Siz 4 Temmuz'u kutlayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
29 Ekim günü, o günün Cumhuriyet Bayramı olduğunu hatırlatmayan tek bir gazete vardı.
Hayır yanılıyorsunuz Vakit değil, Taraf.
Taraf, Cumhuriyet Bayramı'yla, Cumhuriyetimizin kuruluş günüyle ilgili tek bir satır yazmamıştı.
Onlar için sıradan bir gündü.
Bir gün sonra, kendi okurlarından bile tepki almış olacaklar ki, gazetenin patronu Ahmet Altan konuyla ilgili şu satırları kaleme aldı:
"Yazı işlerindeki sabah toplantısından sonra Ece beni yakalayıp usul bir sesle sordu.
'Biz neden Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili bir duyuru koymadık?'
'Normal gazetelerde öyle şeyler olmaz' dedim ben de, 'Bir cumhuriyetin seksen altıncı yılının gazetelerde yarım sayfa kutlanmasına diktatörlüklerde rastlanır sadece'.
Sonra da ben ona sordum.
'Sen yeryüzünü izleyen birisin, dünyanın ciddi gazetelerinden herhangi birinde böyle bir kutlama ayinine rastladın mı?'"
Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp kutlamamak elbette kendi bilecekleri iş. Kutlamak zorunda değiller ama "yalancı" olmak, "okurları kandırmak" ve "Türkiye düşmanlıklarını yalanla rasyonalize" etmek zorunda da değiller.
Ahmet Altan, herkesi kara cahil ve dünyayı bilen bir kendi var zannediyor.
Ama hiçbir şey bilmediğini ya da bile bile yalan söylediğini herkesin göreceğini fark etmiyor.
Sizce Ahmet Altan, Amerika'nın Cumhuriyet Bayramı sayılacak 4 Temmuz'un ABD'de ne büyük coşkuyla kutlandığını, 4 Temmuz'da Amerika'da ne etkinlikler yapıldığını bilmiyor olabilir mi?
Bilmiyorsa Yasemin Çongar'a sorsun. Amerikalılar "anlat" derse Yasemin Çongar ona anlatır.
Ya Fransa'daki kutlamalar.
14 Temmuz'un Fransızlar için ne ifade ettiğini, nasıl kutlandığını da bilmiyor mu?
Ya biliyor yalan söylüyor...
Ya bilmiyor.
Her durumda da halkı kandırıyor.
Her durumda yazması sakıncalı.

Fatih Altaylı
http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=11230

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
ingilizcede same same deyiminin karşılığı
sanki altaylı onlardan iyi
sadece 29 ekimi hatırlamak Atatürk'ün sadece işlerine gelen hareketlerini düşüncelerini örnek almak riyakarlığın daniskasıdır

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ülkemizde Milli Bayram Olsun Dini Bayram olsun tatil demekten başka birşey değil.

Çok eskiden böyle değildi ama her zaman herşey aynı olacak diye birşey yok.

Gazetelere gelince ben sırf o gün 29 ekimle ilgili düşünce görüş şiir gibi yazılara önem verirdim.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Taraf gazetesi dış güçlerin maşası. Hala anlamayan varsa üzülürüm. Yazdıkları hep yalan çıkıyor. Ntv için yazdıklarını hatırlayın. O bile yalan çıktı.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sanki Altaylı Çok İyi .ok Da Allam ya Ciddiye Bile Almıyacağım Bir insandan Bir yazı

"HEm Cumhuriyeti Biz Kutluyoruz Onlar Kutlasa ne Yazar kutlamasa ne Yazar"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...