kalmış hocam.Exmor R sensör var.Ekranı da çok iyi Net parlak ve çok gerçekci

Kasası felan daha sağlam L9 a göre

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Denemedim Most Wanted ı GMD.Kasıyormu hocam neden sordun ?

Xperia P nin kamerası ekranı kıyaslanamaz bile L9 ila.Hem Xperia P nin tasarımı çok güzel.Sana kalmış hocam.Exmor R sensör var.Ekranı da çok iyi Net parlak ve çok gerçekci

Kasası felan daha sağlam L9 a göre

Güncelleme olsun performans olarak olsun görünüm olsun sony diyorsunuz yani, yattı kafama yarın işten geleyim bu telefona biraz bakınıcam. 4inc ile 4.3 inc arasında pek fark yoktur değil mi?

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Görülecek kadar büyük fark değil.

Ha bide telefonu 2 saat felan şarj edin.Gece şarja takıp sabaha kadar takılı olursa 6 saatte de biter 3 saattede.Ben hep böyle yaptım.Servise götürüp şokladılar bataryayı.Adamlar dediki Maksimum 2,5 saat falan şarjda kalsın.Yoksa harbiden bataryanın aklı gider dedi.Şimdi sıkıntı yok 1,5 günü çok rahat buluyorum.Hiçbir oyundada kasmadı.Kamerası olsun ekranı interneti çok hızlı.Birde dokunmatik şeridi ve kasası o tasarım çoğu telefonda yok.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
yeni nesil bataryalar %100 tam dolu olduktan sonra en fazla 15dakika daha bekletilip şarjdan çıkarılmalıdır. %100'de ne kadar beklerse bataryanın ömrünü o kadar çürütür. Bataryada zamanla şişkinliğe ve bataryanın ölmesine sebep olur.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
yeni nesil bataryalar %100 tam dolu olduktan sonra en fazla 15dakika daha bekletilip şarjdan çıkarılmalıdır. %100'de ne kadar beklerse bataryanın ömrünü o kadar çürütür. Bataryada zamanla şişkinliğe ve bataryanın ölmesine sebep olur.

Galaxy Note u şarjda unutup köye gittim yazın. 1 hafta sonra ağabeyim Çanakkale ye gelirken getirdi. En ufak Şişme, bozulma, drain olmadı. Halbuki Gmd yi düzgün biçimde kullanan abimin bataryası şişti durduk yere. Bunlar şans işi aslında, pek ne konuşmamak lazım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Akımı kesiyor. Yani en azından benimki öyle . sabaha kadar şarjda durmuştu hiç bir şey olmamıştı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Galaxy Note u şarjda unutup köye gittim yazın. 1 hafta sonra ağabeyim Çanakkale ye gelirken getirdi. En ufak Şişme, bozulma, drain olmadı. Halbuki Gmd yi düzgün biçimde kullanan abimin bataryası şişti durduk yere. Bunlar şans işi aslında, pek ne konuşmamak lazım.

Bunlar uzun vadede olan şeyler. Hem de dediğin gibi şans işi. Benim de Galaxy Note'un bataryası davul olmuştu. Nerdeyse arka kapağın kapanmasına bile engel oluyordu. Ama öyle ilk şarjda ya da ilk ayda falan değil. Uzun vadede. Çok fazla şarj bataryayı daha çabuk öldürür. Bunu tek şarjla göremezsiniz.

Her telefon şarjdan sonra akım kesmiyor ama evet kesenler de var. Bunu anlamak için telefonu şarjdan çekmeden kullanın batarya seviyesi azalıyorsa akımı kesiyor demektir.

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cihazda radyo varmı ve birde elran kalitesi nasıldır?

Ayrıca radyo rds deteklimidir.

Cihazda radyo vardır ekran kalitesi bir S3 kadar olmasa da tatmin edici yapıdadır radyo rds destekli değildir.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Bunlar uzun vadede olan şeyler. Hem de dediğin gibi şans işi. Benim de Galaxy Note'un bataryası davul olmuştu. Nerdeyse arka kapağın kapanmasına bile engel oluyordu. Ama öyle ilk şarjda ya da ilk ayda falan değil. Uzun vadede. Çok fazla şarj bataryayı daha çabuk öldürür. Bunu tek şarjla göremezsiniz.

Her telefon şarjdan sonra akım kesmiyor ama evet kesenler de var. Bunu anlamak için telefonu şarjdan çekmeden kullanın batarya seviyesi azalıyorsa akımı kesiyor demektir.
Ama öyle telefon çok yok. Hangi telefonlar mesela?

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2011+ yılı üzeri tüm samsung, sony, lg, huawei, lenovo vs akıllı telefonlar böyle.

Leptop için de geçerli eğer fişe takılı halde kullanırsanız o bataryayı birkaç ay sonra unutun zamanla ömrü kısalır. Gelelim telefona xperıa p ile ilgili inanılmaz şarj sıkıntısı çekiyorlar 1 günde de bitmez herhalde bi sabah kurcalarım otobüste işe gierken, bi öğre arasında yemekte birde akşam o kadar :)