Site sayfalarını aynı pencerede açma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CAMBAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
herkese slmlar millet...
bn site yapımında yeniyim.photoshopla iligili bişiler yaptım bunu frontpage ile düzenledim felan filan.daha hazır değil tamamiyle ama...benim istediğim şöyle bişi..sitede toplam 4 sayfa var.aşağıya resimde koyuyorum..ordan bakarsınız...
adszglw.jpg

burada bu beyaz bölmede anasayfada iken belli bişiler yazıcak.2.sayfaya geçtiğimde de sayfa yüklenişi yani sanki tekrar sayfayı açmış gibi olmadan javascript ile sanırım olacak bişi,o beyaz bölmede bu sefer 2 sayfanın bilgileri yazıcak.iletişime gelince iletişim yeri o beyaz yerde açılacak felan..iletişim için bazı html kodları ve bi kaç siteden send maker felan filan la artık ne diyolarsa bi script aldım ve bunu iletişim sayfasında yerleştiremiyorum.hani dersenizki sayfayı tekrar kaydet ortadaki yeri değiş,öyle yaptım ama iletişim sayfası normal sayfanın en altında oluyor.ortadaki beyaz bölmeye işletemiyorum..bilmem sorunumu anlatabildimmi..yardımcı olacaklara tşkler...:turned:

yunuskekec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk önce 4 adet html sayfalarını hazırlayacaksın daha sonra onları frame olarak çekeceksin <frameset><frame src="sayfanınyolu"></frameset> bu kadar bu dediklerimi yaparsanız itediginizi elde etmiş olursunuz başarılar

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
öncelikle arkaplan resmin tekrarlayan bir resim ve tavsiyem arkaplan resmini 1 piksel genişlikte kesmen ve çeşitli css kodlarıyla istediğin şekilde yerşeltirmen. çünkü gereksiz yere siteyi yavaşlatırsın ve bandwidthi gereksiz kaplar ayrıca bekleme süresi artar..

daha sonnra kenarlardaki sol-sağ üst köşelerdeki cicili bicili çiçek desenli (bayraklı olanı bence kaldır modası geçeli 1-2 sene oldu) elemanları arkaplanları şeffaf olarak kaydet ve sayfana yerleştir.

asıl content yani içeriğin olduğu bölümü table kullanarak da yapabilirsin ama tavsiyem div leri bilmiyorsan öğrenmen ve div kullanmandır. yada çok dolgun içerik olmadığı sürece table da kullanabilirsin. o beyaz kısmı sayfa değişmeden kullanmak için ajax kullanman lazım yada basit olarak frame kullanırsın.

ayrıca hazır bişey kullanmak istersen ajax tab-based interface örnekleri kullanabilirsin. şurada bazı örnekler var.. bunları biraz editleyebilirsin.

ayrıca iletişim formu içinde hazır script kullanırsan bazen bu scriptler sorun veriyor bazen çok yavaşlıyor

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
tşkler cvplar için..sanırım frame ile işleri halletmeye çalışıcam.tam olarak bilmiyorum frameyi ama onu halletmeye çalışırım bi yerlerden..site maksat kişisel bişi olsun istedim.biraz gösteriş merakı olduğumdan içerik durgun olabilir ama scriptlerle birazdaha görsel bişiler yapmak istediğimden dolayı böle oldu biraz.yinede tşkler..

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tşkler cvplar için..sanırım frame ile işleri halletmeye çalışıcam.tam olarak bilmiyorum frameyi ama onu halletmeye çalışırım bi yerlerden..site maksat kişisel bişi olsun istedim.biraz gösteriş merakı olduğumdan içerik durgun olabilir ama scriptlerle birazdaha görsel bişiler yapmak istediğimden dolayı böle oldu biraz.yinede tşkler..

Sanırım frame ile işleri halletmeye çalışıcam demişsin ama bence html de frame den başkada şansın yok.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
senin esas ihtiyacın olan satır içi çerçeve kullanmak
ortadaki beyaz alana bir satır içi çerçeve yerleştr
linkleri verirken hedef çerçeve olarak satır içi çerçeveyi göster o kadar ;)