Site açmaya çalısıyorum yardım ??

WARIORKRAL

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Şöyle anlatmaya başlayayım.. Elimde web server 2008 kurulu bir pc var. Sabah Iis 7 ve Dns Server rolelerini kurdum sanırım zaten sadece bu ikisi kuruluyor. Birde site actim iis 7 ile siteye ip adresi ile ulaşabiliyorum fakat istedigim bir alan adi olmasi(shiftdelete.net gibi). Ip adresi ile baglanmak istemiyorum yani. Ne yapmam gerekiyor ???

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
IIS kurulumu yapar gibi DNS kurulumu da yapacaksınız, DNS in ayarlamalarını yaptıktan sonra ulaşabilirsiniz. Tabi domainin nameserverlara sizin ip adresinizi vermeniz de lazım.

WARIORKRAL

Doçent
Reaksiyon puanı
3
CtfYYZ9.jpg

Nerde yanlis yapiyorum ?? Dns serverde zoneler ekli acaba ipdemi bir sorun var baska birsey mi yazmaliyim ?? cmd'den ping atiyorum siteye oda olmuyor ?

schindler2013

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dns kayıtların eksik ve yanlış o nedenle çalışmaz. www ismi için Host(A) oluşturmayacaksın. www ismi Alias(CNAME) olmalı. Ayrıca en az iki tane de Host(A) olmalı. Host(A) lardan biri "same as parent folder" şeklinde. Diğerleri de NS kayıtları için. Her bir ns kaydı için ns1 Host(A). ns2 Host (A) şeklinde

FTP kullabilmen için de ftp ismi Alias(CNAME) olmalı
Mail hizmetlerini kullanabilmen için de hem mail Host(A) hem de mail Mail Exchanger(MX) kayıtların olmalı.