Sizce 1 Sene Sonra Mobil Platformun İşletim Sistemi Hangisi Olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rejii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Hangi İşletim Sistemi Önümüzdeki Yıl Liderliği Eline Alır?

• ANDROID

Kullanılan: 26 76.5%
  • IOS

Kullanılan: 3 8.8%
  • WINDOWS PHONE 8

Kullanılan: 5 14.7%

• Kullanılan toplam oy
    34

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Açık ve net Windows Phone 8, IOS, Android bu Sistemlerden Hangisi Önümüzdeki Yılın Liderliğini Ele Alacaktır ve Neden İşletim sistemleri hakkındaki Düşünceleriniz neler dir?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
- Andro' ya oy verdim, çok daha özgür
- Bu işletim sistemini kullanmak için bir tek cihaza mahkum değilsiniz (çeşitlilik fazla olduğu için tarzına uygun bir model seçebilirsin, tektipleşmezsin)
- Apple ile yarışan ve onu geçen cihazlar mevcut
- Fiyatlar çok daha ulaşılabilir düzeyde

Fakat bir iOS değil, bu da gerçek olan... Android lider olacaktır tıpkı şuan olduğu gibi, fakat sayısal anlamda bir üstünlüktür ancak o kadar, iOS her ne kadar kısıtlayıcı olsa da stabilite ve uygulama kalitesi açısından çok iyi...

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence ios iyi ama küçük ekran ve kısıtlamalar nedeniyle - puan android daha özgür ve kişiselleştime bakımından daha geniş bi dünya,wp8 ise başarılı olacağına şüphem yok uygulama açısından biraz daha çalışmalılar

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Nar isminde Linux tabanli, yerli bir isletim sistemi geliyor, seneye tahta oturmasa da Android'i bayagi zorlayacaktir. Zira butun arm tabanli islemci kullanan telefonlara rahatlıkla yuklenebilecek ve yuklendgi telefonun ozelliklerini otomatik olarak algilayip kenini optimize edecek.
Deyip biraksaydim eminim bu dedikodu yayilir, sansasyon yaratirdi :P

omer.1310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan hazırlanmakta olan işletim sistemleri var ubuntu gibi jolla nın sailfish işletim sistemi gibi bunlar dengeleri değiştirmezse tabiki android...

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
- Andro' ya oy verdim, çok daha özgür
- Bu işletim sistemini kullanmak için bir tek cihaza mahkum değilsiniz (çeşitlilik fazla olduğu için tarzına uygun bir model seçebilirsin, tektipleşmezsin)
- Apple ile yarışan ve onu geçen cihazlar mevcut
- Fiyatlar çok daha ulaşılabilir düzeyde

Fakat bir iOS değil, bu da gerçek olan... Android lider olacaktır tıpkı şuan olduğu gibi, fakat sayısal anlamda bir üstünlüktür ancak o kadar, iOS her ne kadar kısıtlayıcı olsa da stabilite ve uygulama kalitesi açısından çok iyi...

Şarjı çok yiyor. Bence uygulaması en bol olan işletim sistemi değil, şarjı iyi dayanan işletim sistemi olacaktır. Uygulamayı herkes yapar ama bu şarj konusunu halleden kazandı demektir.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Android diyorum alır başını gider gümbür gümbür.

ıos'u yabana atamam ama tel maliyetli:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ben İOS diyorum çünkü Android'den daha stabil bir işletim sistemidir 1 gb ram olmasına rağmen 2.3 gb ramli android telefonlardan daha hızlı

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ben İOS diyorum çünkü Android'den daha stabil bir işletim sistemidir 1 gb ram olmasına rağmen 2.3 gb ramli android telefonlardan daha hızlı
Siz seneye için söylüyorsunuz ama konu tarihi bu seneyi gösteriyor :D Konunun açılış tarihine bakarsanız ne dediğimi anlarsınız :)

batuhan01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
android derim ben. iOS un bir süre sonra seni kısıtladığını hissediyorsun. Dersen stabil tıkırında çalışan sade bir cihaz istiyorum ve güncelliğini uzun yıllar korusun o zaman iOS.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sistemleri telefonlara göre değil. aynı donanıma sahip telefonlarda ne yaptıklarına bakarak karşılaştıralım lütfen.
inşallah ne dediğimi anlamışsınızdır.

bilmem kaç gb ram bilmem ne kadar işlemci ios dan daha iyi dediğiniz aletlere ios kurup bakın (tabii ki kurulmaz orası ayrı) ne oluyor telefona :D