Sıra Cobra'da!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Efsane uzay korsanı Cobra, yakında yüksek bütçeli bir yapıma dönüşecek

543997_detay.jpg

'Yüksek Tansiyon' (Haute Tension) filmiyle dikkatleri üzerine çeken Fransız yönetmen Alexandre Aja, son filmi 'Piranha 3D' vizyona girmeden yeni bir projeye başladı.

Beyazperde.com'un haberine göre, Buichi Terasawa tarafından 1978'de manga olarak yaratılan ve 80'lerde Avrupa'yı 90'larda ise Türkiye'yi kasıp kavuran bir animeye dönüşen 'Cobra'yı tekrar sinemaya taşımak isteyen Aja, uzun süren görüşmeler sonunda çizgi dizinin sinema haklarını elde etti. Aja, filmin senaryosunu, her filminde senarist olarak çalışmış yakın arkadaşı Gregory Levasseur'le birlikte yazacak.

'COBRA HAYALLERİ İLE BÜYÜDÜM'
Yönetmen Aja'ya göre Cobra, Han Solo ya da Indiana Jones'tan aşağı kalır bir karakter değil. "Ben Cobra hayalleriyle büyüdüm" diyen Aja, "okul biter bitmez eve gider, televizyonu açar ve Cobra izlerdim. Fransa'daki, İtalya'daki, İspanya'daki ve tüm Avrupa'daki çocuklar da aynını yapıyordu. Bazı insanlar için sadece Star Wars vardır, fakat ben ve senarist arkadaşım Gregory için Star Wars ve Cobra var" diye de ekliyor.

90'ların başında Türkiye'de yayınlanmaya başlayan 31 bölümlük anime, kısa sürede büyük bir hayran kitlesi yaratmıştı. Animenin hikayesi, takma kolunun altında lazer tabancası taşıyan Cobra isimli çok yetenekli bir uzay korsanının etrafında geçiyor. Gelecekte, artık galaksiler arası yeni devletlerin kurulduğu teknolojik bir çağda yaşayan Cobra, Birleşmiş Galaksiler Federasyonu'na ve Korsanlar Birliği'ne karşı gelmiştir ve aranmaktadır. Düşmanları tarafından ortadan kaldırıldığı düşünülürken, o kendi hayatını ve yüzünü değiştirmiş, hafızasını da sildirmiştir. Gördüğü bir rüya sonucunda kendi kayıp olan benliğini hatırlamaya başlamış ve eski macera kaldığı yerden yeniden başlamıştır. Hikaye böylece bir hazine avı macerasına, kız kardeşinin sırtındaki dövmelerin oluşturduğu gizli bir haritanın gizemine dönüşür, amaçları ise Mars'taki kayıp hazineyi bulmaktır.

Kaynak

---------- saat 10:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:45 eklenmişti ----------

Sizleeri bilmem ama çocukluğumun efsanevi çizgi filmiydi. Ne yazık ki fazla izleyememiştim. Bu haber sevindirdi beni :D