Sistemim intelmi amd mi olmalı sizce...

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar yeni sistem topluyorum nasipse yarın.şimdiye kadar hep amd kullandım fakat bi arkadaş intel i serisini çok methetti arada kaldım.yorumlarınızı bekliyorum..
sistem1
intel i5 650 32nm yada i5 750 45nm işlemci
asus p55d anakart
2*2gb kingston hyperx ram
saphire vaporx 5770 ekran kartı
xigmatek 500w kasa

sistem2
phenom X4 965BE
gigabyte 790xta anakart
diğer bileşenler aynı

sormak istediğim 32nm ve 45nm işlemciler arasında ne fark var ve sizce hangisini almalıyım. yada yine geleneği bozmayıp amdye devammı etmeliyim.
sistem genelde oyun amaçlı kullanılacak...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bende sistem 2 diyorum.i7 almanı öneririm ama fiyatı falan epey pahalı.i5 le arasında çok aşırı hız farkıda var.

zaten sadece oyun uygulamalarıyla ilgileniyosan çoğu işlemci işini görücektir.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
AMD de nerdeyse intelin yaptığı işi yapıyor.Ayrıca daha ucuza.AMD-ATİ ikilisini öneririm...

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
AMD de nerdeyse intelin yaptığı işi yapıyor.Ayrıca daha ucuza.AMD-ATİ ikilisini öneririm...

gerçi fiyat olarak ikiside aynı fiyata geliyor.
ayrıyeten önerebileceğiniz ekran kartı , kasa vs. parça varsa görüşlerinizide değerlendirmeye alabilirim.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
nvidianın yeni çıkacak serisinden gts3xx - directx 11 li ekran kartı alabilirsin..
böylece hem physx + hem directx 11 ile oyun canavarı olur sistemin..

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Oyun amaçlı pc alınanacaksa mutlaka amd olmasını tavsiye ederim.

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tavsiyelere uydum ve geleneği bozmayarak Amd sistem aldım.
phenom x4 650 BE
gigabyte 790xta anakart
asus 5770 ekran kartı
kingston 2*2=4 gb cl7 ram
xigmatek midgard kasa 500w
52x lg sata dvdwriter

byshooter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kardeşim;
öncelikle kendi sistemimden bahsedeyim sende ona göre karşılaştır karar ver.
Anakar:Gigabyte MA790FX UD5
İşlemci:AMD Phenom X4 2,3Ghz
Ram:Kingston 2 GB 1333Mhz CL9 DDR3
Ekran Kartı:HIS Ice Q4 256 Bit 1GB DDR3
Kasa:Cooler Master 460W PSU

Evet bu sıstem 8 ay once bana 1,550 TL neden oldu. Bende çevremden bu ısı kendı çapında cok ıyı yapan kısılere sordum ve bırcok kısıde bana Intel dedı.Ben AMD aldım.Bende Intel'cıyım bu pıyasa zaten 2 ye bolunmus .Intelcıler AMD'cıler.nese şuna gelelım sıstemden memnunum ama AMD aldıgma pısmanım okadr işi göruyor dedıgım gıbı kalıte mımarı yapı cok farklı.
Alıcağın sıstemde donanımların bırbırıne uyumlu olması cok onemlı.
Eğer İşlemcin Intel olucaksa kesınlıkle Anakartın Gıgabyte olması lazım ki buna dahil olarakda Ekran Kartın da Nvıdıa Chipsetlı olması lazım.
Eğer AMD alıcam dersen Anakartın Asus Ekran Kartınında Ati Chipstli olmasına dıkkat et bence...sonra RAMLER Kıngston CL9 olursa ekran kartından sorun yasayabılırsın her ıkı Markadada(Nvıdıa&Atı) Corsair DDR3 Performans Rami almanı tavsıye ederm ya da OCZ sana kalmıs yardımcı olmak ıstedım fıkrımı soledım tsk ederım... :mellow:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
4ever AMD.
Çünkü intel işlemcilere göre bir çok +sı vardır.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bende sistem 2 diyorum.i7 almanı öneririm ama fiyatı falan epey pahalı.i5 le arasında çok aşırı hız farkıda var.

zaten sadece oyun uygulamalarıyla ilgileniyosan çoğu işlemci işini görücektir.

Yanlışın var, çok büyük fark yok İ5 / İ7 arasında (Fark sadece i5 dual kit, i7 triple kit ram desteği. Birde i5 te HT yok. İ7 de HT var. Geri kalan aynı. Yani performans olarak öyle aman aman bir fark yok.

Merhaba kardeşim;
öncelikle kendi sistemimden bahsedeyim sende ona göre karşılaştır karar ver.
Anakar:Gigabyte MA790FX UD5
İşlemci:AMD Phenom X4 2,3Ghz
Ram:Kingston 2 GB 1333Mhz CL9 DDR3
Ekran Kartı:HIS Ice Q4 256 Bit 1GB DDR3
Kasa:Cooler Master 460W PSU

Evet bu sıstem 8 ay once bana 1,550 TL neden oldu. Bende çevremden bu ısı kendı çapında cok ıyı yapan kısılere sordum ve bırcok kısıde bana Intel dedı.Ben AMD aldım.Bende Intel'cıyım bu pıyasa zaten 2 ye bolunmus .Intelcıler AMD'cıler.nese şuna gelelım sıstemden memnunum ama AMD aldıgma pısmanım okadr işi göruyor dedıgım gıbı kalıte mımarı yapı cok farklı.
Alıcağın sıstemde donanımların bırbırıne uyumlu olması cok onemlı.
Eğer İşlemcin Intel olucaksa kesınlıkle Anakartın Gıgabyte olması lazım ki buna dahil olarakda Ekran Kartın da Nvıdıa Chipsetlı olması lazım.
Eğer AMD alıcam dersen Anakartın Asus Ekran Kartınında Ati Chipstli olmasına dıkkat et bence...sonra RAMLER Kıngston CL9 olursa ekran kartından sorun yasayabılırsın her ıkı Markadada(Nvıdıa&Atı) Corsair DDR3 Performans Rami almanı tavsıye ederm ya da OCZ sana kalmıs yardımcı olmak ıstedım fıkrımı soledım tsk ederım... :mellow:

İntelde şöyle bir durum var. Malumunuz komut setlerini intel yazıyor. AMD lisansı intelden kiralıyor. Bir uygulama çalışacağı zaman ilgili komut seti devreye giriyor. Eğer sisteminiz intelse en optimize komutu kullanarak performansı yükseltiyor. Şayet AMD ise sistem ikincil komutu (daha yavaş) kullanarak bi nevi sistem performansını düşürüyor. Sonuçta ipler intelin elinde. Donanım olarak güçlü olabilir fakat yazılım yönünden intele göbekten bağlı malum x86 tekeli.

Bir diğer konu intel ve DDR3 ram alacaksan 1600 mhz ve CL sinin düşük olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Ben PATRIOT DDR3 CL7 1600 mhz (XMP) ram aldım performansına diyecek yok. He ama alacağın anakartı iyi seçmelisin. @byshooter arkadaşın dediği gibi parçaların birbiriyle uyumu çok önemli yoksa stabilite problemleriyle uğraşmak zorunda kalırsın.

Son olarak benim sana tavsiyem İNTEL / Nvidia (biraz zengin işi oluyor ama reel perf. veriyor) olacaktır. Anakart olarakda ASUS'u öneririm.

Not: Sistemi almışsın zaten, yeni gördüm. Hayırlı olsun güle güle kullan...