Sizce Bu normal midir ?

amigoexp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ekran kartımın bu değişikliği normal mi ?
5w77.png

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ekran kartımın bu değişikliği normal mi ?
5w77.png

Bilgisayarınız marka modeli hakkında bir bilgi verirseniz, daha kesin bir açıklama yapabiliriz. Ekran kartlarında önemli olan Ayrılmış Video belleğidir. Resimde gördüğümüz ekran kartı anakartta gömülü olarak gelen tamamen enerji tasarrufu için yapılmış olan ekran kartı. Bu yüzden ayrılmış video belleği 32MB yani bu ekran kartı, oyun oynatmak için veya ağır işlerde kullanmak için değil. Eğer ultrabook filansa başka ekran kartı yoktur büyük bir ihtimal, ama notebook ise bu tasarruf ekran kartı olarak kullanılır, her zaman oyun ve ağır uygulamalar için ayrıyeten güçlü bir ekran kartı bulunur. O ekran kartının bilgilerini CPU-Z programından öğrenebilirsiniz.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-setup-en.exe

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bilgisayarınız marka modeli hakkında bir bilgi verirseniz, daha kesin bir açıklama yapabiliriz. Ekran kartlarında önemli olan Ayrılmış Video belleğidir. Resimde gördüğümüz ekran kartı anakartta gömülü olarak gelen tamamen enerji tasarrufu için yapılmış olan ekran kartı. Bu yüzden ayrılmış video belleği 32MB yani bu ekran kartı, oyun oynatmak için veya ağır işlerde kullanmak için değil. Eğer ultrabook filansa başka ekran kartı yoktur büyük bir ihtimal, ama notebook ise bu tasarruf ekran kartı olarak kullanılır, her zaman oyun ve ağır uygulamalar için ayrıyeten güçlü bir ekran kartı bulunur. O ekran kartının bilgilerini CPU-Z programından öğrenebilirsiniz.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.69-setup-en.exe

Harici bir kart olmadığı için anakarta gömülü değildir. HD 4000 3. nesil işlemcilere entegrelidir.

Bilgisayarınız da başka ekran kartı olup olmadığını anlamak için bu konuya göz atın. Detaylı şekil de anlatmıştık.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/369901-bilgisayarim-e1-571-ekran-kartim-hangisi.html

amigoexp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var birisi enterge birisi Nvindia .

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bendede ayni problem var. Acer pc mevcut biostan yukselttim ama oda 128du herhalde bi turlu cozum bulamadim tek kart sanirim onboard cok yavas pc aha buyrun ss aldim :)
4ma6VJ.jpg

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bendede ayni problem var. Acer pc mevcut biostan yukselttim ama oda 128du herhalde bi turlu cozum bulamadim tek kart sanirim onboard cok yavas pc aha buyrun ss aldim :)
4ma6VJ.jpg

Hocam pc nizde harici ekran kartı var mı? Var olduğu halde çalışmıyorsa bence driverlarınızı kontrol edin. ASUS un N53SM ini kullanmıştım, onda da çift ekran kartı vardı, özelliklerden bakınca sadece onboard görünüyordu ama öğrendim ki harici ekran kartıda gerektiği zaman çalışıyormuş, nvidia denetim masasından onboard u devre dışı bırakmıştım, hala ayarlarda sadece onboard görünüyor ama hariciyi kullanıyorum, uygulamalarda sağ tık yaptığında ekran kartı seçme seçeneği çıkıyor oradan hangisinin varsayılan olduğunu görebilirsin.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hocam pc nizde harici ekran kartı var mı? Var olduğu halde çalışmıyorsa bence driverlarınızı kontrol edin. ASUS un N53SM ini kullanmıştım, onda da çift ekran kartı vardı, özelliklerden bakınca sadece onboard görünüyordu ama öğrendim ki harici ekran kartıda gerektiği zaman çalışıyormuş, nvidia denetim masasından onboard u devre dışı bırakmıştım, hala ayarlarda sadece onboard görünüyor ama hariciyi kullanıyorum, uygulamalarda sağ tık yaptığında ekran kartı seçme seçeneği çıkıyor oradan hangisinin varsayılan olduğunu görebilirsin.

yok hocam cift ekran kartli degil sanirim acer 7730z model driverler son guncel sekilde windows 8.1 kullaniyorum. Yada var ben bilmiyorum :S

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Okadar arastirdim bi turlu yapamadim.. Acer"in web sitesine bakiyorum normalde vga ndivia driver gozukuyor xp varkende w7 varkende kuramadim w8de deniyeyim dedim yine ayni..

1P6j5j.jpg

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
O Laptop'da harici ekran karti bulunmuyor, sadece entegre ekran karti var (Intel GMA 4500M.)

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
O Laptop'da harici ekran karti bulunmuyor, sadece entegre ekran karti var (Intel GMA 4500M.)

sagol hocam bende bu cevabi ariyordum biliyordum ama emin degildim :) driverini gorunce sitesinde o yuzden neyse saticaz artik :D

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bende de harici ekran karti olmayan bir acer laptop var, oradan biliyorum :)

harici filan pek anlamiyorum acikcasi ama sunu anladim acer laptopa bulasmicam bide bunda ekran karti titreme olayi vardi kenarlari catladi ekrani kapatip acarken gacur gucur ediyor sanki kirilcakmis gibi ek kisimlarindan :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=391708]PrestigeMan[/MENTION]

Güclü kartlar -> harici
Düsük kartlar -> dahili.

Sende harici ekran karti bulunmadigi icin sürücüyü yükleyemiyorsun. Alirken özelliklerini iyice arastir :)

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Tamam eywallah 5 6 senelik laptop zamani gelmisti zaten de konulari gezerken gordum bide ben sorayim dedim neyin nesi :)