mr.shn
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 19
Üç gün önce bilgisayarı kullanırken bir anda kendi kendine kapandı ve geri açılmaya çalıştı. Ancak sistem sürekli birkaç saniyelik denemenin ardından devamlı olarak kapandı. Kasanın içini açtım cpu ışığı sistem başlarken yanıyor hemen ardından sistem kapanıyor. Ancak ben power tuşuna basmadan pc güç aldığı ilk anda kendi kendine açılıyor. PSU nun arkasındaki tuş ile açıp kapatıyorum. Sorunun PSU da olduğunu düşündüm ve yükselttim ancak değişmedi. YouTube a yükleyip linkini aşağı bırakacağım sorunu daha kolay anlamanız için.
Sistemim : AMD Ryzen 3 2200G
Msi Armor RX 570
Msi A320M Pro-E
Corsair Vengeance 3000mhz 8 gb ram
Samsung Evo 860 500gb ssd
Seagate 500 GB hdd
High Power simplicity 700w 80+
YouTube linki:
Edit. Tüm parçaları tek tek söküp denedim gpu, ssd, hdd, ram, dvdrom. Sonuç değişmedi. Tek fark rami çıkarttığım zaman uzun bir bip sesi çıkartıyor. Sonrasında yine kapanıyor. Bilgisayarcıya götürdüm oda sorunun PSU dan kaynaklı olduğu düşündü değiştirince düzelir dedi ama sonuç değişmedi.
Az önce açıldı. Aygıt yöneticisinden kontrol ettim herhangi bir sorun görünmüyor. Bütün cihazlar normal çalışıyor. İşlemciyi stres testine soktum birkaç dakika kaldı oradan da bir sorun çıkmadı. Görev yöneticisi üzerinden cpu kullanım ekranını incelerken tekrar kapandı. Ancak kapanırken bir anda reset atar gibi gitmiyor. Kapanıyor yazıyor ve kendini kapatıp öylece kalıyor. Virüs mü neden oluyor bunlara yoksa donanımsal bir şey mi anlamıyorum. Lutfen yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim : AMD Ryzen 3 2200G
Msi Armor RX 570
Msi A320M Pro-E
Corsair Vengeance 3000mhz 8 gb ram
Samsung Evo 860 500gb ssd
Seagate 500 GB hdd
High Power simplicity 700w 80+
YouTube linki:
Mesaj otomatik birleştirildi:
Edit. Tüm parçaları tek tek söküp denedim gpu, ssd, hdd, ram, dvdrom. Sonuç değişmedi. Tek fark rami çıkarttığım zaman uzun bir bip sesi çıkartıyor. Sonrasında yine kapanıyor. Bilgisayarcıya götürdüm oda sorunun PSU dan kaynaklı olduğu düşündü değiştirince düzelir dedi ama sonuç değişmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Az önce açıldı. Aygıt yöneticisinden kontrol ettim herhangi bir sorun görünmüyor. Bütün cihazlar normal çalışıyor. İşlemciyi stres testine soktum birkaç dakika kaldı oradan da bir sorun çıkmadı. Görev yöneticisi üzerinden cpu kullanım ekranını incelerken tekrar kapandı. Ancak kapanırken bir anda reset atar gibi gitmiyor. Kapanıyor yazıyor ve kendini kapatıp öylece kalıyor. Virüs mü neden oluyor bunlara yoksa donanımsal bir şey mi anlamıyorum. Lutfen yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleme: