Sitesinden indirdiğiniz firefox u kurmak (Ubuntu)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ubuntu da kütüphaneden firefox 3.5 kurmaya çalıştığımızda shiretoko diye birşey kuruyor, tam firefox u kurmuş olmuyorsunuz bi nevi alpha sürümü, siz de sitesinden indirip firefox u kuramadıysanız bu konuya bakın :)

http://tr.www.mozilla.com/tr/
Bu siteye girin ve firefox 3.5.3 ün bilgisayarınız için olan sürümünü indirin, arşiv dosyasını bi yere çıkarın ama o dosyalar hep orada kalacağı için gözden uzak bi yere koymanızı tavsiye ederim :) ben /home/ali/Genel içine çıkardım firefox klasörünü.

Şimdi terminale;
Kod:
/home/ali/Genel/firefox/firefox -P
yazın. Karşınıza profil oluşturmak için bir yer gelecek, "Kimlik oluştur" diyerek yeni bir kimlik oluşturun ve "Çık" a basarak çıkın, "Firefox Uygulamasını Başlat" demeyin.
Mesela benim oluşturduğum profilin adı "ali", yine terminale
Kod:
/home/ali/Genel/firefox/firefox -P ali
yazın ve çalıştırın. Firefox açılacaktır artık ve varsayılan tarayıcı olacak ayarlayabilirsiniz de :)

Kısayol oluşturmak için masaüstünü sağ tıklayıp yeni başlatıcı oluşturun, Tür uygulama ve komut "/home/ali/Genel/firefox/firefox -P ali" olsun, firefox simgesi içinse bu adresten istediğinizi indirerek kullanın :)

Firefox 3.5.3 hayırlı olsun :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Ben de tam bunu arıyordum gerçekten :)

Teşekkürler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
rica ederim :) biri de bana shiretoko yu nasıl kaldıracağımı söylerse sevinirim yüklü gözüküyor silinmiyor :)