Sizce hangi telefon ?

sizce hangi telefon ?

• Kullanılan toplam oy
    65

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bari piyasasını düşünerek bir SAMSUNG al zora falan düşerse satarsın hiç değilse.:)
ikinci el piyasası mı demek istediniz.lg ler satılmıyor mu.oy verenler nedenlerini de yazsalar iyi olurdu.ama umarım birden çok üyelıkleri olanlar oy kullanmıyordur :D

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
ikinci el piyasası mı demek istediniz.lg ler satılmıyor mu.oy verenler nedenlerini de yazsalar iyi olurdu.ama umarım birden çok üyelıkleri olanlar oy kullanmıyordur :D
Birincisi multi üyeliğim yok ikincisi ne zaman zorda kalacağınız belli olmaz benden demesi yani.:);)İyiliğini düşünüyorum.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Birincisi multi üyeliğim yok ikincisi ne zaman zorda kalacağınız belli olmaz benden demesi yani.:);)İyiliğini düşünüyorum.
ben sizi kastetmemiştim :) telefonu ancak memnun olmazsam satıp başka bir tane alırım.o da zor.çünkü esnaf ikinci elde telefonları bayağa bir düşük ücrette alıyorlar.ancak eşe dosta değerinde satabilirim.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
ben sizi kastetmemiştim :) telefonu ancak memnun olmazsam satıp başka bir tane alırım.o da zor.çünkü esnaf ikinci elde telefonları bayağa bir düşük ücrette alıyorlar.ancak eşe dosta değerinde satabilirim.
Aslında haklısınız bir taraftan da telefoncuya gir sat farzı misal alıyor 400'e 2dakika sonra git adama sor 600 küsür oluyor o yüzden eşe dosta satmak daha iyi bundan sonra bu kriteri göz önüne alacağım.:) Ben mesela elimdeki MİCROSOFT arıza çıkarınca baktım tamir masrafı fiyatına gelecek direk sattım.:(

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Aslında haklısınız bir taraftan da telefoncuya gir sat farzı misal alıyor 400'e 2dakika sonra git adama sor 600 küsür oluyor o yüzden eşe dosta satmak daha iyi bundan sonra bu kriteri göz önüne alacağım.:) Ben mesela elimdeki MİCROSOFT arıza çıkarınca baktım tamir masrafı fiyatına gelecek direk sattım.:(
yada ıkıncı el sıtelerı var .mesela sahıbınden gıbı.orada da değerınde satılabilir :)kendin direk aracısız satmak gerek

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Listeye eklememişsin ama S7. iPhone 6 alınmaz o fiyata artık. Ayrıca iphone ile android telefonlar kıyaslanamaz. Çok farklı cihazlar.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Listeye eklememişsin ama S7. iPhone 6 alınmaz o fiyata artık. Ayrıca iphone ile android telefonlar kıyaslanamaz. Çok farklı cihazlar.
s7 sonradan tavsiye edilmeye başlandı.ekranı küçük olduğundan düşünmüyorum.öneriniz için sağolun

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
6s alabiliyorsanız onu alın ama o s7'den de küçük.Plus fazla Pahalı.note 5 ya da s6 edge plus alabilirsiniz.
maksimum 2000 tl vermeyi düşünüyorum.aklımda note 5 var ama ankette lg 5 önde.daha önce s6 edge plus ile note 5 arasında kararsız kalmıştım.edge plus ekranı bombelı ve daha dar oluşundan vazgeçtim

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
maksimum 2000 tl vermeyi düşünüyorum.aklımda note 5 var ama ankette lg 5 önde.daha önce s6 edge plus ile note 5 arasında kararsız kalmıştım.edge plus ekranı bombelı ve daha dar oluşundan vazgeçtim
Note 5 alınmaz bana göre . Kronik sorunları var ve performans olarak G5 önde .

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ben odinde sadece orijinal Samsung romu kurdum deep sleep gibi sorunla karşılaşmadım. Şarjım 1 tam gün yetiyor. Yani 24 saat.

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
@Lazzz 6.0 ilk çıktığı günlerde yüklediğini ve video attığını hatırlıyorum. O günlerde bir sıkıntı ile karşılaştığını da, doğru mu hatırlıyorum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
@Lazzz 6.0 ilk çıktığı günlerde yüklediğini ve video attığını hatırlıyorum. O günlerde bir sıkıntı ile karşılaştığını da, doğru mu hatırlıyorum.
Ben video atmadım ama şarj sorunum vardı. Ama o şarj sorunu diğer note 5 cihazımda aldığım ilk günden beri vardı. Yani Android 5.1.1 den gelen sorundu ve hiç yazılım açılmadığı halde böyle bir sorun vardı. Bu sorundan sonra yazılım atmaya başladım sonrasında 2. Note 5'e geçtim şuan en az24 saat kullanim veya seri kullanımda en az 5-6 saat ekran süresi alıyorum.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Sana katılmıyorum. Odin ile işlem görmemiş bir note 5 kullanıcısından bu şikayeti duymadım. Deep Sleep (derin uyku) moduna geçmeme sorunu kesinlikle yaşamadım. Öyle bir sorun olsaydı şayet bunu çoğu kullanıcıdan duyardık.
Geçen mesela bir arkadaş foruma yazmıştı . Ama kronik var . Araştırayım :) .

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
wp_ss_20160827_0001.png

En yaygın :)

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
Knox sayacı artmış note 5 lerden bahsediliyor, sen telefonla oynarsan çıkan sorunlara kronik denilmez. Daha iyi araştırma yaparsan faydalı olur, diğer türlü okuyan arkadaşları yanlış yönlendirmiş oluruz.

Son düzenleme:

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
deep sleep dediğiniz sorun telefona root attıktan sonra mı oluşuyor.ben telefon aldıktan sonra root falan atmayı düşünmüyorum.daha önce denedim başarılı olamadım.gerçi root falan ne iş yarıyor,gereklimidir onuda tam bilmıyorum

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
ote

peki telefonların normal sar değerlerini(insan sağlığına fazla zarar vermeyecek şekilde olduğunu) nasıl anlayabiliyorsunuz.yani şu değerler arasında olanlar normal ,düşük diyebiliyormusunuz?umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimidir.ses konusunda lg telefonların daha iyi olduğunu duymuştum.mesela bazen sokakta telefonuyla müzik açanları görüyorum gümbür gümbür ses çıkarken ben açtığımda ise sesini ancak kulağıam dayayarak yada kulaklık takarak duyabiliyorum
SAR değerleri 2 ayrı ölçü birimine sahiptir Euro ve Abd olarak. İkisininde ölçekleri farklıdır ama Euro daha iyi diye düşünüyorum. Euro'nun ölçeği 0-2 sayı aralığındadır. 2 en üst limittir. ne kadar büyükse o kadar zararlıdır hesabı. misal samsung S6 edge plus 0,216, Note 5 0.448, LgG5 0.596 sar değerlerine sahip. (Not: Üst limit 2 olmasına karşılık ortak görüş 1'in bile altındakiler tavsiye edilir. Sağlık ile veriler zaman gerektirdiği için ihtiyatlı davranmak gerekir. Misal otoriteler zamanında sigara, asbeste sağlığa zararlı değildir demişlerdi.) Çok uzattıysam affola... (ayrıca buradan da bilgi sahibi olabilirsiniz Akıllı Telefonların SAR Değerleri - ShiftDelete.Net )
Siz başta aradığınız 6 özelliği yazmıştınız. Bunların genelinde Note 5 G5'ten bir tık önde. (G5 kötüdür demiyorum sizin aradığınz özellikler açısından açısından Note 5 iyi.) Ses konusuna gelirsek askerden kalma kulağımda sürekli çınlama var o yüzden kulaklık falan pek kullanmıyorum. denemeden birşey diyemem. Aklınızda bulunsun teknoloji marketlere gidin telefonun elinizdeyken hissi bir başka oluyor bir bakının en son öyle karar verin...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
SAR değerleri 2 ayrı ölçü birimine sahiptir Euro ve Abd olarak. İkisininde ölçekleri farklıdır ama Euro daha iyi diye düşünüyorum. Euro'nun ölçeği 0-2 sayı aralığındadır. 2 en üst limittir. ne kadar büyükse o kadar zararlıdır hesabı. misal samsung S6 edge plus 0,216, Note 5 0.448, LgG5 0.596 sar değerlerine sahip. (Not: Üst limit 2 olmasına karşılık ortak görüş 1'in bile altındakiler tavsiye edilir. Sağlık ile veriler zaman gerektirdiği için ihtiyatlı davranmak gerekir. Misal otoriteler zamanında sigara, asbeste sağlığa zararlı değildir demişlerdi.) Çok uzattıysam affola... (ayrıca buradan da bilgi sahibi olabilirsiniz Akıllı Telefonların SAR Değerleri - ShiftDelete.Net )
Siz başta aradığınız 6 özelliği yazmıştınız. Bunların genelinde Note 5 G5'ten bir tık önde. (G5 kötüdür demiyorum sizin aradığınz özellikler açısından açısından Note 5 iyi.) Ses konusuna gelirsek askerden kalma kulağımda sürekli çınlama var o yüzden kulaklık falan pek kullanmıyorum. denemeden birşey diyemem. Aklınızda bulunsun teknoloji marketlere gidin telefonun elinizdeyken hissi bir başka oluyor bir bakının en son öyle karar verin...
lg 5 ile note 5 i aynı anda elime alma fırsatım olmadı.mağazanın birine gidiyorum biri oluyor diğeri olmuyor.note 5 in sar değerine baktım SAR (Özgül Soğurma Oranı) Değeri 1.53 W/kg yazıyor.şuan benim için en önemlisi sar değeri.
şuanki telefonumun faturasına baktım 2012 mart ayında almıştım..4 yıl 5 ay kullanmış olacağım.yeni telefonumu 1 eylül tarihınde almayı düşünuyorum.umarım bu alacağım telefonu 5 sene kullanırım :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Ben odinde sadece orijinal Samsung romu kurdum deep sleep gibi sorunla karşılaşmadım. Şarjım 1 tam gün yetiyor. Yani 24 saat.

daha önce böyle bir mesajınızı okudum sonra ne oldu da teelfonu almaya karar verdiniz :D
Gün ışığında o ısı biraz daha artacak. Bataryası sızıntıalrda ki 4000 mah olsaydı mutlaka alacaktım ama artık note 5 almak için nedenım kalmadı.