Sizce, En İyi Antivirüs Hangisi?

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kaspersky Lab'��ın Kaspersky Anti-Virus 2009 programı, bağımsız test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından yapılan ve en popüler 17 antivirüs yazılımı kapsayan testte en iyi ödülü alan yazılımlardan biri oldu.

AV-Comparatives'��in yaptığı bu testte antivirüs yazılımları zararlı program tespit edebilme seviyeleri ve yanlış alarm miktarları kriterlerine göre değerlendirildi. Tespit seviyelerini değerlendirme amacıyla; trojanlar, solucanlar ve son dokuz ay boyunca farklı kaynaklardan oluşan 1.3 milyonu aşkın kötü amaçlı program kullanıldı. Testte ayrıca â��Temizâ�� dosyalar kullanılarak yanlış alarm miktarları test edildi.

Test sonucunda; Kaspersky Anti-Virus 2009 programı, kötü amaçlı program tespit edebilmesi ve önemsemeye değmez seviyede yanlış alarm testinde yüzde 97'nin üzerinde tespit başarı oranıyla AV-Comparatives tarafından en yüksek derece olan Advanced+ (Öncü+) değerlendirmesiyle ödüllendirildi. Üstelik, Kaspersky Lab ürünü sezgisel (heuristic) tespit ayarları en yüksek seviyeye ayarlandığında bile yüksek tarama hızı gösterdi.
kaspersky1238337932.jpg
:: Sizce, en iyi antivirüs programı hangisi?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deneme ve temizleme amaçlı hepsini kullanırım..
Lider Kaspersky tabii ki.
Eugene amca disiplinli çalışıyor.
Şikayetimiz yok; beklentimiz ise biraz daha katı ve hafif hale getirilmesi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bence tüm antvrs yazılım şirketleri kendileri açıkalr yaratıp kendileri kapıyolar. maksat tbiki para! o yüzden hiç biri i değil. hepsi kendi virüslerini bulmakta pro lar!

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bence kasper in ara yüzü güzel degil içim ısınmıyor bir türlü :)

aşkıtuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
çok kasmasa norton diyecem ama zor bela kurtulup kaspersk yükledim çok güzel çalışıyor

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kaspersky tabikide ;) bende iş yerime aldırdım 3 kullanıcılı virüslerden kurtulduk int cafe oldugu için çok virüsle dalaşıyordum...şimdi bıraktım kaspersky dalaşıyor =D

AntiCode

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size çok samimi bişi söleyimmi :D Ben kendi trojanımı fudladım tanımsız hale getirdim virüs total a soktum yakalayan 2 program var sadece. AVİRA ANTİVİR - MCAFEE.Ben Avirayı öneririm 9'uda daha yeni çıktı güncelleyin ve kullanın derim.

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nod32'nin arkasında dururdum hep ama Kaspersky yükleyip virüsleri bulunca Nod32 ile akraba olduk :@

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de bir kaç tane ile yaşadım bir süre ama huzuru AVG de buldum. Free olanı da var. Şiddetle tavsiye ediyorum. Tabi linux ayrı mesele.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bence kasper in ara yüzü güzel degil içim ısınmıyor bir türlü :)

Kasperin ara yüzü bana da çok fazla güven veriyor ya

yeşil arka planda "your computer is protected" yazısın görünce içim rahatlıyor...
Ama 2009!a fazlaca ısınamdım ne bilyim boş duruyor gibi geldi...

2007 ye ise diyecek sözüm yok

toraman53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi ben hayatta bir tek sadece ama sadece bi anti yazılım programı tanırım o da tabii kii hepimizinde bildigi KASPERSKY kii gercekten 10 numara ahh bir de param olsada böyle satın almasamm ama bende nerede o paraa ama kavcıgımda ayıp ediyorr keyleri hep karalisteye alıp duruyorr aglarımm bakkk

toraman53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasperin ara yüzü bana da çok fazla güven veriyor ya

yeşil arka planda "your computer is protected" yazısın görünce içim rahatlıyor...
2007 ye ise diyecek sözüm yok

captan bende de o acılısta sağ ust kösede yazıyorr yaa Kaspersky Anti-virus 7.0 o yazıyı görüncee öylee bii zevk alıyorumm kiii anlatılamazz yaa kendimi acayipp güvende hissediyorumm yaa ve hiç korkmadan her siteye giriyorum kavcıgım diyorr bazenn buraya girme öcüler var diye bende girmiyorumm :) teşekkürlerr KASPERSKY ailesi

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
E bu kaspersky adı üstünde antivirüs .

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
abi ben hayatta bir tek sadece ama sadece bi anti yazılım programı tanırım o da tabii kii hepimizinde bildigi KASPERSKY kii gercekten 10 numara ahh bir de param olsada böyle satın almasamm ama bende nerede o paraa ama kavcıgımda ayıp ediyorr keyleri hep karalisteye alıp duruyorr aglarımm bakkk

Kaspersky'ın kötü tarafları sistemi azcık kasması(bu sitede bile yükledikten beri kasmaya başladı bayağı)birde anahtarları kara listeye alması o zaman bilgisayarınız korunuyor yazısı olmayınca içim rahat etmiyor yani 5 ya da 6 ayı var etkinleşmiş ama internetten yükledik diye kara listeye alıyor ve 3 dakikada bir etkinleşmemiş uyarısı veriyor oyun oynayamıyom ama en iyi de o koruyor yani nod32 2.0 kullanmıştım gerçekten o da çok güzeldi 2. sürüm olmasına rağmen her pcyi açışımda güncelleniyordu ve hiç kasmıyordu.Şu bilgisayar güvenliğiniz risk altında demesi çok kötü sadece anahtar kara listeye alındı diye öyle diyor yoksa birşey yok denecek kadar az ama 2 tane anahtar dosyası kaspersky 2010a kadar yeter 30u geçik çalışan anahtar dosyası var bende nasılsa:D

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
5.0 Versiyonundan beridir kullanırım tabiki Kaspii

ahbap25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
+1Milyar:icon_::icon_::icon_::icon_:
Avira Antivir Personal kullanıyorum. Mutluyum ve huzurluyum. :)
daha önce kaspersky kullanıyordum lisansa para veriyordum ama nedense her ay virüs yüzünden format atmak zorunda kalıyordum şimdi avira ücretsiz olarak kasperden daha iyi koruyor ve 4. aya girdim bilgisayarımdan en ufak şikayetim yok hemde crack sitelerimde daha fazla gezmeme rağrem :happy:

herkese tavsiye ederim.

webkolog

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
kaspersky en iyisidir arkadaşım

bu demek değildir hiç bilgisayarıma virüs bulaşmıyacak.
sen dikkatsiz olursan tabi ki virüs bulaşır...

sanaluyelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virus mü o da ne olaki? En iyi antivür linux. Sistem kasılmıyor o daldı bu daldı yok uyarı yok...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
virüssüz bir hayat için linux :D ama windows kullanıyorsanız abi tabikide kaspersky forever :D

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
daha önce kaspersky kullanıyordum lisansa para veriyordum ama nedense her ay virüs yüzünden format atmak zorunda kalıyordum şimdi avira ücretsiz olarak kasperden daha iyi koruyor ve 4. aya girdim bilgisayarımdan en ufak şikayetim yok hemde crack sitelerimde daha fazla gezmeme rağrem :happy:

herkese tavsiye ederim.

Benimde Avira'yı tercih etmemin en büyük nedenlerinden biride güven vermesinin yanı sıra lisans derdindende insanı kurtarıyor. ;)

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"Avira antivir" ve yanına "comodo internet security" (free) kulanırım. Avira'dan kaçanı comodo buluyor :icon_:

haxuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaspersky ve avira antivir diyorum başkada bişi demiyorum en iyi ve çok sağlam antivirüs programları dallarında çok başarılılar.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
iyi aksamlar arkadaslar.benim tavsiyem´tabiki avast in 4.8 professional den yanayim üstelik bunun birde server packeti de var cook memnunum.diger antivirus programmlarina gelince northan 09 ile kaspersky 09 ve bitdeffender i de denedim ama en yugunu ise avast geldi.kullanim i ondan sonra taramasi haber vermesi digerlerine göre daha uyumlu.diger büyük virus programmlari meselaa northan olsun cok yüklü bir programm.yükledigin anda hep basini agritiyor.systemini yavaslatiyor.sürekli de solucan yada virus haberi vermektedir.ve ben bu bas agrilariyla ugraasamam.bu yüzden avast 4.8 professional kullaniyorum.:icon_: