Sistemi mi güçlendirmek istiyorum

emre_ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba. yaklaşık 3 sene önce aldığım sistemi geliştirmek istiyorum. Sizler kadar iyi anlamadığım için bilen birilerinden yardım almak istedim. Mevcut sistem :
İşlemci : İntel Core i3 530 4 çekirdek 2.93 Ghz
Anakart : Gigabyte p55 us3l http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p55-us3l_10/specs/
Ekran kartı : Nvidia GeForce 240 1gb http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_240_us.html
4 gb ram

aklımda ram i yüksltmek ve ekran kartını değiştirmek var ama dediğim gibi sınırlı bilgimle böyle düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım ? şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ram 8 yap istersen hangi oyunu oynayacaksın ki bu iyi gibi

emre_ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçen sene Witcher 2 yi yüksek ayarlarla oynayamamıştım, bu sene de Assasin's Creed 4 ü oynarken takılmalar yaşıyodum. Ben biraz ekran kartına bağlıyorum ama tam da bilemiyorum işte

TIGUAIN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
BF4 Crysis 3 gibi oyunlar yüksek bir sistem ister sen ekran kartını değiştiriyim derken tüm sistemi değiştiriceksin çünkü sana yetmeyecek gibi gelecek en iyisi yeni bir sistem topla.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Aynen bütün sistemin verimli olması lazım komple kasa toplaman mantıklı o oyunlar için

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ram 8 GB olmalı, ekran kartın ve işlemcin yenilenmeli.

Bütçen müsaitse, SSD'de ekleyebilirsin. O zaman çok iyi olur.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sen ne kadar bütçen var onu söyle , arkadaşlar sana gereken konfigürasyonları söyleyecekler ne yapman gerektiğini bildirecekler.

emre_ozdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2000 harcayabilirim kasa için ama şuanda elimde olanı da hemen hurdaya çıkartıp israf etmek istemiyorum. ben şimdilik elimdekine biraz takviye yapıp 2 sene sonra falan artık iyice yetersiz olduğunda yeni kasa toplarım diye düşünmüştüm. o kadar kötümü mevcut sistemimin durumu ?

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Bu sisteme takviye yapmak çok zor eski anakart zaten güç kaynağıda yetersizdir. O yüzden 0 dan toplamak gerekli.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
2000 harcayabilirim kasa için ama şuanda elimde olanı da hemen hurdaya çıkartıp israf etmek istemiyorum. ben şimdilik elimdekine biraz takviye yapıp 2 sene sonra falan artık iyice yetersiz olduğunda yeni kasa toplarım diye düşünmüştüm. o kadar kötümü mevcut sistemimin durumu ?

200TL ni boşuna çöpe atma.
200TL ye ancak orta sınıfın en lat kademesinden "2.el" ekran kartı alırsın.
Bir nebze olsun oyunlarda + performans alırsın ancak çok ultra yüksek şeyler bekleme.

Ayrıca ekran kartı demek ekstra güç demek, eğer güç kaynağın kalitesiz veya güçsüz ise alacağın ekran kartı sistemi kararsızlaştırabilir bile.

Ben bu bilgisayara 200TL asla harcamam.

Güç kaynağının kötü olduğunu düşünüyorum.
O yüzden 100TL güç kaynağına ayırır 400-500TL arası 2.el güzel bir ekran kartı alırdım.

İşlemcin çok çok kötü değil, 4GB ram günümüzde halen kabul görebiliyor.
Şuan senin en büyük sıkıntın ekran kartı ve ona bağlı güç kaynağı ve bunları 200TL ye çözemezsin.