Sizce Hangi SSD

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar. yine soru soruyorum. birde cevap verenler kadar bilgili olsam ne mutlu.

benim amatör araştırmalarım sonucunda 2 adet SSD arasında kaldım kala kala.
1. http://www.corsair.com/ssd/force-series-3-ssd/force-series-3-120gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html

2. http://www.corsair.com/ssd/force-series-gt-ssd/force-series-gt-120gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html

Bunlardan hangisini Önerirsiniz. yada farklı bir SSD Öneriniz varmıdır ?

Alacağım Ram de Corsair. bunun ne kadar önemi var. uyum ilişkisi ne kadar geçerlidir bilemiyorum.

şimdiden teşekkürler.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İkisininde yazma hızları, sata 3 vs özellikleri aynı. Bence hangisi uygunsa al.

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bu noktada tıkandım. yani biri 420 TL. Diğeri 480 TL.

ikisi de aynıyken (okuma hızı 510 mb/s - 515 mb/s) aslında 5 mb %1'lik bir fark varken nasıl olurda fiyat % 10 farkeder ki :) vardır bir detayı diye düşünüyorum. yoksa bu da ram gibi renginden mi kaybediyor :) eğer öyleyse en kötü rengi yapsınlar. ben boyarım :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Compare'den baktım ama fark yok ki. Aynı şeyleri demiş. peh... Ama gt ulaşabildikleri en üst sınır sanırım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hangisi SandForce kontrolcüsüne sahipse onu tercih önceliğin olsun. İkisi aynı çipsete sahipse yüksek model olan GT yi tercih edebilirsin. Tabi fiayt farkını bütçeni zorlamıyorsa.
Birde 120 GB'ın formatladıktan sonra 110 GB gibi bir rakam olduğunu unutma.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
anakartın sata 3 ü destekliyor mu?

Ram farketmez istediğin markadan seçebilirsin fakat ram alırken anakartın ram uyumluluk listesine göz atmanı tavsiye ederim.

Son olarak eğerki iş amaçlı bir sistem kurmuyorsan çok daha makul fiyatlı ssd alabilirsin. Örneğin sata 2 li sandforce kontrolcüsü kullanan 250 tl civarında birçok seçenek var. bu seçenekleri değerlendirmen bence daha mantıklı olur.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
anakartın sata 3 ü destekliyor mu?

Ram farketmez istediğin markadan seçebilirsin fakat ram alırken anakartın ram uyumluluk listesine göz atmanı tavsiye ederim.
Uzun zamandır piyasadan pek haberim yok o yüzden şu soruyu soracam; anakartın rem uyumluluk listesi derken frekans olarak mı yoksa marka model olarak mu uyumluluğu gerekiyor?

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
marka değilde ram frekansı zaten ilk dikkat etmen gereken şeydir. Eğerki 1333 mhz destekleyen bir anakarta 1600 mhz ram alırsan ya çalışmaz ya da 1333 olarak çalışır ki bu da rame gereksiz yere fazla para vermene neden olur. anakartın marka modelini söylermisin.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Dediğin şey sanki model uyumlu olmaz gibi olmuş da o yüzden öyle sordum. Frekans dışında öyle bi uyum yeni mi çıktı diye düşündüm de:)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
aslında model bazında da bazen (nadirde olsa) sorun yaşanabiliyor. Başıma gelen bir durumla örnekleyebilirim. MSI anakartların 9xx serisi hynix dynet ramlerde sorun çıkarıyordu. Sistem reset atıyordu. ya da açılmıyordu fakat başka marka bir ram ile sorunsuz çalışıyordu. vs..

Demem o ki firmalar piyasada bulunan birçok ram ile marka/model çıkardıkları anakartları test ediyorlar ve kendi sitelerinde ilgili anakartın sayfasında bu dokümana yer veriyorlar. Süpriz problemler yaşamamak için ram alırken o listeye göz atabilirsiniz.

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Engerex SandForce kontrolcusu nedir ki?

Megatron ve pcwolf ben 1600 mhz ram Alcam anakartta destekliyor ama işlemci desteklemiyor fakat seneye BullDozer Alcam ve Raid yapcam. Anakartim sata3 destekli evet.

Anakartim asus M5A99X EVO

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
corsair ssdlerinde sandforce kontrolcüsü kullanıyor zaten. bu kontrolcü için kaba tabirle ssdnin beyni diyebiliriz. :)

Profesyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizlere soracatım yine "SandForce Kontrolör nedir ?" Diye. özellikle rstbora yazdığı için detayınıda bilir diye umdum.
araştırdım ve tek bir döküman buldum. belki faydası olur diye paylaşmak istedim.

SANDFORCE NEDİR, SSD DİSK PERFORMANSINA KATKISI NEDİR ?
Tüm SSD diskler, yazma ve okuma işlemini düzenleyen bir kontrolöre sahiptir. Bu kontrolör, verilerin disk üzerindeki yerleşimini yönetir. SandForce, kısaca, yazma ve okuma işlemini daha hızlı ve daha verimli hale getiren en güncel teknolojiye sahip bir kontrolördür.
SSD Diskler Nasıl Çalışır?
Flash bellekler, “erase block” ‘lardan oluşan bir ya da birkaç ...........................................................................................................

Yeni Bir Performans Anlayışı
Bu kadar teknolojik gelişme Corsair Force Serisi SSD Diskler için ne yenilik getirmiştir? Birçok SSD diskte yazma ve okuma hızları arasından ciddi bir fark vardır.Bu fark genellikle %25 civarındadır; hatta bazen %50’lere kadar çıkmaktadır. SandForce kontrolör kullanan Corsair Force Serisi SSD disklerde ise bu fark yalnızca 10MB/s ’dir.Corsair Force Serisi SSD diskler 285MB/s hızında okuma yapabiliyorken, 275MB/s hızında yazma işlemi yapabilmektedir.İşte bu gelişme, hem benchmark testlerinde hem de gerçek hayatta fazlasıyla hissedilecek, Corsair Force Serisi SSD disklerdeki en önemli gelişmelerden biridir.
Devamı...

---------- Post added at 09:54 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

ayrıca bu rütbelerden benim rütbem olan "ÜYECİK" çok hoşuma gitmedi. biraz yumuşakça geldi hani.. neye göre rütbe veriliyor. ? mesaj sayısına göre mi yoksa bilgi testine falan mı tabii tutuluyoruz. :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
aslında model bazında da bazen (nadirde olsa) sorun yaşanabiliyor. Başıma gelen bir durumla örnekleyebilirim. MSI anakartların 9xx serisi hynix dynet ramlerde sorun çıkarıyordu. Sistem reset atıyordu. ya da açılmıyordu fakat başka marka bir ram ile sorunsuz çalışıyordu. vs..

Demem o ki firmalar piyasada bulunan birçok ram ile marka/model çıkardıkları anakartları test ediyorlar ve kendi sitelerinde ilgili anakartın sayfasında bu dokümana yer veriyorlar. Süpriz problemler yaşamamak için ram alırken o listeye göz atabilirsiniz.
Peki teşekkürler bilgi için.