Siyasi Konular Hakkında Bilmemiz Gerekenler

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Uzatmayın arkadaşlar artık siyaset yasak Kurallara Uyalım.!

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
forum sitesinde siyasetin olması saçmalık olursu zaten. çok iyi bir kural bunlar bence...

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir üyeniz olarak siyasi konularda kısıtlama ve yasak getirilmesine bir itirazım yok .

İtirazımın olduğu nokta Gündem (Dünya/Türkiye) bölümünde açılan cinsel içerikli ve toplumda infiale neden olabilecek haberlerin paylaşımına herhangi bir sınır çizgisi getirilmemiş olması .. Bu tür zırva haberlerin Sayın Moderetörlerce paylaşıma açılmış olması bir üye olarak beni rahatsız ediyor ..

Saygılar

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Siyasetin yeri burası değil zaten,doğru bir karar siyaset yasağı..Burada tartışsak ne işe yarar,keşke bir etkimiz olsada günlerce tartışsak ama yok.Sinirlendiğimizle kalırız.Böylesi daha iyi.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Forumlar tartışmak içindir . Gerekli kurallar çervesinde Siyasette yapılabilir. ama Malesef SDN'de bazı provekatör arkadaşlar var ve işleri çığrından çıkartıyorlar..

Alemci_Dayı 'ya bende katılıyorum . Gündem konusu hem sex içerikli başlıklarla dolu. Lüten HÜRRİYET'leşmeyelim. farkımız olsun..

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/121044-ersozun-servisinde-silahli-kovalamaca.html
siyasi konular hakkında çekincemiz buydu
bu haberde siyaseti nasıl yakaladınız yoksa
devamını ö.m ile getireceğim:hammer::hammer::hammer:

http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/121045-hayata-donusun-karanliktaki-yuzu.html

buda yasaklanmış
bence spybotun siyasi içerik kelimesini araştırması lazım
ama normaldır üst düzey yargının aynı olaylarda kişilere göre karar vermesine benziyor

bu haberlerde bir siyasi tarafın övüldüğü veya yerildiğini gören varsa lütfen belirtsin

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/121044-ersozun-servisinde-silahli-kovalamaca.html
siyasi konular hakkında çekincemiz buydu
bu haberde siyaseti nasıl yakaladınız yoksa
devamını ö.m ile getireceğim:hammer::hammer::hammer:

http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/121045-hayata-donusun-karanliktaki-yuzu.html

buda yasaklanmış
bence spybotun siyasi içerik kelimesini araştırması lazım
ama normaldır üst düzey yargının aynı olaylarda kişilere göre karar vermesine benziyor

bu haberlerde bir siyasi tarafın övüldüğü veya yerildiğini gören varsa lütfen belirtsin

Madem siyaset yok açtığın konularda yönetimden arkadaşlar incelesin onlar karar versin...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
şimdi başakanın sesi kısıldı diye haber açtığımızda siyasi haber mi olacak bence saçma .

Bırakın insanlar istediği gibi tartışsın.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
sesli haber verdim yayınlanmadı dünyayla ilgili bir haberdi, sesli ve dünya gündemi ile ilgili haber vermek yasaksa bilgilenirsem ona göre davranırım teşekkür ederim.

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/121615-cubbeli-ahmet-agzini-fena-bozdu.html

Cübbeli Ahmet Hoca, kendisine ait web sitesinden bu kez de İsviçre'ye minare yasağı için seslendi. Hoca, yasakla ilgili konuşurken öyle sözler etti ki cemaat kendini gülmekten alamadı.
Referandumun hemen ardından kaydedildiği belirtilen vaazda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine ait web sitesinden "minare yasağını" değerlendirdi. Referandumla ilgili sert konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, referandum kararının "salakça" olduğunu söylerken "4 minare için yaptıkları masrafa bak! Bunlar çok salak canım" diye seslendi.

şte o sözler;
"Bana mı ihtiyacı var Allah'ın. Beni de helak etse sizi de helak etse, Allah yine bu dini hakim kılacak. Hazreti Mehdi'yi de çıkartacak, Roma'yı da fethettirecek, bütün Avrupa'ya da mescitleri yaptıracak. Şimdi İsviçre, 4 tane minare için referandum yapmış. Bunlar ne yani Allah'ın salak adamları. Yav 4 minare için bu referandum yazık, bu masrafe değmez. Referandum kaç para yav! Akılsız mısınız nesiniz siz yav! Minare, nerene girdi o... Mübarek adam onu da ok gibi yapmış, bir yerimize batar diyor yaa... Çıkma üzerine o zaman, niye üzerine gidiyorsun. Mübarek alttan yürüyorsun nerene batacak o? "

Video Kaynak ta

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=223169

Bu Topikte SİYASET VAR ..

Lütfen kilit..
Haberi paylaşan arkadaşımız güzel bir paylaşım yapmış ve diyecek sözümüz yok , demek istediğim Konuyu onaylayan moderatör neden siyasi bir paylaşıma kilit vurmuyor ? asılında her şey gayet açık ve net görüldüğü üzere bir çifte standart durumu ile karşı karşıyayız ..

+ ismini zikretmek istemediğim bir moderatör konuyu ziyaret etti ( gördüm) ve benim topikte siyaset var mesajımı okudu ..

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
gündem nedir ne değildir öncelikle yeni mod olmuş arkadaşların bilmesi veya o konuda yetiştirilmesi gerekir yine aynı yeni ve genç mod arkadaşların kendi inançları dışındaki inançlara ve onların manevi değerlerine saygı göstermesi aşağılamaması gerekir
sadece o arkadaşın bu konudaki eksişkjliğine veriyorum gündemde oluşturulan yapay konular sdn gibşi en büyük bilişim sitesine yakışmamaktadır
her insanın bir siyasi kişiliği olabilir bir inancı olabilir
bizde buna karşılık kendilerinin din adamlarından kötü örneklermi verelim hayır bu siteye yakışmaz
sadece bazı konıular özellikle ergenekon ve silivri konuları bazı kardeşlerimizi rahatsız etmekte konuları kilitlemektedir bu ise görevin kötüye kullanılmasıdır
sakın olaki kışkırtıcılık suçlaması yapılmasın öyle bir niyetim yok zaten bu işi deini hafife alan edeb dışı haberlerle gündemi dolduran bazı yönetiici arkadaşlar yapıyor
özellikle admine ve süpermod arkadaşlara seslenmek istiyorum
gündemin çivisi çıkmıştır yönetimi sıfırdır
gündem maddeleri kaynamakta yerine cinsel içerikli veya manevi değerlerimizi aşağılayan konulara yer verilmektedir
gündemi yeniden tarif ediniz bir partiyi veya görüşü alenen kayırmayan reklamını yapmayan konuların yeniden tanımlamasını yapınız ve adaletli uygulamayıo sağlayınız
bu konuda değer verdiğimiz mod kardeşimiz tarafsızlığını yitirmiş taraf olmuştur daha önceki konularıylada zaten belli etmişti
bir site kolay yükselmiyor ama çabuk inebilir
sdn ye sahip çıkın

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Gayet mantıklı ve hatta ben de bir şey önermek istiyorum izninizle.
Bence dini konular gibi başlıklarda kaldırılsın.
Burası bir teknoloji sitesi ve forumu değil mi?
Lüzumsuz tartışma yaratacak konulara ne gerek var.
İşin daha ötesi tartışmaya ne gerek var?
Ne diyor SDN sloganı?
"Biliyorsan paylaş, bilmiyorsan sor."
Bu sözden tartış diye bir anlam nasıl çıkabilir. Slogan gayet açık.
Hal böyleyken siyasi, dini, etnik tartışmaların burada ne işi var?
Forumda içerikle ilgili bir ton alt forum var.
Ben de istemeyerek en nefret ettiğim konularda bir iki şey yazdım.
Ama artık merak ettiğimi okuyup, öğreniyorum ve acizane bilebildiğim kadarını da faydası olabilir diye paylaşmaya çalışıyorum.
Olay budur.
Dün bir başlık açtım kıyamet adıyla, Konu Dışı başlıklı forumda, sanırım moderatör arkadaş almış Din Kültürü başlığına taşımış.
Evet konu kıyamet ama ben dini yönden açmadım ki konuyu.
Din kültürü de vermek istemedim.
Kıyamet adı ile olabilecek olaydan sonra acaba bu dünyada yeni bir yaşam oluşabilir mi?
diye bir fikir yazmıştım. Okursanız konu nerelere gitmiş.
Bence yanlış.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Gayet mantıklı ve hatta ben de bir şey önermek istiyorum izninizle.
Bence dini konular gibi başlıklarda kaldırılsın.
Burası bir teknoloji sitesi ve forumu değil mi?
Lüzumsuz tartışma yaratacak konulara ne gerek var.

tabi senin fikrindir saygı duymak esastır
Ayet gayet açıktır ''ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım''
bu ayet dinin yaşamımızın her safhasında yeri olduğuna işaret eder
diğer bir açıdan bizler açıkan her ana başlıkta sitemizi en üstlere taşımayı hedeflemişiz
yani bir bilişim sitesi ama Atatürk konusunda en detaylılarından din kültüründe keza öyle şu aralar yoğunluğum sebebiyle uğrayamasamda bizlere[cemaatımıza]ait konusunda ilk beşe girebilecek detaylı sitemiz olduğu halde birikimlerimizi gerçekten önemli konularda bölümüne aktarmaktayızzaman geldi din kültürü bölümünü
ilk üçe girebilecek şekilde donatmıştık inşaAllah yine yapacağız
siyasi konularda parti reklamı gerçekten anlamsız ülkemizi yıkmak isteyen hareketler uzunca bir süredir üst düzeyde temsil edildi
haber niteliği taşıyan konulatın yorumsuz olarak tarafsız kaynaktan iletilmesi katılımcınında bunları o şekilde değerlendirmesi gerçekten faydalı olacaktır
yani bölüm kapatmaktan ziyade bölümler açılsın açılsınki sitemizi ulaşılamayacak konumlara taşıyalım

bu konuda güzel bir örneği amesfa yapmış bir konunun gündemde yayınlanmasını talimatıyla sağlamıştır ama bure gerek kalmaması lazımdı

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili Quasimodo,
Din yaşamın her safhasında olacaktır. Doğru. Ama bu forumu paylaşan Hristiyan, Yahudi arkadaşlar da olabilir. Sen kafanca Müslümanlığa atfen yazıyorsun ama Tevrat'a inanan arkadaşımız Tevrat'a, İncile inanan arkadaşımız da İncil'e atfen konu açabilirler.
Bu da gayet doğal. Çünkü onlar da bizim inandığımız Allah'ın yine biz insanlara gönderdiği Kutsal Kitap dinleridir.
Evet din yaşamın her safhasında olacaktır, ama bu kişisel bir tercihtir. Ola ki hiç inanmayan kişiler de olabilir.
Onlar da, neden inanmadıklarını yazabilirler.
Bu tip konular, özellikle bu ülkede daima tartışma ortamı yaratır.
Bu forum teknolojik bir bilgi alışverişi forumu içeriğinden çıkar, arada bir iki teknolojik bilginin de değinildiği sosyal bir forum durumuna geçer.
Ben kişisel olarak kimsenin dini inancını, etnik kökenini, ırkını, cinsiyetini, siyasi tercihini, rengini tartışmak için bu foruma üye olmadım.
Teknolojik gelişmelerden bilmediklerimi öğrenmek, nacizane bildiğim bir iki şeyi de bilemeyenlere öğretmek, yani çorbada biraz tuzum olsun diye katıldım.
Allahın yarattığı insan denilen bizlerin, dini inancı olsun veya olmasın, etnik kökeni, derisinin rengi, dili, cinsiyeti ne olursa olsun hep O'nun kulları olarak görürüm ve bu bahsettiğim değerlere saygılıyım ve tartışmam.
Eğer burası teknolojik değil, sosyal bir paylaşım platformu ise beni hiç ilgilendirmez.

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dini konularda kapatılsın. Çünkü sonu hep siyasete yöneliyor. Türkiye'de de hep siyaset dine dayalı yapılmıyor mu?

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Dini konularda kapatılsın. Çünkü sonu hep siyasete yöneliyor. Türkiye'de de hep siyaset dine dayalı yapılmıyor mu?
isminle müsemma kardeşim ne demek emrin olur
senin ne demek istediğini anlıyorumda aynı konuda büyüklerinle mücadele ediyorum

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sayın SDN yönetimi van minüt ..

Gündem (Dünya/Türkiye) Bölümümde SİYASETdevam ediyor

Bazı Sayın yönetici arkadaşlar hoşlarına giden konulara ve yorumlara müsade ediyor , sanırım tarafsızlıkları kalmadı ..

Umud ediyorum SDN ailesi eskiden olduğu gibi tarafsızlık ilkesi ile yayınlarına devam eder..

Saygılar

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Sayın SDN yönetimi van minüt ..

Gündem (Dünya/Türkiye) Bölümümde SİYASETdevam ediyor

Bazı Sayın yönetici arkadaşlar hoşlarına giden konulara ve yorumlara müsade ediyor , sanırım tarafsızlıkları kalmadı ..

Umud ediyorum SDN ailesi eskiden olduğu gibi tarafsızlık ilkesi ile yayınlarına devam eder..

Saygılar
+1

Gündem (Dünya/Türkiye)

SDN forumlarında Gündem (Dünya/Türkiye) bölümünü inceliyorsunuz
Dünya ve Türkiye gündemi bu bölümde paylaşılıyor, yorumlanıyor. ...
bir bakın hangileri gündem oluşturuyor

ya bir Allah[cc]ın kulu gündem bunlarmıdır bunlarmı olması lazım veya nelerin gündemde yayınlanması lazım bir açıklasın:hammer::hammer::hammer:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
20091224195219.png

O kadar komik değil galiba ama görünce çok güldüm nedense. :D :D :D

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Her onaylanmayan konuda buraya mesaj yazıp bizleri eleştircekseniz işimiz var.:)

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Teknoloji içerikli bir forummdan da böyle bir hareket beklenirki. Çok yerinde bir uygulama.

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende bir konu açmak istedim türkiye gündeminde fakat yasaklandı.
Ögrenmiş oldum uzun süredir sdn ye gelemiyordum. Bazı uygulamalar olmuş Bencede gündem / Türkiye bölümü adı değişsin siyaset yasaksa, dini bölümde yasak olmalı .Bunu benden iyi bilen sdn' liler olmalı. Cinsel içerikli ve salak saçma konular açan arkadaşlar uyarılmalı bence. Neyse Siyaseti seven biri olarak Çok üzüldüm Takip ettiğim tek gündem türkiye onada girmeyecegiz anlasılan. .ünki açılan çoğu konunun gündemle alakası bile yok.

jascuha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sırf bu forumdaki yanlı siyaset haberleri ve yorumcuları yüzünden foruma girmiyordum girecek olsam bile ana sitedeki haberlerlerle ilgili konulara yazacağımı yazıp çıkıyordum. çünkü bir kaç kişi team olarak burda insanlara piskolojik baskı uyguluyordu vede bir iki mod arkadası yanına alarak istedikelri gibi konuşarak kimi zaman bu hakaret veya aşağılama oluyordu burayı kendi bostanı gibi görüp at koşturuyorlardı hata bu insanlara cvp verince aynı tonda bizim msj alr siliniyor hata uyarı alıyorduk onların ise söyledikleri yanlarına kar kalıyordu. uzun zaman sonra birden aklıma acaba dedim bu team yeni yeni gündeme gelen x adlı siyasetçinin haberleri hakkında nasıl yorumlar yapmıslar nasıl saldırmıslar bir okuyayım dedim (bazen vakit gazetesine de giderim yorumları okumaya ve Allaha şükrederim ordaki cahil cühela yorumcuları görünce) ama bir tek haber göremeyince şaşırdım acaba dedim bilerekmi yayınlanmıyor x siyasetcinin haberleri derken bölüm kuralarına baktım ve bu siyaset yasağını gördüm çokta mutlu oldum çünkü burası bilim teknoloji platformu... buarada kimi grupların kadrolaşarak kendi taraftarı oldugu siyasi partilerin propagandası yapması ta baştan engelenmeliydi bu şekilde benim gibi bir çok kişi bu forumdan sogumaz uzaklaşmazdı.. teşekkürler.

---------- saat 02:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:42 eklenmişti ----------

Forumlar tartışmak içindir . Gerekli kurallar çervesinde Siyasette yapılabilir. ama Malesef SDN'de bazı provekatör arkadaşlar var ve işleri çığrından çıkartıyorlar..

Alemci_Dayı 'ya bende katılıyorum . Gündem konusu hem sex içerikli başlıklarla dolu. Lüten HÜRRİYET'leşmeyelim. farkımız olsun..

Lütfen VAKİTleşmeyelim normal gazetelerde çıkan haberleri burda insanlardan saklamanın anlamı nedir? vede eminim bu sex den ve konuşulmasından yakınan arkadaşlar en çok bu tür haberlerle ilgilenen insanlardır. oldu olucak forumdan haber blümü komple çıkarılsın? veya direk VAKİT veya zaman gazetsinin linkleirni verelim? ne güzel olur dimi?:hammer:

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Siyaset yasak ama açılan konulara 3-4 sayfa yorum yapıldıktan sonra müdahale ediliyor.
Üstelik dünkü konuyu şiakyet ettiğim zaman forumda 3 süper bir normal olmak üzere 4 moderatör bulunuyordu...

Ama genelde "Gündem" adlı bölüme haber konusu açtıkları için göremediler heralde.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Anladığım kadarıyla eskiden çok sert tartışmalar yapılıyormuş.Sizde aynı sertlikte kararlar almışsınız.

Evet kısa vade de iyi karar.Ama yasak sınırlarını yumuşatmanın zamanı gelmedi mi ?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
03:27 ----------

Amacın nedir? Aynı yazıyı her yere yapıştırmışsın? :) Banlanmaya yer arama ama :)