Sistemim iyi performans kötü lütfen yardım

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3 hafta önce yeni bi sistem topladım fakat adamlara söylememe rağmen daha iyidir diye asus gtx760 yerine amd radeon r9 270x vermiş...
neyse sorun bu değil sistemim iyi şu ekran kartı pek iyi olmasada 3 yıl önceki oyunları nedense ultra da kasıyor anti alassing le kasıyor paydayi kasıyor 4 sene önceki oyunu kasıyor.şu yeni çıkan landmark oyununu bile lowda 40 fps üstü alamıyorum arada 10a düşüyor. ne yapmam gerekir aptal vatan çalışanları yüzünden 2 sene katlanıcam fakat çalıştırması gerekmez mi ? tanıdığım da aynı karta sahip watch dogs 60 fps net alıyor aynı sistem ben neden far cry 3 30 fps üstü alamıyorum lütfen çıldırcam gidip vatandakilere sıkasım var lütfen yardım edin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada sistem
ekran kartı malesef : amd radeon r9 270x
işlemci : ( işlemciyide amd fx x6 verin demiştim ama ...) intel core i5-4440 cpu 3.10 ghz
disk sürücüsü : (seagate istemiştim) samsung hd503
ram : (allaha şükür bunu istediğimi vermişler) gskill 4x2 8gb ram

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3 hafta önce yeni bi sistem topladım fakat adamlara söylememe rağmen daha iyidir diye asus gtx760 yerine amd radeon r9 270x vermiş...
neyse sorun bu değil sistemim iyi şu ekran kartı pek iyi olmasada 3 yıl önceki oyunları nedense ultra da kasıyor anti alassing le kasıyor paydayi kasıyor 4 sene önceki oyunu kasıyor.şu yeni çıkan landmark oyununu bile lowda 40 fps üstü alamıyorum arada 10a düşüyor. ne yapmam gerekir aptal vatan çalışanları yüzünden 2 sene katlanıcam fakat çalıştırması gerekmez mi ? tanıdığım da aynı karta sahip watch dogs 60 fps net alıyor aynı sistem ben neden far cry 3 30 fps üstü alamıyorum lütfen çıldırcam gidip vatandakilere sıkasım var lütfen yardım edin.

bu arada sistem
ekran kartı malesef : amd radeon r9 270x
işlemci : ( işlemciyide amd fx x6 verin demiştim ama ...) intel core i5-4440 cpu 3.10 ghz
disk sürücüsü : (seagate istemiştim) samsung hd503
ram : (allaha şükür bunu istediğimi vermişler) gskill 4x2 8gb ram

Kasmaması gerekiyor kesinlikle anakart marka modelini verir misin ? Bide sağlam bir .iso dosyasıyla format atmanı tavsiye ederim
iki ramin mhzlerini ve markalarını verir misin

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasayı açtım anakar asus h81 plus yazıyor ram ise ddr3 cl9 1600 yazıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
core i5 4440 ekran kartına darboğaz oluyor sorunun kaynağı bu!...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
gtx760in bu oyunlarda kasmasına imkan yok.
Win 7 kullanıyorsan win 8.1 kur daha sonra ekran kartının kutusunun içinden çıkan driver cdsi ile driverları kur.

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır anlamadınız sanırım r9 var bende şuan ben gtx760 istedim fakat r9 radeon 270x geldi
fx7.png

gpuz resmi daha yararlı olur sanırım kasayı açıp bakmaktan

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
hayır anlamadınız sanırım r9 var bende şuan ben gtx760 istedim fakat r9 radeon 270x geldi
fx7.png

gpuz resmi daha yararlı olur sanırım kasayı açıp bakmaktan

Sistemini 64 bit yap 8 gb ramin hepsini alamıyorsun. Ayrıca o ekran kartıda idare eder seni arkadaşın dediği gibi senin isteğin ekran kartıyla kasmasına imkan yok ama 8.1 yüklemesende olur windows 7 daha iyi diyebilirim performans için xp tabanlı o yüzden

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 64 bit benim zaten yüklü bellek 8gb ram diyor windows 7 64 bit işletim sistemi yazıyor

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Pardon yanlış yazmışım da r9 270x de kasmaz. Driverları kur kutunun içinden çıkan.

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Driverlar güncel eminim kutular işyerinde malesef fakat eminim kutudan çıkanları kurdum internetden güncellettim güncel yazıyor aygıt yöneticisiindende güncelledim

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) cd eve almışım tamam bi drvier güncelliyim sonra tekrar haber veririm

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iso kalıbı ne oluyor tam olarak
bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki tamam . konuya biraz atarlı giriş yaptım ama tanıdğımın watch dogsu aynı ekran kartıyla 60 fps aalıp benim far cry 3 ü 30 fps altı almam çok kafamı bozdu bu arada güncelledim fakat aynı sanırım çünkü herşey güncel ve zaten yüklü yazıyordu bi reset atıyım bilgisayara ardından oyunu denerim sonuç yazarım buraya sanırım yine yol formata gözüktü bu sefer 1 tb hdd alıp alabilirsemde ssd alıp kurucam sistemi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
peki tamam . konuya biraz atarlı giriş yaptım ama tanıdğımın watch dogsu aynı ekran kartıyla 60 fps aalıp benim far cry 3 ü 30 fps altı almam çok kafamı bozdu bu arada güncelledim fakat aynı sanırım çünkü herşey güncel ve zaten yüklü yazıyordu bi reset atıyım bilgisayara ardından oyunu denerim sonuç yazarım buraya sanırım yine yol formata gözüktü bu sefer 1 tb hdd alıp alabilirsemde ssd alıp kurucam sistemi

hiç gerek yok alma sabit disk. Sen bilgisayarına derecelendirme yaptın mı ? Bide driver magician ile driverlerini güncellemeyi dene o en güveniliri

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5.9 vermiş sonuçlar şöyle
işlemci saniye başına işlem sayısı 7,5
bellek saniye başına bellek işlemi sayısı 7,9
grafikler windows aero için masaüstü performansı 7,9
oyun grafikleri 3b iş ve oyun performansı 7,9
birincil sabit disk disk veri aktarım hızı 5,9

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
5.9 vermiş sonuçlar şöyle
işlemci saniye başına işlem sayısı 7,5
bellek saniye başına bellek işlemi sayısı 7,9
grafikler windows aero için masaüstü performansı 7,9
oyun grafikleri 3b iş ve oyun performansı 7,9
birincil sabit disk disk veri aktarım hızı 5,9

O oyunların içinden geçmesi lazım bu sistemin sen en iyisi format at tüm sürücülerini güncelle tekrar derecelendirmeyi unutma. İstiyorsan sana temiz performanslı iso kalıbı linki verebilirim

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
siz verirseniz yine güzel olur ama bulamazsanız uğraşmayın benim babamda bu işlerle uğraşıyor bayağı format cd si win7 64 bit cdsi var ikna edebilirsem sizin attığınız linkten yaparız teşekkür ederim her şey için driver magician sanırım bir şeyler buldu fakat nasıl kullanılıyor bu araştırayım bi

mainboard güncellemesi buldu neyse ben şuna yarın bi hayırlısıyla format atıyım da

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
siz verirseniz yine güzel olur ama bulamazsanız uğraşmayın benim babamda bu işlerle uğraşıyor bayağı format cd si win7 64 bit cdsi var ikna edebilirsem sizin attığınız linkten yaparız teşekkür ederim her şey için driver magician sanırım bir şeyler buldu fakat nasıl kullanılıyor bu araştırayım bi

mainboard güncellemesi buldu neyse ben şuna yarın bi hayırlısıyla format atıyım da

Siz babanızınkiyle atın o zaman driverpack solution alternatifiniz olsun bu tarz programları kullanmayı biliyorsanız kullanın yoksa yanlış driver yükletebilirsiniz çok düşük ihtimalde olsa

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
harddisk çağ dışı onu değiştir önce

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Windows 8.1 64bit kur keyfine bak. Windows 8.1 diğerlerine göre çok daha performanslı ve hızlı bir işletim sistemi. Büyük ihtimal sorun yazılımsal. Ayrıca için rahat olsun o kartta fena bir kart değil.

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam teşekkürler yorumlar için windows 8.1 deneyeceğim hdd kesinlikle değiştiricem zaten artı olarak ssd de almayı düşünüyorum teşekkürler bu arada

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamam teşekkürler yorumlar için windows 8.1 deneyeceğim hdd kesinlikle değiştiricem zaten artı olarak ssd de almayı düşünüyorum teşekkürler bu arada

HDD değiştirilmesi lazım ama bana kalırsa ölene kadar değiştirme çünkü performansı çok etkilemez o ekran kartı işlemci ram varken parana yazık ama SSD almanı tavisye ederim illa sabit disk alacaksan

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşünücem ya ssd alıp sistemi ona kurmayı düşünüyorum öyle bayağı performans artar diye duymuştum bilgisayar açılış hızı felan filan

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bu gün format attım oyunları yeniden yükledim fakat sonuç aynı kasıyor vatana bilgisayarı sistemi kuran adam tatile çıkmış yarın gelip bakarmış sorun ne diye (büyük ihtimal bu kart böyle diyip geçiştirecekler) bakalım nolcak bu arada hard disk de sorun yok 1 tb 7200 rpm 64 mb cache wd hdd aldım değiştirdim sonuç aynı sorun ekran kartında bakalım neler olacak bekleyelim şu sistemi kuran şahıs bakalım hatasını nasıl telafi edicek

mbakgor11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD değiştirilmesi lazım ama bana kalırsa ölene kadar değiştirme çünkü performansı çok etkilemez o ekran kartı işlemci ram varken parana yazık ama SSD almanı tavisye ederim illa sabit disk alacaksan
Evet bu gün vatana bıraktığım bilgisayarımı almak için tekrar gittim fakat onlarda çözüm bulamadılar.1 saatlik neyde sorun olduğunu arama işleminden sonra ekran kartının performansının bu kadar olduğunu söylediler.Bizde ekran kartını 167 lira vererek MSİ GTX-760 TWİN FROZR GAMİNG O.C. GDDR5 2GB 256 BİT NVİDİA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI ile değiştirdik ve birde 1 TB 7200RPM 64MB CACHE WD HDD aldım.Windows 8 kurdum.Ardından driverları cd den kurdum hepsini teker teker.Daha oyun denemedim sizden istediğim bana ücretsiz güzel bir driver bulucu program önermeniz ve başka önerileriniz varsa dinlemek isterim iyi günler.