Sizce Ben Yalancı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı tatiller arkadaşlar;

• Allah’ı biliyoruz diyoruz, fakat emirlerini tutup yasaklarından kaçmıyoruz.
  • Kur'ân-ı Kerim’i okuyoruz, fakat onun hükümleriyle amel etmiyoruz.
  • Rasûlullah (sav)'i sevdiğimizi söylüyoruz ve onun yolunda canımız kurban olsun diyoruz, fakat en basit ve kolay sünnetlerini dahi terk ediyoruz.
  • Şeytan bizim baş düşmanımız diyoruz; fakat ondan korunmuyor, bir de üstelik onun ve avanelerinin yolundan gidiyoruz.
  • Cenneti tüm hissiyatlarımızla isteriz diyoruz.Ancak cennete gitmek için hiçbir hazırlık yapmıyoruz.Hep dünya çalışıyoruz.
  • Cehennemden korkuyoruz diyoruz.Fakat günahlara girerken hiç korkmadan kendi kendimizi ateşe atıyoruz.
  • Ölüm haktır ve mutlaktır diyoruz.Fakat kabir için,ölüm için,gideceğimiz ebedi vatanımız için hiçbir hazırlıkta bulunmuyoruz.
  • Bir adet sigaraya bile teşekkürü borç biliyoruz,fakat Cenab-ı Hakk’ın verdiği hadsiz nimetlere karşı şükretmekten uzak duruyoruz.
  • Cenazeleri kendi ellerimizle kabire koyuyoruz.Ancak bizimde bir gün öleceğimize nefsimizi inandırıp ders almıyoruz.

Değerli arkadaşlarım;
Yazılanların hepsini ben yapıyorum.
Ve inanın kendimi yalancıların şahı olarak hissediyorum.
Düşünüyorum da;bunların bir tanesini bile hakkıyla yapsam kendimi bahtiyarlar zümresine dahil edeceğim.

Rabbim cümlemizi bildikleriyle amel eden kullarından eylesin.

Saygılarımla
Mehmet

cihanser

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz mükemmeliyetçilik sezdim. Unutmasyın ki nsan hata yapmakla mükellefti.Sadece peygamberler hata yapmaz. Önemli olan Allahın sevdiği en güzel fiiillerden bir olan tevbeyi hakkı ile yerine getirmektir. Sen yalancı değilsin. İnsan günahkar olabilir. ;)

Ha birde bahtiyarlar zümresinde olacağım demişsin . unutmaki Allah resulu Saatlerce ibadet ederdi . O ki cehennem ona uzaktır. Yani bir fiili hakkı ile yerine getirdikten sonra kurtulduk demek yanlış düşünce dir. Önemli olan nefsimizi sıkça eleştirmektir.

mgezer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır kardeşim yalancı değilsin günahkarsın

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sende hep dini şeyler yazıyorsun imamsın galiba ha?

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
insan her zaman aynı ihlasta olamıyor.önemli olan insanın sürekli hissiyatını tazelemesidir.bu da ancak Kuran-ı Kerim ile güzel sohbetlerle kısaca imanını tazeleyecek herşeyle olur.bu asırda imanlı olmak çok zordur.hatta imanı kor bir alev topuna benzetirsek.insan imanını (kor alevi) elinde tutsa eli yanar tutmasa bıraksa imanı gider.işte bu denge içerisinde insanın imanına sahip çıkması ve ahiret yurdunu ve dünyaya boşuna gönderilmediğini unutmaması gerekir. unutmayalımki zerre miktarda yaptığımız iyilik ve kötülük karşılıksız kalmayacaktır.ALLAH bizleri iyilik yapanlaradan eylesin.amin.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allah resulu Saatlerce ibadet ederdi . O ki cehennem ona uzaktır. Yani bir fiili hakkı ile yerine getirdikten sonra kurtulduk demek yanlış düşünce dir. Önemli olan nefsimizi sıkça eleştirmektir.

yerinde bir örnekle ifade etmişsin cihanser. Peygamber efendimiz ibadet etmeden bir anını geçirmemiş olmasına rağmen cehennemden korkar,nefsinden Allaha sığınırmış.
içinde Allah sevgisi taşıyanlar,gerçek aşkı arayalar farkındadır. Allah için, hakkıyla kul olmaya çalışırlar.
sende bu arayış içinde olmasan böyle yazmazsın elbet yalancılık değil bu.
Efendimiz ibadetlerini eksiksiz yapıyor olmasına rağmen kendinden şüphe ediyorduysa bizim bile bile yapmamamız çok kötü bir durum. ibadetlere daha fazla önem vermek uygulamak gerek.

bir günahımıza tövbe edip, o günahı tekrar işlesekde yine tövbe edip daha sıkı bağlanıp, daha dikkatli olmamız gerek. nefisle mücadele etmek kazandırır.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben de hep sorarım bu konuda iki yüzlümüyüm diye. Bile bile zarara giriyoruz. Merhamet edilmeyeceği söylenmiş bu kimselere. Allah hepmize sarsılmaz tahkiki iman nasip etsin. Gönül tasdik etmiyor, nefis istiyor. Şeytan emrediyor. Biz de yapıyoruz. Allah affetsin cümlemizi.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mehmet,

Sen kafanı hiç bu işlere takma.Bizler cehennemi doldurduk,size yer yok...:)

Sevgilerimle günaydınlar...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Mehmet,

Sen kafanı hiç bu işlere takma.Bizler cehennemi doldurduk,size yer yok...:)

Sevgilerimle günaydınlar...

Merhaba orcagada arkadaşım;

Ben takmayayımda kim taksın.
Ya bende o cehennemi dolduranlar zümresinde olursam,

Saygılar