Sistem ile ilgili programlar

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostlar,
Bazı acı deneyimlerim ile geçerlidir, özellikle sistemi ilgilendiren programları kullanırken çok dikkatli olmanızı, anlayamıyorsanız bir bilene danışarak işlem yapmanızı öneririm.
Çoğu İngilizce olan ve sistemi direkt ilgilendiren,
Harddisk geliştiricileri,
Sistem Optimasyon ve geliştiricileri,
Kayıt Defteri düzenleyicileri,
Özellikle Duplicate File Finder, yani aynı isimle PC'nizin değişik yerlerinde barınan dosyaları bulup temizleyen gereçler,
gibi programlar yapılan yanlışlarda geri dönülmesi bazı hallerde olanaksız işlemlere neden olabilir.
Durup dururken format atmaya kadar zorlayan bu tür hatalara düşmemek için, bu tür programları fazlalıkla titiz kullanın.
Bu arada, özellikle bedava programlar kurulum aşamalarında bazı ek programları da sisteminize kurmak isterler.
Eğer size kurulum aşamasında önerilen programı tanımıyorsanız önündeki tik'i kaldırın ve sonra kuruluma devam edin.
Bu tür bedava programların bazıları Adware, yani Reklam program veya programcıkları ile gelmektedir.
Eğer o tür Eklentileri kaldırma kutucuğu bulunmuyorsa o programı kurmanızı pek önermiyorum.
Bedava sirke baldan tatlıdır, derler ama bu söz net'te maalesef acı biberden de acı şeklinde değiştirilebilir.
Kolay gelsin.

mfd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben yaklaşık 5 yıldır bilgisayarma format attıktan sonra yaptığım ghost la sistem sorunlarını düşünmüyorum sistemdeki bir sorunda ghostan geri alamk 10 dakka alıyor bilgisayarım ilk formatlanmış temiz haline geliyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ben yaklaşık 5 yıldır bilgisayarma format attıktan sonra yaptığım ghost la sistem sorunlarını düşünmüyorum sistemdeki bir sorunda ghostan geri alamk 10 dakka alıyor bilgisayarım ilk formatlanmış temiz haline geliyor.

Dostum bir ara yazdım bu tür image dosyaları için ne öneririsiniz diye cevap alamadım.
Şimdi herhangi bir programla imajı aldım diyelim.

Ya bir HDD'ye veya başka bir partisyona kopyaladım.
C:deki Windows çoktü.

Alınan imaj dosyasına tıklayıp açıyor ve kur mu? diyorum.
İşin bu yanı nasıl oluyor.
Ghost biraz karışık geldi. Başka bir program kullanacağım. O önemli değil,
Önemli olan alınan imajdan nasıl geri yükleme yapılıyor?

Eldanar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
acronis işinizi görecektir.

Ayrıca acroniste secure zone adı verılen dırekt olarak erısım saglanamayan alan olusturup imajı oraya almaktadır. sistem coktugunde f11e basarak recover ıslemını baslatabılıyorsunuz.Yada baska bir partititona imajı alarak sonradan olusturabılecegınız boot cd'sıyle de recovery alabılıyorsunuz. Universite laboratuvarlarını bu sıstemle ıdare edıyorum.

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Dostum bir ara yazdım bu tür image dosyaları için ne öneririsiniz diye cevap alamadım.
Şimdi herhangi bir programla imajı aldım diyelim.

Ya bir HDD'ye veya başka bir partisyona kopyaladım.
C:deki Windows çoktü.

Alınan imaj dosyasına tıklayıp açıyor ve kur mu? diyorum.
İşin bu yanı nasıl oluyor.
Ghost biraz karışık geldi. Başka bir program kullanacağım. O önemli değil,
Önemli olan alınan imajdan nasıl geri yükleme yapılıyor?

Acronis True Image şiddetle tavsiye ediyorum. Pc Performansına göre 50 sn de bile yedek aldığınız gün gibi kullanabilirsiniz.

Kullanımı çok basit. Zaten resimli anlatımları var her yerde...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Anlaşıldı dostlar,
Size uyuyorum ve Acronis'i deniyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Anlaşıldı dostlar,
Size uyuyorum ve Acronis'i deniyorum.

Bu işin Kralıdır Bence Acronis Ayrıca Boota Yazdırarak Açılışta Acronis ile Başlamasını Sağlayabilirsiniz bu Şekilde CD ile Uğraşmadan Sisteminiz Çöktüğü Zaman Yedeği Rahatlıkla Kurabiliyorsunuz

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kesinlikle hiçbir ücretsiz sistem ile ilgili programlar kullanmayın,bu tür programlar sisteminizde sorunlara ve tehlikelere yol açabilir,eğer Windows 7 gibi gelişmiş bir işletim sistemi kullanıyorsanız buna hiç gerek yok kendi işini kendi araçlarıyla görüyor.