Sizce En İyi Ücretsiz Güvenlik Kombinasyonu Nedir?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,400
Reaksiyon puanı
9,165
Puanları
293
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda Windows için ücretsiz güvenlik kombinasyonları hakkında konuşalım.
İlk ben yazayım. :)
  1. Avira Free
  2. Peerblock
@Ben Kenobi @f.krtl1 @errno
 

errno

Doçent
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
694
Reaksiyon puanı
567
Puanları
93
Merhaba,

ben sadece Windows Defender kullanıyorum. Güvenlik konusunda eğer özel bilgilerin korunması diyorsanız, o kısım için VeraCrypt/TrueCrypt 7.1 kurun bilgisayarınıza ve bir bölüm oluşturun. O bölümü de şifreleyin. Sizin dışınızda onu açabilecek kimse olamaz. Hatta şifreniz gpg4win ile oluşturulmuş bir Key olsun. Bu Key'i de aynı programla bir anahtar (ASCII olarak) daha oluşturup o Key'in içine gömün. Bu kişisel güvenlik olarak birebir çözüm. (Offline çalışmalarınız için)

Dışarıya (internet/local ağ) karşı en iyi çözüm ise kendi kodlayacağınız bir firewall olacaktır. Bunun dışında şahsım adına söyleyebilirim ki hiçbir firewall ve virüs programına güvenmiyorum.

Saygılarımla
 

Akif52

Profesör
Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1,228
Reaksiyon puanı
110
Puanları
243
Eset Smart Security 10 internetten keyli..
 

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,400
Reaksiyon puanı
9,165
Puanları
293
@Akif52 Başlıkta ve konudaki ilk mesajımda "ücretsiz güvenlik kombinasyonu" demiştim. Önerecekseniz de lütfen ücretsiz olan güvenlik programı veya kombinasyonu önerin.
 

Akif52

Profesör
Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1,228
Reaksiyon puanı
110
Puanları
243
@Akif52 Başlıkta ve konudaki ilk mesajımda "ücretsiz güvenlik kombinasyonu" demiştim. Önerecekseniz de lütfen ücretsiz olan güvenlik programı veya kombinasyonu önerin.

Buda ücretsiz olmuş oluyor mantıken. Niye durup dururken bi firma insanlar geçinsin kendi faydalarına olsun diye tonlarca paraya mâl olan bir güvenlik yazılımı yazsınlar? Üstelik başında durup sürekli arkalarında büyük bir ekiple çalışacaklar. Ve herşey kullanıcı için ücretsiz olacak.

Korsan antivirüslerde normalde crack yaparsın, ama esette internette rahatlıkla yılık aylık keyler bulunmakta. Ama hala ücretsiz yazılım kullanmak konusunda ısrarcıysan:

  • 360 Total Security daha önce kullandığım, oldukça beğendiğim, işini iyi yapan, güzel bir yazılım. Henüz kendi güvenlik duvarlarını geliştirememişler. Yazılım Çin'de Kaspersky ve türevi Amerika asıllı yazılımların engellenmesi adına çıkartıldı. Kendim uzun süre kullandım. Bitdefender gibi yazılım devlerinin motorlarınıda kullanıyor. İsteğe bağlı eklemek mümkün. Ayrıca istersen bi markanın güvenlik duvarıyla anlaşmalı olarak ücretsiz eklenti kuruluyordu. O markayı unuttum şimdi. Kurduğunda çıkar zaten. İkisi entegre çalışıyorlar. Programda Box kısmını mutlaka incele. Diğer antivirüslerde olmayan gerçekten hoş şeyler var.
AVG veya avast + comodo firewall olabilir ayrıca.
 
Üst