Sizce Hangi Süper Güç Daha İyi?

Hangisi Size Göre Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    23

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
5ba68bf567b0a908f47c949d.jpg

Merhaba arkadaşlar! Bugün yine bir güzel tartışma konusu olarak bu konuyu açmak istedim. Sizce hangi süper güç daha başarılı ve nedenlerini yazmanızı rica edeceğim (içinizde de kalabilir). Bence Rusya daha başarılı. Çünkü savaş konusunda çok tecrübeli ve silah, savunmada üstün teknolojilere sahip. Onun dışında şimdilik Türkiye'nin arkasında destek veriyor. Haydi başlayalım. :)

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Şuan ki süper güç kim nederse desin amerikadır adamların uçak gemileri dünya denizlerinde cirit atıyor. Dünya üzerinde istediği herhangi bir yeri kısa sürede vurma yetisine sahip. Rusya ise tarih boyunca en fazla savaştığımız ülkedir. Bence biz turan birliği yaparak bir blok oluşturmalıyız AB gibi bir yapı olusturmalıyız.

Kiminle birlikte olmalıyız dersen ne rusya ne amerika derim AB bize bu iki ülkeden daha fazla fayda sağlar.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Şuan ki süper güç kim nederse desin amerikadır adamların uçak gemileri dünya denizlerinde cirit atıyor. Dünya üzerinde istediği herhangi bir yeri kısa sürede vurma yetisine sahip. Rusya ise tarih boyunca en fazla savaştığımız ülkedir. Bence biz turan birliği yaparak bir blok oluşturmalıyız AB gibi bir yapı olusturmalıyız.

Kiminle birlikte olmalıyız dersen ne rusya ne amerika derim AB bize bu iki ülkeden daha fazla fayda sağlar.

Bana kalırsa herkesin kendine göre doğru söylediğini düşünüyorum açıkçası. Rusya savaş konularında gerçekten iyi fakat bazı bilemediğimiz bazı sırlar olabilir, bana kalırsa Rusya ABD'yi ezer, eskiden Rusya çok savaş kazandı. Doğu tarafta hep Rusya'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum ama Batı tarafta AB bence. Ayrıca Rusya politika konusunda da çok güçlü gerçekten. Ukrayna'nın Kırımı'nı sadece seçimle 2011'de geri aldı. Şimdi Ukrayna Rusya'dan çok korktuğu içinde ABD ile Rusya'ya tehdit ediyor Kırım için.

Rusya Savaş Tarihi (İngilizceye Çevirin):

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Türkiye Tabiki :) Geleceğin süpergücü olmak için çalışıyoruz, Allah'ın yardımı ve izniyle inşaAllah...

Ankette yazılanlar sadece silah bakımından süper güç olabilmiş devletlerdir, insanlık, merhamet ve vicdanların tercihi bakımından asla hiç biri bir süper güç olmamıştır ve olamazlar da çünkü onların tarihlerinde soykırımlar var, kölelikler var, doğmamış bebekleri öldürmeyi savaşta kabullenen insanları-askerleri var...

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Türkiye Tabiki :) Geleceğin süpergücü olmak için çalışıyoruz, Allah'ın yardımı ve izniyle inşaAllah...
Osmanlı çok iyi idi. İnşallah yine süper güç oluruz. :) Onun dışında artık neredeyse bölgenin gücü olmaya başladık. :D Türkiye olsaydı süper güç direk onu seçerim.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973

Ankette yazılanlar sadece silah bakımından süper güç olabilmiş devletlerdir, insanlık, merhamet ve vicdanların tercihi bakımından asla hiç biri bir süper güç olmamıştır ve olamazlar da çünkü onların tarihlerinde soykırımlar var, kölelikler var, doğmamış bebekleri öldürmeyi savaşta kabullenen insanları-askerleri var...
Gönül elbet böyle ister ancak süpergüç olmak çok başka seviye o seviyeye gelmek imkansız. Nasa bütçesi kadar bir bütçeyi diyanete aktarıyorsan nasıl olacaksın ki fen liseleri ile imam hatip lisesi durumu ortada. Zaten biz gelişmeye çalışırken elin adamı durmuyor ki uzay savaşlarını düşünüyorlar. Çıta bu yani

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Gönül elbet böyle ister ancak süpergüç olmak çok başka seviye o seviyeye gelmek imkansız. Nasa bütçesi kadar bir bütçeyi diyanete aktarıyorsan nasıl olacaksın ki fen liseleri ile imam hatip lisesi durumu ortada. Zaten biz gelişmeye çalışırken elin adamı durmuyor ki uzay savaşlarını düşünüyorlar. Çıta bu yani
İmkansız değil de çok uğraş ve zaman isteyen bir şey diyelim. Ayrıca çok korkak tavuk olmamak gerek. :)

@astegon, @kmurat, @Sardaukar, @mapavrili ve tayfamdan [B]@<<Dkn nyz>>[/B], @ishak042, @progamer7206 ve @Drift King sizi davet ediyoruz. :D

Son düzenleme:

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
İmkansız değil de çok uğraş ve zaman isteyen bir şey diyelim. Ayrıca çok korkak tavuk olmamak gerek. :)
Yok beya korkmak ile alakası yok Allah aşkına bizim hiç ülkeyi ileri götürecek bir gündemimiz oluyor mu. Sürekli iktidar kavgaları, terör, işsizlik vs.vs yani çok içaçıcı değil umutsuzum yani

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Konu tercih meselesinden siyasete dönüştü böylelikle :D, bazı arkadaşlarımız sayesinde.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Şuan günümüz Amerikan yüzyılındayız. Ama Çin buna karşı çıkmam istiyor.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Şuan günümüz Amerikan yüzyılındayız. Ama Çin buna karşı çıkmam istiyor.
ABD de güçlü bir ülke tartışmasız, Çin ABD'yi geçerek büyük bir güç olmak istiyor Dünya'da ama olur mu bilemem. Çin'i ve ABD'yi tercih etmiyorum. Çünkü ABD terör estiriyor, Çin ise Türkistan'daki Türk kardeşlerimize bir şekilde zulüm uyguluyor. Eğer ABD terör estirmeseydi ve kötü şeylere yönlendirmeseydi cevap ABD olurdu.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
ABD de güçlü bir ülke tartışmasız, Çin ABD'yi geçerek büyük bir güç olmak istiyor Dünya'da ama olur mu bilemem. Çin'i ve ABD'yi tercih etmiyorum. Çünkü ABD terör estiriyor, Çin ise Türkistan'daki Türk kardeşlerimize bir şekilde zulüm uyguluyor. Eğer ABD terör estirmeseydi ve kötü şeylere yönlendirmeseydi cevap ABD olurdu.
İkisi de beş para etmez.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Bence süper güç Rusya'dır. Neden derseniz Putin Amerikadan vb. korkmuyor ve aynı Trump gibi bizim kuyumuzu kazmaya çalışıyor. Ve adam kendine imaj yaptı. Birde şu hani tekelcilik yapan şirketler mi ne onların sahiplerine zorla sözleşme imzalattı. @Allah'ın Kulu arkadaşın dediği gibi Rusya'nın fazla zaferi var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@astegon, @kmurat, @Sardaukar, @mapavrili ve tayfamdan [B]@<<Dkn nyz>>[/B], @ishak042, @progamer7206 ve @Drift King sizi davet ediyoruz. :D
Bu arada davetin için teşekkür ederim.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
süper güçler ancak terör ve zulüm üretir

abd ırak afganistan libya buraları parça pinçik etti

çinin uygurlara tibetlilere yaptıkları ortada 2019 yılında dinleri kültürleri yüzünden kamplara kapatılıyorlar aynı hitlerin yahudilere yaptığı gibi

rusya desen zaten demokrasinin zerresi yok adamların tarihlerinde, bizim gibi liderlere tapma var

içlerinden en az kötüsü ab tercih etsem ab yi tercih ederdim

bence süpergüçler dünya barışının en büyük tehtididir bunun önüne geçmek için

bm nin güçlendirilmesi gerekiyor

bi kere veto hakkı saçmalık kalkmalı

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861

Ben de vardım neden sonradan çıkardın :(
Kusura bakma, sen burada olduğun için sildim. Alıntıladığım mesaj davet mesajıydı. :D

Bence süper güç Rusya'dır. Neden derseniz Putin Amerikadan vb. korkmuyor ve aynı Trump gibi bizim kuyumuzu kazmaya çalışıyor. Ve adam kendine imaj yaptı. Birde şu hani tekelcilik yapan şirketler mi ne onların sahiplerine zorla sözleşme imzalattı. @Allah'ın Kulu arkadaşın dediği gibi Rusya'nın fazla zaferi var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada davetin için teşekkür ederim.
Dahası var, tıpta da çok iyi Rusya. Çoğu ülkeleri ezip geçiyor tıpta. Rusya'da nörolojik tedavi oldum 4-5 yaşındayken, tedaviden önce konuşamıyor ve affedersiniz altıma işiyordum o zaman. :oops: Hala da tedavi oluyorum ama tıpta Rusya çok iyi gerçekten. :)

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Bence eğer varsalar d.d.v ler daha güçlü

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Dünya üzerinde devlet kurup devlet yıkan ve imparatorluklar kuran TARİHSEL SÜPERGÜÇLER (Bu süpergüçler tarih yazıldığından beri devlete sahip ve bir veya daha fazla imparatorluklar kuran devletlere sahip milletlerdir) :

1. SIRADA: TÜRKLER - Türkiye Türkleri
2. sırada: Çinliler - Çin
3. sırada: İngilizler - İngiltere
4. sırada: Ruslar - Rusya

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Dünya üzerinde devlet kurup devlet yıkan ve imparatorluklar kuran TARİHSEL SÜPERGÜÇLER (Bu süpergüçler tarih yazıldığından beri devlete sahip ve bir veya daha fazla imparatorluklar kuran devletlere sahip milletlerdir) :

1. SIRADA: TÜRKLER - Türkiye Türkleri
2. sırada: Çinliler - Çin
3. sırada: İngilizler - İngiltere
4. sırada: Ruslar - Rusya

Bu işte mantıklı bir sıralama olabilir.