Arkadaşlar ekran kartımın bu değişikliği normal mi ?
Arkadaşlar ekran kartımın bu değişikliği normal mi ?
![]()
Bilgisayarınız marka modeli hakkında bir bilgi verirseniz, daha kesin bir açıklama yapabiliriz. Ekran kartlarında önemli olan Ayrılmış Video belleğidir. Resimde gördüğümüz ekran kartı anakartta gömülü olarak gelen tamamen enerji tasarrufu için yapılmış olan ekran kartı. Bu yüzden ayrılmış video belleği 32MB yani bu ekran kartı, oyun oynatmak için veya ağır işlerde kullanmak için değil. Eğer ultrabook filansa başka ekran kartı yoktur büyük bir ihtimal, ama notebook ise bu tasarruf ekran kartı olarak kullanılır, her zaman oyun ve ağır uygulamalar için ayrıyeten güçlü bir ekran kartı bulunur. O ekran kartının bilgilerini CPU-Z programından öğrenebilirsiniz.
http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-setup-en.exe
Bendede ayni problem var. Acer pc mevcut biostan yukselttim ama oda 128du herhalde bi turlu cozum bulamadim tek kart sanirim onboard cok yavas pc aha buyrun ss aldim![]()
Hocam pc nizde harici ekran kartı var mı? Var olduğu halde çalışmıyorsa bence driverlarınızı kontrol edin. ASUS un N53SM ini kullanmıştım, onda da çift ekran kartı vardı, özelliklerden bakınca sadece onboard görünüyordu ama öğrendim ki harici ekran kartıda gerektiği zaman çalışıyormuş, nvidia denetim masasından onboard u devre dışı bırakmıştım, hala ayarlarda sadece onboard görünüyor ama hariciyi kullanıyorum, uygulamalarda sağ tık yaptığında ekran kartı seçme seçeneği çıkıyor oradan hangisinin varsayılan olduğunu görebilirsin.
O Laptop'da harici ekran karti bulunmuyor, sadece entegre ekran karti var (Intel GMA 4500M.)
sagol hocam bende bu cevabi ariyordum biliyordum ama emin degildimdriverini gorunce sitesinde o yuzden neyse saticaz artik
![]()
Bende de harici ekran karti olmayan bir acer laptop var, oradan biliyorum![]()