Sistem saati geri kalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Bilgisayarı açarken ilk ekranda F1 e bas biosa gir saati ayarla öyle devam et diyor, F2 ye bas bilgisayar açılsın diyor.
Her yerden sistem saati değiştirmeme rağmen her açılışta aynı sorunu veriyor ve saat geri kalıyor.
Tarihide kafasına göre sallıyor.Mesela şu anda bende 1 mayıs :S.Deli oldum:mad:Böyle bir hatayla daha önce karşılaşan varmıdır acaba?

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
CMOS pili zayıflamıştır. Anlamadıysan eğer şöyle söyliyeyim: "Anakartın üzerinde bir adet yuvarlak saat piline benzeyen, ama daha büyük olan pil zayıflamıştır. Yada artık bitmek üzeredir. Onu değiştirmelisin..

nortoon360

Asistan
Reaksiyon puanı
0
CMOS pili zayıflamıştır. Anlamadıysan eğer şöyle söyliyeyim: "Anakartın üzerinde bir adet yuvarlak saat piline benzeyen, ama daha büyük olan pil zayıflamıştır. Yada artık bitmek üzeredir. Onu değiştirmelisin..

Evet Cmos pilin zayıflamış Anakartın üstünde bulunur. Yenisini alıp değiştirdiğin taktirde ayarlarınız kaydedilecek ve bir daha sormayacaktır. :cool:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Muahaha ,şaka yapıyorsun dimi :DAnakartın üzerindeymiş:)
Makine 15 aylık daha pille alakası olduğunu sanmıyorum.Bir program bu işe çomak sokuyor gibime geliyor.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Makine 15 aylık daha pille alakası olduğunu sanmıyorum.Bir program bu işe çomak sokuyor gibime geliyor.

ben bilmiyom fakat makinayı açtığımda pili görüyorum yani o pilin 15 ay gitmiş olmasıda mucize ki en iyi pil 1 ay gitmiyor bildiğin yuvarlak

7646d1222497848-msn-hata-80048820-yardim-edin-remove-battery.jpg

ahannıda pil bu

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32

:hammer: o zaman pili sök ve diline değdir. hafif bir acı sızlama hissedersen dolu demektir. yada ölçme imkanın varsa voltajı ölç. eğer o acı sızlama çok az hafifse eğer mutlak suretle pil zayıfıt ve değiştirmen gerek. anakartın 15 aylık olabilir ve milyonda birde olsa sana denk gelmiştir olabilme itmali yüksek!
:: bilmiyorsan sor öğren ve uygula

gülünecek bir şey yok..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Hasbinallah :D
Şu lanet hatayla karşılaşan varsa cevap yazarsa sevinirim, yoksa yapacağımı biliyorum ben:)

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 yardım edenlerle dalga geçemezsın ayıp 2 bios pilinden değiştirmen gereklı eger degıstırmene ragmen aynı hata verıyorsa biosu besleyen bolumunde bozukluk vardır üstede o p,l, kabak gibi göstermişler yada kimseye inanmıyorsan alıp bilgisayarcıya götüreceksın bır program comak sokmus dıyorsun cıkar hardıskı aynı seyı yapıcaktır bunu düşünmen gereklı idi program hatası diyorsan dene bi cevap aynı olacak ama bu arada o pillerın voltajları dusuktur pek carpmaz ama 9 voltluk pillle deneyin :) anakart yenıdır ama depoda bekleme ve arızalı bir pil denk gelme ihtimalı her zaman olur

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Arkadaşlar Doğru Söylemiş Bunun Tek Bir Nedeni Olabilir Pil'in Bitiktir Ve Kaliteli Değildir . Veya Anakart'ın Sarj Etmiyordur. Bilmiyorsan Cahil-i Cühel . Arkadaşlarının Dediği İle Aklın Sıra Kafa Yapma.!

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Benim bildiğim bu pillerin ömürleri 4-5 sene..:)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Bilgisayarı açarken ilk ekranda F1 e bas biosa gir saati ayarla öyle devam et diyor, F2 ye bas bilgisayar açılsın diyor.
Her yerden sistem saati değiştirmeme rağmen her açılışta aynı sorunu veriyor ve saat geri kalıyor.
Tarihide kafasına göre sallıyor.Mesela şu anda bende 1 mayıs :S.Deli oldum:mad:Böyle bir hatayla daha önce karşılaşan varmıdır acaba?
Kırmızılı yere dikkat:wink:
Ama hata bende ki bana pil mil demeyin yazmamışım.Öküzlük işte kusura bakmayın.Bu arada donanımla 10 yıldır iç içeyim.Pil olayına o yüzden güldüm.Birilerinin kalbini kırdıysam affola.Başka söze gerek yok.
Zaten konu birazdan kaldırılır.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bende bişey yaptıysam affola bildiğimde değil sadece resmi buldum hatta resmi bulduğum yerdede aynı sorun vardı

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
En iyi pil 1 ay gitmiyor mu ya millet ben 4 buçuk yıldır aynı pcyi kullanıyorum formatlar hariç hiçbirşeyine kimse ellemedi ve tıkır tıkır çalışıyor benim pcnin özel güçleri mi var anlamadım ki normalden iyi şekilde yapıyor her şeyi:D

Reaksiyon puanı
189
bir an deneyimlerimi paylaşmayı düşünmüştüm ama yorumları okuyunca vaz geçtim. (anlayan anladı)

eskiyapar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle pil.Benim bilgisayarda da oldu.Pili değiş tamamdır.

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bazı anakartlar da pil bitince ilk acılıstan sonra resetle ikincide acılıyor bazı modeller de ama bunlar eskilerde genellikle yenide denk gelmedı sistemı bile açmıyorlar

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Sorunu çözdünmü kardeş.:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Makineyi kapatıp açınca göreceğim, sanırım atinin sürücüsü yüzünden karıştı saat.Bi ara kendine gelir gibi oldu ama...(cevabı yarın)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Makineyi kapatıp açınca göreceğim, sanırım atinin sürücüsü yüzünden karıştı saat.Bi ara kendine gelir gibi oldu ama...(cevabı yarın)

Bir Program Yüzünden Sistem Saati Karışmaz . Dikkatinden Kaçan Birşey Var Kesin

1.inci Başka Bir Pil'le Denedin mi
2.incisi Saatini Bios'tan Güncelledin mi

(Sen bunları Bir Dene)

2 Sene Teknik Serviste Çalıştım . Şu andada Bir Firmanın Bilgi işlem Departmaninda Çalışıyorum. Bu Tip Sorunlar %90 Pil'den %10 Bios tan %10 Anakarttan Olmaktadir . Başka Bir Seçeneği Yok .!

Kal Sağlıcakla . !

mseker32

Asistan
Reaksiyon puanı
3
iyilikten maz mı doğar? doğuyor işte! insanlar yardımcı olmaya çalışıyor dalga geçiyorsun. sorun pilde, değiştir kurtul

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynı Sorun bende var ama bios pilini 4 senedir değiştirmedim nerden bulabilirm :D

Sanırım değiştirme vakti geldi

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mai Nai Lütfen yardım edenlerle dalga geçmesin.

1. Bilgisayarın yeni mı? aldım.
2. Bilgisayarın performansı normal mi?
3. Bilgisayarın garantisi kaç yıl.
4 Monitör LCD mı?
5. İşlemci ne?
6. Bilgisayarın makası ne?
7. Bilgisayarında hangi işletim sistemi kullanıyorsun
8. Sen hiç kasa içini açtım mı?
9. Kasa içinde küçük pil olduğunu biliyorum mu?

Bütün cevabı bekliyorum.

Bütün Bilgisayarcılarda Bulabilirsin . Yada OEM satış yapan heryerde.!

Gerek yok. Bizim bakkalda küçük pil satıyorlar. :laugh: Bilgisayar çıkan pilin üzerinde numara yazıyor. Ona bak al. Benim ki 10 yıl oldu, pilin ömrü bitmedi.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
adam 10 yıldır donanımla iç içe imiş ama bios hafızasını tutan bir elektrik kaynağı olduğunu bile bilmemekte. anakartın üzerinde bulunan pil eskiden şuan çakmaklarda bulunan ince kalem pilden daha küçük olan pillerdi.
şuan piyasada bulunan anakartlarda dil pil diye adlandırılan yaklaşık madeni 50 kuruş boyunda olan ince pillerdir. bu pilin görevi anakartın biosunda bulunan ayarları (overclock, sistem saati, işlemci voltaj ayarları vs) gibi bilgileri makine kapalı yada prize takılı değilken bile biosunda hafızasında saklaması için gereken elektrik akımını sağlamaktır. bu pillerin ömürleri 3 sene ile 7 sene arası değişir kalitesine göre.
bunu bilmiyebilirsin ama bilip sana yardımcı olmaya çalışanlara zırva zırva konuşmanı gerektirmez. ayrıca illa pildendir diye bişey tabiki yok. biosu sıfırlamak için anakartın üstünde bulunan jumperi sıfırlama konumuna getirip öyle bıraktıysan bios bu nedenlede sürekli sıfırlıyor olabilir. gerçi yardım gerektiğini sanmıyorum 10 senedir donanımla iç içesin ama belki 18 yıldır teknik servislik yapan benim nacizane bilgilerimden bilmediğin bişi öğrenebilirsin.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Seviyorum sizi:)

Sevgili arkadaşlar pil değiştirmeyi en sona bıraktım çünkü hata eminimki yazılımsal bir şeyden kaynaklanıyor.Büyük bir ihtimallede güncelleme filan diye düşünüyorum.
En son bilgisayar açılışında F1/F2 sorusunu karşıma çıkardı.Neyse geçtim hiç saati filan ayarlamadım.Bugün 2. gün ve sistem saati , tarihi takır takır gidiyor ama geriden:D Arada 3 günlük bi gecikme var:)Düzeltiyorum tarihi makine açılışında uyarı veriyor:)
Benimde ne başta anlatmak isteyipte anlatamadığım şey buna benzer bi hata duyan gören filan varsa ne yapılabileceğini biliyormu diye:)Kusuruma bakmayın siz:)

Artık gene düzelmezse hiç pille filan uğraşamam valla:D Kalsın öyle banane :P

sensored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sorunların aynısı bende de varr pc açılırken F1 F2 basmamı istiyo bide saat heb geri kalıyo bu sorunların hebsi xp üzerine bi vista yama gibi bişi kurduk tansonra oldu yardım lütfen...!!:crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying::crying:

dr.watson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim makine guc kaynagina bagli guc kaynagini kapatinca pc elektirigi bosaltinca ki dakika boyunca geri kaliyor pil tasarrufumu yapiyo makine yoksa zayif pil mi cun tarih ve zamani otomatik esitleme olayi var bilindigi gibi sebeb tasarruf olabilir mi otomatik esitlemeyi daha sonradan actim windows sunucu calismiyor ama time.nist.gov ile calismakta boyle deniyecegim birde +++++ eski bir bilgisayarda f1 f2 olayi basima gelmisti sorun bilgisayarin gucten kesilmesi ile basliyor saat ayarini yaptiktan sonra elektirik geldigi surece ayarlari tutuyor elektirigi kestiginiz an ayarlar kayboluyodu cozum pil ile olabilir fakat baska pille denememe rahmen olmamisti ama o pilde bitik olma olasilgi tasiyordu. pili denemekte fayda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...