Sizce Hangi Süper Güç Daha İyi?

Hangisi Size Göre Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    23

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Dünya dışı varlıklar?

Bu mu? :D

uzayli_16_9_1545210571-670x371.jpg

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Şu anlık ABD, ancak 50 yıl içinde Çin mahveder gibime geliyor.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Şu an süper güçlerden en önde olanı ABD'dir. Zulüm felan diyorsunuz da sanki Osmanlı zulmetmedi. Sanki Sümerler zulmetmedi, sanki Moğollar zulmetmedi. Dünyada büyük alanlara hakim olan bütün büyük devletler - imparatorluklar zulmetmiştir.

Osmanlı da zulmetmiştir. Yeniçerilerin tarihine bakın görürsünüz. Çocuk yaşta alınan gayrimüslimlerin beyinleri yıkanarak zorla osmanlı ordusuna kattılar. Bir sürü akademik makale var. Her şeyde Türk tarihçilerine bakmamnızı öneririm.

Süper güç Türkiye olabilmesi için bir kere dışa karşı her yönden bağımsız olmamız lazım. Bağımsızlık derken; global dünyada bağımlısınız tabi. Ancak nükleer güç olmanız sizi caydırıcı kılar. Teknoloji inovasyonu, buluşlarınız ,ar-ge kapasiteniz her şeyi bırakın karnımızı kendi kendimize doyurmak bile önemli bir husustur. Bu konularda tek olumlu tarafımız savunma sanayii konusunda bir çok gelişme. Geri kalan her şeyde yerlerde sürünüyoruz maalesef. Hayall görmeyin gençler.

Gelecek tasavvurum birden çok kutuplaşmış bir dünya ve sınırların olmaması gibi geliyor. İki başlı mı olur, 3 başlı mı bilinmez.

Yarın öbürgün quantum computing ve AI ile her şey yeniden yazılabilir. Ve bu konuda Hindistan'ı da göz ardı etmemenizi öneririm.

Keyifli sohbetler ve tartışmalar olsun.

hakaret eden terbiyesizler bu konuya uğrayıp siyasi emellerine alet etmesinler yeter.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Osmanlı da zulmetmiştir. Yeniçerilerin tarihine bakın görürsünüz. Çocuk yaşta alınan gayrimüslimlerin beyinleri yıkanarak zorla osmanlı ordusuna kattılar.
Şu kadarını okumam bile yetti, tarihini böyle çarpık okuyanlardan hayırlı bir eleştiri beklemek de sanırım boş bir düşünce olacaktır...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şu kadarını okumam bile yetti, tarihini böyle çarpık okuyanlardan hayırlı bir eleştiri beklemek de sanırım boş bir düşünce olacaktır...
süper güç büyük devlet tarihlerinde mutlaka zulüm ve katliam vardır osmanlı gül dağıtarak fetihler yapmadı

mesela fatih döneminde osmanlı italya seferinde otrantoyu aldıktan sonra 12 bin sivili islama geçmediği için kellesini keserek ve köle olarak satarak cezalandırmıştır

eğer fatih erkenden ölmeseydi italya seferi son sürat gitseydi romada neler yapılırdı sen düşün

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
süper güç büyük devlet tarihlerinde mutlaka zulüm ve katliam vardır osmanlı gül dağıtarak fetihler yapmadı

mesela fatih döneminde osmanlı italya seferinde otrantoyu aldıktan sonra 12 bin sivili islama geçmediği için kellesini keserek ve köle olarak satarak cezalandırmıştır

eğer fatih erkenden ölmeseydi italya seferi son sürat gitseydi romada neler yapılırdı sen düşün
Şahit miydin tüm bunları yazarken bir kenara :D Delilin nedir?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

Ya arkadaş siz nasıl bir güruhsunuz ya. Nasıl bir zihniyet sizinkisi. "Bizden olsun çöpten olsun" mantalitesinden çıkın artık.

Biat ede ede ne hale getirdiniz insanları. Eleştirel hiç bir şey gelmiyor size.

he aslanım he arian ırkı osmanlı he

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Tamam, o kavganın sonuna gelelim. Geldiysek ne mutlu ?. Şimdi nereden kalmıştık. Çin daha çok beğenilmeye başladı :D.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Ya soru belli, verilebilecek cevaplar belli. Nasıl başarıyorsunuz konuyu başka yere çekmeyi.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Ya soru belli, verilebilecek cevaplar belli. Nasıl başarıyorsunuz konuyu başka yere çekmeyi.
Ben de anlamadım açıkçası. Son zamanlar olay artıyor burada. :( Bu da benim, özellikle yönetimin istemediği şeyler bunlar. :(

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Devam edelim konuşmaya şimdi tekrar. Çin üretim konusunda bence süper güç. Çünkü kullandığımız neredeyse bütün malzemeler ve teknolojik cihazlarda made in china yazıyor. Yani üretim konusunda Çin çok önde gidiyor. Normal olarak @ÆSir, @Salih Bayraktar, @xPhoenix06, @Emir Aydın ve @MoMentS haklı. :)

5db30f45094e53.63185287_ipongmhfkeljq_500.jpg

AMD bile Çin'in fabrikalarından yararlanıyor :D

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Kapitalizm budur zaten. Nerede ucuz iş gücü varsa oradan yararlanır.

bugün Apple cihazlar 200-300 $ a mal oluyor kaça satıldığı malum.

:)

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Kapitalizm budur zaten. Nerede ucuz iş gücü varsa oradan yararlanır.

bugün Apple cihazlar 200-300 $ a mal oluyor kaça satıldığı malum.

:)
Kapitalizm herkesi bitirdi yedi.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bu saatten sonra teknolojiyi elinde tutan kimse süper güç o dur, bence çok net. ve bizim bu alanda daha istikrarlı olmamız gerek, siyaset yapa yapa adam savuna savuna bu işler olmaz, olamaz!

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
En güçlü ülke İsrael`dir benim gözümde. Hiçbir ülke yahudi topluluğuna karşı Gıkını çıkaramıyor nedense. Nedendir bilinmez.
Benim görüşüm bundan yanaki Dünya Gıda sektörü israel yönetiminin elinde. İstedikleri an bir ülkeni hepden zehirleyip mahvedebilirler.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
En güçlü ülke İsrael`dir benim gözümde. Hiçbir ülke yahudi topluluğuna karşı Gıkını çıkaramıyor nedense. Nedendir bilinmez.
Benim görüşüm bundan yanaki Dünya Gıda sektörü israel yönetiminin elinde. İstedikleri an bir ülkeni hepden zehirleyip mahvedebilirler.
Evet, Yahudiler dünyayı yönetiyorlar maalesef :(. Doğru. Yalnız Rothschild vb. gibi aileler bütün dünyaya dağılmış.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Evet, Yahudiler dünyayı yönetiyorlar maalesef :(. Doğru. Yalnız Rothschild vb. gibi aileler bütün dünyaya dağılmış.
Aslında Yahudilere Ülke filan gerekli değil ve hiçkimse Yahudi topluluğunu köklü dağıtamaz. Ancak başka bir ülke Düşman ülkeyi mahvedip ezip geçebilir. Birdaha mahvolan ülke yeniden kurulamaz. Yahudi topluluğu öyle değil ama.
İsrael dağılsın Rusya Silip süpürsün Ülkeyi Bak görki Çin tarafta Bir alanda Yeniden israel Yaranmış :D

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Efendi ol ve susmayı dene, hadsizlik yapan da sensin, terbiyesizlik yapan da sensin... Sen çok ama çok aşırı oldun, her defasında insanın sinirini zorlama, varsa bir sorunun özelden yaz!

Her geldiğimde bir laf sıkıştırma, tahrik etme, kavga gürültülük cümleler... Yüreği olsa zaten o ahlak dışı soruyu hiç gündeme bile getirmezdi, benim mesajımı da sırf ceza almam için çarpıtarak değiştirerek yazmış...

Şununla beni bir tutan ve hala yazmasına müsade eden yönetime de el insaf diyorum, kınıyorum... Sataşana ceza mutlak verilmeli aksi halde hakkımızı aramaya kalktığımızda hemen tartışma olmasın diye yine biz suçlu ilan ediliyoruz, bu iş hiç adaletli olmuş olur mu?
Aslında bir tarafta haklısın ama tamam o konu bitti geçti, daha açmaya hiç gerek yok. Herkes sinirlenebilir ama bu kadar da olmaz ki. Bu konu kapanmıştır, açılmasını istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında Yahudilere Ülke filan gerekli değil ve hiçkimse Yahudi topluluğunu köklü dağıtamaz. Ancak başka bir ülke Düşman ülkeyi mahvedip ezip geçebilir. Birdaha mahvolan ülke yeniden kurulamaz. Yahudi topluluğu öyle değil ama.
İsrael dağılsın Rusya Silip süpürsün Ülkeyi Bak görki Çin tarafta Bir alanda Yeniden israel Yaranmış :D

Sana gelince @_Zaur_ Yahudi olsun ya da olmasın onlara saygım var. Bazı Rothschild gibi acımasız aileler faiz konusunda ustalaşmış ve bankalar konusunda sanırsam en büyükleri onlar. Bu aileler vampirden, kan emici sivrisineklerden daha kötü. Bir şey hatırladım, bildiğin masum gibi görünen gıdalar bile yediğin şey obezite vb ilacı olabilir. En güzel örneği cipsler, çikolatalar, kolalar ve dev fast food şirketleri. Hayatımız o kadar zor olsa da bile maalesef bunları bir şekilde her gün tüketiyoruz (çok olmadığı sürece mahsuru yok :D). Bu ilaçları da insanları acımasızca düşünen bir toplum yaptığını düşünüyorum kesinlikle. ?

Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
ABD diyorum çünkü diplomatik olarak oldukça sağlam adımlar atıyorlar, güç sadece silahtan ve mermiden ibaret değil. Trump'ın tek Tweet'i ile doların ₺ karşısında uçuşlara geçebildiğini gördük, Google, Apple ve Facebook(+ Whatsapp, Instagram) gibi şirketlerin ipi de ABD'nin elinde ve istedikleri an dünya genelinde bazı şeyleri değiştirebiliyorlar. Eğer bir devlet başkanı olsaydım insani konuları hariç tutarak ABD'nin yönetim biçimini örnek alırdım ve aynı zamanda ABD'nin yalakası olurdum, böylece halkım bana "PC Toplayamıyorum" diye küfürler yağdırmak yerine refah içinde yaşardı.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
ABD diyorum çünkü diplomatik olarak oldukça sağlam adımlar atıyorlar, güç sadece silahtan ve mermiden ibaret değil. Trump'ın tek Tweet'i ile doların ₺ karşısında uçuşlara geçebildiğini gördük, Google, Apple ve Facebook(+ Whatsapp, Instagram) gibi şirketlerin ipi de ABD'nin elinde ve istedikleri an dünya genelinde bazı şeyleri değiştirebiliyorlar. Eğer bir devlet başkanı olsaydım insani konuları hariç tutarak ABD'nin yönetim biçimini örnek alırdım ve aynı zamanda ABD'nin yalakası olurdum, böylece halkım bana "PC Toplayamıyorum" diye küfürler yağdırmak yerine refah içinde yaşardı.
Evet, ABD de güçlü bir ülke gerçekten. İnsanların eli ayağı Google'a alışması bu da bir delil mesela. Youtube'tan başka bir video sitesinde video seyredemiyoruz, çünkü alıştık. İşte Google batsa mesela herkes Dünya'nın sonu olacağını düşünür ama öyle olmaz derken interneti tamamen sosyal medya ve süper güçler yönetiyor. İşte ABD'nin yapmış olduğu bir şey her şeyi sarsıyor ama onun devri de biter her ülkenin olduğu gibi.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Evet, ABD de güçlü bir ülke gerçekten. İnsanların eli ayağı Google'a alışması bu da bir delil mesela. Youtube'tan başka bir video sitesinde video seyredemiyoruz, çünkü alıştık. İşte Google batsa mesela herkes Dünya'nın sonu olacağını düşünür ama öyle olmaz derken interneti tamamen sosyal medya ve süper güçler yönetiyor. İşte ABD'nin yapmış olduğu bir şey her şeyi sarsıyor ama onun devri de biter her ülkenin olduğu gibi.
Yandex hemen hemen Google'ın alternatifi oldu, işte insan isterse yapabiliyor. Önemli olan ise ilk evrelerde projeye daha sıkı tutunmak ve geliştirmeye devam etmek. Bizde yerli milli bir şey çıkacak olsa yok API buradan alınmış yok yazıldığı dil yerli değil bunun neresi yerli milli, bunları görünce insanda gram heves kalmaz ki yaptığın projeyi zaten bu kitleye sunacaksın ama iş baştan kokmuş.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kesinlikle ABD. Ekonomi ve teknoloji herşeydir. Şuan ABD bu konularda çok önde. Ve önde olmaya devam edecek.

Rusya veya Çin iki baskıcı rejim. Size soruyorum. Bugün kaliteli insanlar bu üç ülkeden hangisine göç etmeyi ister? Üstün ırkız diye geçinen Çin mi? Teknolojinin T'si olmayan Rusya mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yandex hemen hemen Google'ın alternatifi oldu, işte insan isterse yapabiliyor. Önemli olan ise ilk evrelerde projeye daha sıkı tutunmak ve geliştirmeye devam etmek. Bizde yerli milli bir şey çıkacak olsa yok API buradan alınmış yok yazıldığı dil yerli değil bunun neresi yerli milli, bunları görünce insanda gram heves kalmaz ki yaptığın projeyi zaten bu kitleye sunacaksın ama iş baştan kokmuş.
Adam gibi birşey yaptıkları yok. Yerli ve milli tiriplerine girmeyin.

Yerli firmaların hiçbirinin düzgün kaliteli hizmet sunma hevesi yok. Alayı halkı soymaya çalışıyor. Elin gavuru dediğiniz adamlar bu ülkede daha iyi hizmet sunup daha namuslu iş yapıyor.