Siyasi tartışmalar

Siyasi konulara izin verilsin mi?

• Evet

Kullanılan: 15 39.5%
  • Hayır

Kullanılan: 23 60.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Güncel arkadaşlar.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Siyaset üzerine konuşarak birinin diğerini ikna edebildiğini ben dahaca görmedim. Siyaset sadece laf kalabalığıdır ve genellikle sohbet edebilecek bir şey kalmadığında konuşulur (benim gördüğüm bu). Siyaset, üzerinde tartışarak sorunları çözüme kavuştursaydı emin olun bu kadar konuşulmazdı. TBMM içinde bile görüyoruz kimsenin diğerinin fikrine tahammülü yok bunu burada herkese açtığımızda yaşanacak curcunayı ne siz değerli üyelerimiz kaldırabilirsiniz ne de biz moderatörler.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tarafsız moderatör bile olmasın ne dersiniz?
Siyasi bölüm tamamen serbest olsun. Orada birbirine küfür edenler mi var? Etsinler..
Bırakın etsinler. Ne geçecek ellerine küfür edince..

Bakın olacağı simüle edelim..
x: Senin ananı seveyim hiç kurusu.. !!1!
y: ben de senin deveni seveyim taç korosu. !!1!1!!
+...+...+... Sonunda nereye varacak? Susacaklar bir şekilde ya da küfür etmeden, hakaret etmeden, aşağılamadan yazmayı, okumayı, katlanmayı öğrenecekler.
Küfür gibi anlamsız, bomboş bir şeyi hayatından çıkartmasına yardımcı olacak belki insanların. :) Bana küfredeni öldürürm ben arkadaş diyen varsa aranızda da, tamam gitsin öldürsün napalım yani. İnanın bu ülkede abidik gubidik ölen insanların sayısında herhangi bir artışa neden olmayız.

Elbette insanların toplumsal yaşama ayak uydurabilmesini öğretmek gibi bir misyonu yok SDN'in. Ama bu dediğim olursa ne zararı olur söyler misiniz? Bundan rahatsız olan varsa Ayarlra kısmından bana bu bölümü gösterme'yi işaretler, verilir bu opsiyon, kimse görmez böylece.

Ne dersiniz? Böyle böyle tartışabilmenin doğal süreçle öğrenildiği bir yer olabilir burası. :)
Unutmayın ki, yasak sadece bu bastırılmış bilincin buraya yansımaması olur ve aynı küfür eden, dayanamayan, anlayış gösteremeyen tahammülsüz adam bu forumlarda ama başka konularda yazmaya devam eder. İnsanlığı bir arpa yol katetmemiştir, yarın da S3'ünü One S'ini iPad'ini beğenmeyenle it dalaşına girer, ona küfrede.. Kalite artmaz siyaset yasaklanınca, maskelenir. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu forumda siyaset serbest olursa ne olur biliyor musunuz??..

Kendini bilmezlerin toplanıp iktidara küfürler yağdırması olacağı için en iyisi uzak duralımda kimse kimseyi şeyapmasın..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bu forumda siyaset serbest olursa ne olur biliyor musunuz??..

Kendini bilmezlerin toplanıp iktidara küfürler yağdırması olacağı için en iyisi uzak duralımda kimse kimseyi şeyapmasın..
iktidara laf gelmesin... tek endişen bu mu? :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Küfürün, hakaretlerin serbest olduğu sözlük sitelerindeki gibi nefret söylemleri burada da tavan yapar.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hükümetin doğru yaptıklarını yazıp konu açınca adı haber oluyor :)
Hükümetin yanlış yaptıklarını yazıp konu açınca adı siyaset oluyor!!

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Orada birbirine küfür edenler mi var? Etsinler..
Bırakın etsinler. Ne geçecek ellerine küfür edince..

Sonunda nereye varacak? Susacaklar bir şekilde ya da küfür etmeden, hakaret etmeden, aşağılamadan yazmayı, okumayı, katlanmayı öğrenecekler.

Olay bu genşler.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
iktidara laf gelmesin... tek endişen bu mu? :)
Yok hayır ama şimdi iktidar partisinin aldığı oya bakacak olursak diğer partilere bi laf eden pek olmayacaktır.. Hedef direk olarak iktidar partisi olacağı için vede iktidar partisinin son söylemlere göre 2023 e kadar iktidarda kalacağı için diğer partilerin taraftarları anti akp ci oluyorlar dolayısıyla yapacak tek şeyleri küfretmek olacaktır..

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Şu mesajları görünce bile insanların içinde ne kadar söylemek istediği şeyler olduğunu görüyor ve siyaset bölümünün açıldığını düşününce heyecanlanıyorum. :D :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yoo katılmıyorum ben hükümetin bazı doğru yaptığı şeyleri konu olarak açtım ama yayınlanmadı.. Dolayısıyla bu söylediğin doğru değil..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
aynen john waynen. :)

[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] iktidarın 2023'e kadar görevde kalacağını nerden biliyorsun? ayrıca burası bir forum ve konu ne olursa olsun küfür eden cezasını çeker, merak etme sen. :) ama bunu gerekçe gösterip siyaset yapılmasın dersen sen siyaset yapmış olursun. :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15

Dogru söylüyor adam hatta konuda olumlu yada olumsuz sadece parti ismi geçiyorsa bile siyaset damgası yiyebiliyor.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
@muratflash iktidarın 2023'e kadar görevde kalacağını nerden biliyorsun? ayrıca burası bir forum ve konu ne olursa olsun küfür eden cezasını çeker, merak etme sen. :) ama bunu gerekçe gösterip siyaset yapılmasın dersen sen siyaset yapmış olursun. :)
Yapılan son anketlere ve genellemelere göre hem ayrıca bu hükümetin iktidarda uzun bi zaman kalacağını bilmek için alim olmak gerekmez.. Şöyle bi bakıp gerçekci olmak yeterli..

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar, hedef her zaman her yerde iktidar olur. Ülkeyi iktidar yönetiyor muhalefet değil. Dünya'da muhalefetin bizimki kadar eleştirildiği başka bir yer yoktur. Yani bakkal hasanı eleştirecek değilim ya, tabii ki benim hayatımı yönetenleri eleştireceğim. :)
Buna argüman olarak desteklediğim bir muhalefet partisi varsa onun programından örnek veririm, orada sen çıkar muhalefet şöyle böyle dersin, böyle olur.

Bunun yanında oturup partilerden, uygulayıcılardan bağımsız ideolojileri de tartışabiliriz ama Türkiye'de (kusura bakmayın iktidar sağolsun) ideolojik yaklaşıyor diye bir kötüleme var. Kardeşim morfolojik yaklaşacak değilim ya, desteklediğim bir ideoloji ve bunun bir hayat görüşü var, bunun çerçevesinde yaklaşacağım tabii ki. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Yapılan son anketlere ve genellemelere göre hem ayrıca bu hükümetin iktidarda uzun bi zaman kalacağını bilmek için alim olmak gerekmez.. Şöyle bi bakmak yeterli..
ben forumda siyaset yapılmasının eskisi gibi serbest olmasından yana değilim. sebebi de o günlerdeki forum ortamı ile bugünkü ortam arasında dağlar kadar fark olmasıdır. üyelerin profili, üslup, sohbet ortamı, yönetimin tavrı, vs... bunun gibi başka sebepler de sayarım.

ama "iktidara küfür edilir" diyerek buna karşı çıkarsan, niyetin senin gibi düşünmeyenleri susturmak, sindirmek olur. o zaman da forum gibi ortamlara gerek kalmaz. bu siteyi kapatalım gitsin. böyle sitelerin açılış amacı farklı düşünceleri bir araya getirmektir. arada kendini bilmezler çıkarsa da cezasını çeker. bu kadar basit...

neyse daha fazla uzatmayayım. yazacağımı yazdım, sağlıcakla kal. :)

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence kesinlikle bu forumda siyaset yapılmasın..farklı konular okuyup stres atmak için bu siteye giriyorum..''Ne mutlu türküm diyene'' demenin nerdeyse yasaklanacağı şu günlerde,pkk nın masumlaştırılmaya çalışıldığı bi dönemde bu forumdada aynı şeyleri görmek istemem,moralimiz dahada bozulmasın.sinirden klavye kırmaktan başka bi işe yaramıyor..wowturkey.com diye bir site var site sadece akp ve recep tayyip i öven bi zihniyette,karşı söz yada düşünce belirttiğiniz zaman siteden atılmaya kadar yolu var..adamı yakında peygamber ilan edecekler..sitenin yöneticisi BURÇ diye biri onu bulursam sakat bırakmaya yemin ettim..ülkemizin yarısı vatan hainiymiş,ATATÜRK düşmanıymış akp iktidarında bunu öğrendik..bu konuda başka sözüm yok..konu benim için kapanmıştır!..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yok hayır ama şimdi iktidar partisinin aldığı oya bakacak olursak diğer partilere bi laf eden pek olmayacaktır.. Hedef direk olarak iktidar partisi olacağı için vede iktidar partisinin son söylemlere göre 2023 e kadar iktidarda kalacağı için diğer partilerin taraftarları anti akp ci oluyorlar dolayısıyla yapacak tek şeyleri küfretmek olacaktır..

Arkadaşım susayım diyorum ama konuyu ısrarla siyasete çekiyorsun :) Bu kadar da particilik yapılmaz ki...

iktidar partisinin aldığı oya bakacak olursak diğer partilere bi laf eden pek olmayacaktır
Sen hangi medyayı takip ediyorsun? Bilmiyormusun bu ülkede 100 yıldır, muhalefet aslında iktidar da! ve kötü giden herşeyin sorumlusu onlar :)

----

Bir ülkede, yönetimde kim varsa, hedeftede o olacaktır :) Çünkü herşeyin sorumlusu onlardır, iyi şeylerin de kötü şeylerin de. Sürekli övülmesini ve hiç itiraz edilmemesini bekliyorsun yoksa? Dünyanın neresine gidersen git bu böyledir, bu işin doğasıdır, Türkiye hariç. Çünkü burada yasak ve cezası vardır. Sadece bu forum için değil her köşesinde bu geçerlidir.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION] Sana katılıyorum ama mesela iktidar partisini ele alırsak adamın yaptığı %70 %80 güzellikleri görmezler gider %30 %20 yanlışları görürler yani insaf yokki adamlarda neyi tartışacaksınki böyle insanlarla..

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Konu yine neye dönmüş. :D

İşte bu yüzden karşıyız.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@thekillingroad Sana katılıyorum ama mesela iktidar partisini ele alırsak adamın yaptığı %70 %80 güzellikleri görmezler gider %30 %20 yanlışları görürler yani insaf yokki adamlarda neyi tartışacaksınki böyle insanlarla..

İyi de sana göre %70'i güzel, adama göre %5'i güzeldir. Bundan daha doğal ne olabilir ki?
Bak tartışmak için seninle paralel düşüncede olan birisi olmasını mı istiyorsun? Ne tartışacaksın ki? Karşılıklı güzelliklerden bahsedersiniz durursunuz. :)

Asıl seninle karşıt görüşe sahip adamla tartışabilirsin. Hem sizin sahip olduğunuz düşüncelere karşıt ne kadar çok görüş dinler ve bu görüşe sahip insanlarla diyalog kurarsanız pratik zekanız ve algı gücünüz o kadar güçlenir. :) Faydası bile var, tutmuş küfür olur küfür diyorsunuz. Olsun a... ne olacak yazmamak için zor tutuyorum kendimi..:D

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
@thekillingroad Sana katılıyorum ama mesela iktidar partisini ele alırsak adamın yaptığı %70 %80 güzellikleri görmezler gider %30 %20 yanlışları görürler yani insaf yokki adamlarda neyi tartışacaksınki böyle insanlarla..
E karışma bırak isteyen istediğini söylesin sen de o adamın yaptığı %70 %80 güzellikleri anlat da onları da etkile daha ne istiyorsun al işte fırsat sana. :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hala ülkemizde siyaset konuşan insanlar "Tanzimat Edebiyatı" yazarları gibiyken işimiz zor.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
siyasetin yapıldığı hatta özgürlük adına dileyenin dilediğine istediği lafı, küfürü ettiği platformlar biliyorum ve takılıyorum. Malesef önceki mesajlarda söylendiği gibi olumlu bir durum olmuyor. Yani millet birbirine söve söve en sonunda sövmemeyi öğrenip seviyeyi yükseltmiyor.

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Hazır siyasetin serbest olduğu nice site var. Gereksiz yere forum huzurunu bozmaya gerek yok.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
İyi de sana göre %70'i güzel, adama göre %5'i güzeldir. Bundan daha doğal ne olabilir ki?
Bak tartışmak için seninle paralel düşüncede olan birisi olmasını mı istiyorsun? Ne tartışacaksın ki? Karşılıklı güzelliklerden bahsedersiniz durursunuz. :)

Asıl seninle karşıt görüşe sahip adamla tartışabilirsin. Hem sizin sahip olduğunuz düşüncelere karşıt ne kadar çok görüş dinler ve bu görüşe sahip insanlarla diyalog kurarsanız pratik zekanız ve algı gücünüz o kadar güçlenir. :) Faydası bile var, tutmuş küfür olur küfür diyorsunuz. Olsun a... ne olacak yazmamak için zor tutuyorum kendimi..:D
Tamamda ben 80 doğumluyum yaş 33 ve 80 li yılların yönetiminide 90 lı yılların yönetiminide gördüm.. O zamanlar bi elimiz yağda bi elimiz balda mıydı??.. İşsizlik yok muydu?. Terör yok muydıu?. Bankaları benmi hortumladım?. Ülke kaynaklarını ona buna benmi peşkeş çektim?.

Yani inanın şuanda ben bu durumda olduğumuz için şükrediyorum.. Yani o 80 li 90 lı yılların karanlığından aydınlığa çıktık resmen..

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
HAYIR eger izin verilirse SDN forumunda toplu banlar görülebilir :D hiç gerenk yok ortam gerilmesin, büyük ihtimal normal konuşamayacagız.

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel kardeşim bilgi sahibi ol lütfen..senin doğru sandığın bütün bilgileri çürütebilirim..daha düne kadar yaptıkları otoyollarla övünen iktidarın o yolları deprem vergisiyle yaptığı meydana çıktı van depreminde..ben sadece iktidara değil muhalefete de karşıyım..siyaset yapanların %99 u siyaset sayesinde yedi sülalelesini zengin etti..bacak kadar veletler holding sahibi oldular..medya sadece onların görmesini istediği şeyleri gösterir sana.televizyonda izlediğin herşey yalan..merak ettiğin konuları internetten tarafsız kaynaklardan öğrenmenizi tavsiye ederim..

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ya küfür olayından niye bu kadar korkuyorsunuz arkadaşlar gerekirse o bölüme 20 tane moderatör atanır küfür atılan anında cezayı yer allah allaah. :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tamamda ben 80 doğumluyum yaş 33 ve 80 li yılların yönetiminide 90 lı yılların yönetiminide gördüm.. O zamanlar bi elimiz yağda bi elimiz balda mıydı??.. İşsizlik yok muydu?. Terör yok muydıu?. Bankaları benmi hortumladım?. Ülke kaynaklarını ona buna benmi peşkeş çektim?.

Yani inanın şuanda ben bu durumda olduğumuz için şükrediyorum.. Yani o 80 li 90 lı yılların karanlığından aydınlığa çıktık resmen..

iyi de bak bunların hepsi senin düşüncen, sen de bunu anlatacaksın işte.
Bak, 80'li yıllardaki hükümet de 90lı yıllardaki hükümet de hep aynı siyasi mirasın temsilcileri mesela? :)
ŞU an sen hükümetin neden eleştirilemeyeceğini söylemeye çalışıyorsun farkında mısın? :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
güzel kardeşim bilgi sahibi ol lütfen..senin doğru sandığın bütün bilgileri çürütebilirim..daha düne kadar yaptıkları otoyollarla övünen iktidarın o yolları deprem vergisiyle yaptığı meydana çıktı van depreminde..ben sadece iktidara değil muhalefete de karşıyım..siyaset yapanların %99 u siyaset sayesinde yedi sülalelesini zengin etti..bacak kadar veletler holding sahibi oldular..medya sadece onların görmesini istediği şeyleri gösterir sana.televizyonda izlediğin herşey yalan..merak ettiğin konuları internetten tarafsız kaynaklardan öğrenmenizi tavsiye ederim..
Tamam kardeşim zaten ben yaptıkları herşeyi onaylamıyorumkii mesela şu son İsrail in özür konusunda ve terör konusunda oldukça fazla tavizler verildiğini düşünüyorum.. İktidarın yanlışları elbette var ama şöyle bi at gözlüğünüde çıkarıp olaylara objektif bakmak gerektiğini düşünüyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...